Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Gele erwten drogen?


Roseapple

Aanbevolen berichten

Moeten gele erwten drogen voor je ze kunt gebruiken? Ik heb ze verleden week geprobeerd en dan zijn ze vers niet lekker, moet je deze altijd drogen voor je ze gebruikt?

 

Ik heb ze in Zweden gekocht maar kan online weinig zaai en gebruik van de gele erwt vinden , ook niet op noorse en zweedse sites.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik probeer t maar even: ze zijn familie van capucijners toch? vond je ze melig? dan zijn ze te laat geplukt en is de suiker omgezet in zetmeel

capucijners eten wij vers geplukt (lichtgroen) en/of vriezen ze vers geplukt in , smaken dan prima

soms laten we ze hangen tot de peulen helemaal rijp zijn omdat de vriezer vol zit, dan is het weken en koken, smaak is wat voller/meliger vinden we

 

wikipedia zegt trouwens dat de gele erwt voor de veevoederindustrie wordt gekweekt, maar of dat iets zegt over de smaak?

 

meer lezen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je wel. Dat las ik ook op wikipedia. Hier is de gele erwt een normale groente. De erwtensoep is in Noorwegen geel, door de gele spliterwten. Toen ik ze plukte waren ze groen, ik weet het dus niet. Ik kan weinig info erover vinden in het noors. Nou ja eigenlijk helemaal geen info, ook geen zweeds.

Ik heb ze maar geruimd, wilde graag nog wat sla in het najaar en die erwten namen veel plek in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...