Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

ongebakken appeltaart invriezen?

Featured Replies

Geplaatst:

we maken nogal veel appeltaarten tegelijk op het landje: deeg met zelfrijzend bakmeel, laagje spijs, appeltjes, jam

 

heeft iemand ervaring met het invriezen van het halfproduct (de appeltaart klaar voor het afbakken)?

en daarna (al dan niet half-) ontdooien en bakken in de oven?

Geplaatst:

Niet met appeltaart, wel met pizzabodems. Het deeg droogt wat teveel in tijdens het bevriezen, en komt niet meer lekker op tijdens het bakken.

Is er een reden waarom je ze niet gebakken en al in wil vriezen? Want dat gaat het beste.

Geplaatst:
  • Auteur

ja, die kennen we, maar na ontdooien is de taart dan toch wat soppig

 

we willen graag op het laatst, afhankelijk van het aantal gasten (tussen 6 en 50), gaan bakken

Geplaatst:

Ik heb geen ervaring met zelfgebakken appeltaart, maar op mijn werk bestellen wij bevroren ongebakken appeltaart van bakkerij Zonnemaire. Wij gooien hem dan gewoon bevroren in de oven en na een uur tot anderhalf uur hebben we dan heerlijke versgebakken appeltaart.

Geplaatst:

het lekkerste is om het appelmengsel in te vriezen, in porties voor 1 appeltaart. en dan op het moment zelf de appeltaart maken.

deeg schijn je ook te kunnen invriezen maar dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd. apart van elkaar invriezen voorkomt in ieder geval dat het soppig wordt.

Geplaatst:

Ik zou gewoon een ongebakken taart een week in de vriezer zetten en dan zo bevroren en wel de oven in. Baktijd verlengen met 20-30 minuten? Dan weet je het maar.

Geplaatst:

Deeg invriezen gaat inderdaad prima, heb ik al vaak gedaan. Op tijd in de koelkast leggen als je wil gaan bakken.

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Op mijn werk vriezen ze de ( iets korter dan gebruikelijk ) gebakken appeltaarten in die men dan eerst vacuüm verpakt ( opletten met vacuüm zuigen niet te ver gaan anders wordt de appeltaart plat ) . Daarna rustig ontdooien en nog even in de ( vrij warme ) oven om ze weer knapperig te maken.

In de kern van alle problemen schuilt een kans

Geplaatst:

Op bakcursus werd ons gezegd dat we dergelijke taartjes wel konden invriezen (zandbodem + crème + gekookt fruit), maar ik heb het nooit geprobeerd.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.