Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:

Hallo, ik kom vaak recepten tegen voor likeur met glyserine. Dit om het dikker te maken? Laatst zag ik glyserine in een blokvorm dat was hard. En ik ken natuurlijk de glyserine in zalf vorm, maar wat bedoelen ze nu eigenlijk voor in de likeur? Weet iemand dit?

groetjes.

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Geplaatst:

Kan het zijn dat je glycerine en glycine of glycerol door elkaar hebt gehaald?

 

E422 Glycerol mag in alcoholhoudende dranken gebruikt worden als zoetstof

 

E640 Glycine mag in alcoholhoudende dranken gebruikt worden als zoetstof of zuurteregelaar.

Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.

Geplaatst:

Ik trek me terug...

aangepast door Gast

Geplaatst:
  • Auteur

Goh, waar koop je dat dan en hoe voeg je dat toe?

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Geplaatst:

Bij de drogist kun je glycerine kopen

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Een hoop verwarring hier, en dat terwijl iedereen Google en Wikipedia tot zijn beschikking heeft.

Glycerol / glycerine: https://nl.wikipedia.org/wiki/1,2-ethaandiol

Glycerine is dus hetzelfde als glycerol, alleen meestal verdund met 20% water (dus niet andersom).

 

Er zijn verschillende zuiverheden. Je zult op zijn minst food grade moeten hebben.

O.a. te koop bij brouwmarkt; brouwland, voor het aanzoeten en dikker maken van wijn, volgens etiket maximaal 5% toevoegen.

Bij een drogist of zeepingredientenverkoper zou ik het zeker niet kopen, de kans lijkt me groot dat je een zalfje krijgt. Misschien niks mis mee voor zalf, maar niet geschikt voor consumptie. En misschien ook heel vies ...

 

Glycol is antivries: https://nl.wikipedia.org/wiki/1,2-ethaandiol

Wijnschandaal met glycol: http://obiovino.nl/Webwinkel-Page-132212/Antivries-in-Oostenrijkse-wijn.html

 

Maar waarom glycerine toevoegen aan likeur? Met wat extra suiker ben je er ook. Wordt zoeter, en wat dikker: zelfde effect. Juist bij zelfgemaakte producten wil je toch zo weinig mogelijk E-nummer stoffen gebruiken?

(De enige die ik gebruik is E330 –citroenzuur- als mijn citroenen op zijn.)

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic