Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Salie drogen: het blijft zo zacht?


bio-fee

Recommended Posts

Ik heb een voedseldroger gekocht en probeer daarmee nu salie te drogen.

Volgens weckenonline.eu moet dat 12 uur lang op 35 graden.

De machine staat nu al bijna 24 uur aan, en de salie voelt nog steeds heel zacht en fluweelachtig, en niet echt droog...

 

Hoort dat zo?

 

Of moet het nog veel langer drogen?

Link to comment
Share on other sites

Aan de lucht drogen is hier al te vaak mislukt (toch te vochtig, of te heet, of weet ik veel wat) dus vandaar nu de droger.

Ja het leek mij ook dat het langer moet want ik meende ook dat het knaperig moet worden, maar dan moet het dus wel héél veel langer dan dat ik gelezen had... Ze zijn nu nog stééds zacht (na zo'n 30 uur in de droogmachine!)

 

Ik heb het apparaat nu maar wat warmer gezet want ik heb het idee dat hij niet zo heet wordt als dat hij zegt dat-ie doet...

Link to comment
Share on other sites

Naar wat ik gelezen heb, zou je kruiden niet warmen dan 35 graden moeten drogen omdat dan de werkzame stoffen (deels) verloren gaan...

 

De brandnetels werden op deze temperatuur overigens wel goed droog. Maar de salie heeft 36 uur aangestaan en was nog steeds zacht. Nu nog maar een paar uurtjes verder doen, ééns moet het toch droog worden!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...