Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

beste mede weckers

 

Zo als altijd kom ik na het vullen van je weck potjes weer met vragen.

ik hoop dat jullie mij een antwoord kunnen geven.

 

Ik heb gister mijn augurken in het zoet zuur gelegt. En overgoten met mijn warme azijn mengsel en de deksels met 2 weck klemen vast gezet. Mijn vraag is blijft de deksel nog zitten als ik na 24 uur de klemmen er afhaal. Om de poten zonder klemmen op te bergen. Zo dat ik de weck klemmen weer kan gebruiken. Ik heb de potten niet in de weckketel gehad.

 

Ook heb ik courgette op zoet zuur gezet deze zijn niet in de weck ketel geweest. Moet ik ze nu nog wecken. Of zijn ze door de azijn geconceverd. ik heb ook begrepen dat als je coergette weckt het dan snot word.

 

En kan ik daar ook de weck klemmen van afhalen. Om de potjes op te bergen.

 

Dit zelfde geld ook voor de chutney van courgette.

 

Ik ben benieuwd naar de andworden

Geplaatst:

Ik weet niet of de inhoud wel heet genoeg is geworden om goed dicht te trekken. Want de augurken waren denk ik koud toen er hete azijn op ging? Dat koelt de inhoud flink af.

 

Courgettes wecken geeft geen snot hoor. Ik weck stukjes volgens het recept in het weck inmaakboek (echt van weck), en dat blijven mooie stukjes.

Geplaatst:
  • Auteur

De augurken waren kamer temperatuur en de azijn was heet. Maar moest er pas over heen als het iets was afgekoeld.

Geplaatst:

Tja, dat deed ik eerder ook maar dan in schroefdekselpotten, en dat ging altijd mis. Na een tijdje pas, maar toch. Ik heb daar dus geen goeie ervaringen mee, maar het staat altijd in alle recepten zo...

Geplaatst:

Ik doe voor de courgettezoetzuur (is dat één woord?) altijd de courgettes koud (en rauw) in de potjes, dan hete zoetzuurmix erover en dan een uur op 90graden wecken.

De courgette wordt dan wel zacht, maar beslist geen snot.

Daarna kun je gerust de klemmen eraf halen en blijven de potjes potdicht. Ik heb er nog eentje gevonden van 2 jaar terug en die was nog steeds goed.

(Augurken heb ik nog nooit geweckt)

Geplaatst:

Bij zoetzuur opleggen, gaan de deksels niet klemmen. Ik doe dat altijd met schroefdeksels, en wat folie ertussen, eventueel.

 

courgettes en augurken gaan even met zout apart om het teveel aan vocht kwijt te raken. Daarna spoelen met koud water, en zo de pot in.

 

Augurken en tomaatjes even inprikken, zodat het zuur ook naar binnen kan, beter voor de conservering.

Geplaatst:
  • Auteur

En jasmin hoe gaat dat dan bij jou met de houdbaarheid. Ik heb ze ook in het zout gehad. Maar dus niet gewekt. De augurken en courgettes. Wat zal in doen wekken of zo laten. De deksels blijven wel zitten ik heb het met de chutney uitgeprobeerd. Maar bij de augurken durf ik dat niet.

Geplaatst:

Augurken zijn nieuw dit jaar. Met courgette gaat alles goed, Het zuur conserveert uitstekend.

Wij eten trouwens momenteel nog gemengd zuur (wortel, bloemkool, biet etc. etc.) van twee jaar geleden. Kleur is wat verschoten, maar het smaakt ons goed.

Ik heb nooit bederf, maar ik heb ook nooit grote hoeveelheden van iets. Gemiddeld 4 tot 6 potjes per product, dus er kan veel aandacht aan besteed worden.

Geplaatst:

en wij doen er een druivenblad bovenop voor het wecken dan blijft de inhoud wat knapperiger door de tannine

Geplaatst:

Inmaken op zuur doe ik ook enkel met schroefdeksel. Ik gebruik natuurazijn en de potten blijven zeker een jaar goed.

 

Ik doe de komkommers/augurken in plakjes net als de courgettes in de potten. Daar giet ik de azijn bij. Giet de azijn vervolgens in een pan en doe wat extra in de pan ivm verdampen. Dan doe ik de kruiden in de potten en giet ze op met de kokende azijn. Ik sluit de potten en zet ze op de kop. Na 5 tot 10 minuten keer ik ze en ze zijnb klaar. Wil een pot niet vacuum. herhaar ik het proces en kook de azijn nog een keer.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Geplaatst:

Jullie maken er wel meer werk van dan ik.

Ik kook de schroefdeksels en de potjes goed uit. Vul ze met stukjes komkommer, ui en kruiden overgiet het met inmaakazijn.

Daarna even een tijdje op z'n kop laten staan. Vervolgens gaan ze de kelder in tot gebruik.

Dit gaat altijd goed tot nu toe.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.