Ga naar inhoud

Rode pepers veel te heet.


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

De rode pepers zijn klaar, maar echt niet te gebruiken. Veel en veel te scherp. Iemand enig idee hoe je dat kan verminderen? Drogen, of helpt dat niet?

Geplaatst:

Ander soort kweken, is een probleem, veel beginners willen zo heet mogelijk en men kan daar juist niks mee doen.

Beter is het om een normale peper te kweken, tenminste dat doe ik.

begin eens met een gewone chilipeper en cayennepeper, kan je lekkere chilie en cayennepoeder van maken.

een Ill de padron, lekker in het zuur.

Jalapeno en Satanskiss lekker in het zuur en gevuld met roomkaas.

En zo zijn er nog veel soorten om te kweken.

Wat te denken de lekkere rode en oranje snackpaprika

gr Mat

Geplaatst:
De rode pepers zijn klaar, maar echt niet te gebruiken. Veel en veel te scherp. Iemand enig idee hoe je dat kan verminderen? Drogen, of helpt dat niet?

 

 

ZAAD EN ZAADLIJSTEN VERWEIDEREN, deze geven de meeste hitte.

doe wel gummie handschoenen aan en krab nergens waar je niet zou willen.

gr Mat

Geplaatst:

* Hoe langer je verhit, des te minder scherp je gerecht wordt. Stoofpotten dus.

* Suiker toevoegen haalt de scherpste kantjes eraf.

* Minder pepers erin helpt natuurlijk ook al

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

In een flesje met olie proppen, paar maand laten trekken (zo af en toe schudden) en dan kan je de verkregen chili-olie ook goed doseren naar gewenste hitte.

Geplaatst:

O dat is een idee...

Is de olie houdbaar als je de peper eruit haalt?

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Je kunt ze ook volledig drogen en vermalen tot een chilipoeder. Goed te doseren in gerechten. Doe ik tenminste.

Niet meer actief. Graag contact via mail of fb.

Geplaatst:

Wat je ook kunt doen: peperpuree maken. Bijvoorbeeld met een geroosterde zoete puntpaprika als tegenhanger.

Is heel gemakkelijk. Doe bijvoorbeeld half-half. Mengsel van paprika en fijngesneden peper 10 min koken tot zacht.

Pureren in keukenmachine. Theelepel zout erdoor en een scheutje azijn. In een schoon potje wel twee maanden te gebruiken in de koelkast.

Invriezen als ijsblokjes kan ook. Succes!

Geplaatst:

Je kan de hitte doseren als je sambal maakt. Door sambal gaat ook ui en tomaat en nog een rits andere ingredienten. Je doet er net zoveel hete peper door totdat de smaak je aanstaat.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...