Jump to content

Recommended Posts

Posted

Moeten gele erwten drogen voor je ze kunt gebruiken? Ik heb ze verleden week geprobeerd en dan zijn ze vers niet lekker, moet je deze altijd drogen voor je ze gebruikt?

 

Ik heb ze in Zweden gekocht maar kan online weinig zaai en gebruik van de gele erwt vinden , ook niet op noorse en zweedse sites.

Posted

ik probeer t maar even: ze zijn familie van capucijners toch? vond je ze melig? dan zijn ze te laat geplukt en is de suiker omgezet in zetmeel

capucijners eten wij vers geplukt (lichtgroen) en/of vriezen ze vers geplukt in , smaken dan prima

soms laten we ze hangen tot de peulen helemaal rijp zijn omdat de vriezer vol zit, dan is het weken en koken, smaak is wat voller/meliger vinden we

 

wikipedia zegt trouwens dat de gele erwt voor de veevoederindustrie wordt gekweekt, maar of dat iets zegt over de smaak?

 

meer lezen?

Posted

Dank je wel. Dat las ik ook op wikipedia. Hier is de gele erwt een normale groente. De erwtensoep is in Noorwegen geel, door de gele spliterwten. Toen ik ze plukte waren ze groen, ik weet het dus niet. Ik kan weinig info erover vinden in het noors. Nou ja eigenlijk helemaal geen info, ook geen zweeds.

Ik heb ze maar geruimd, wilde graag nog wat sla in het najaar en die erwten namen veel plek in.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...