bio-fee Posted August 29, 2015 Posted August 29, 2015 Ik heb een voedseldroger gekocht en probeer daarmee nu salie te drogen.Volgens weckenonline.eu moet dat 12 uur lang op 35 graden.De machine staat nu al bijna 24 uur aan, en de salie voelt nog steeds heel zacht en fluweelachtig, en niet echt droog... Hoort dat zo? Of moet het nog veel langer drogen? Quote
Heylane Posted August 29, 2015 Posted August 29, 2015 Ik droog het gewoon aan de lucht (in het trapgat, afgedekt met een doek) en dan wordt het knisper-knapperig. Lijkt me dat het nog wat langer moet. Quote
bio-fee Posted August 29, 2015 Author Posted August 29, 2015 Aan de lucht drogen is hier al te vaak mislukt (toch te vochtig, of te heet, of weet ik veel wat) dus vandaar nu de droger. Ja het leek mij ook dat het langer moet want ik meende ook dat het knaperig moet worden, maar dan moet het dus wel héél veel langer dan dat ik gelezen had... Ze zijn nu nog stééds zacht (na zo'n 30 uur in de droogmachine!) Ik heb het apparaat nu maar wat warmer gezet want ik heb het idee dat hij niet zo heet wordt als dat hij zegt dat-ie doet... Quote
Demier Posted August 29, 2015 Posted August 29, 2015 35 graden is volgens mij ook veel te weinig, dit is een gewone dagtemp. Dus ik zou die toch maar eens een paar graden hoger zetten. Quote
bio-fee Posted August 30, 2015 Author Posted August 30, 2015 Naar wat ik gelezen heb, zou je kruiden niet warmen dan 35 graden moeten drogen omdat dan de werkzame stoffen (deels) verloren gaan... De brandnetels werden op deze temperatuur overigens wel goed droog. Maar de salie heeft 36 uur aangestaan en was nog steeds zacht. Nu nog maar een paar uurtjes verder doen, ééns moet het toch droog worden! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.