Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

koude bak zaaien


john68

Recommended Posts

Sinds vorig jaar heb ik een moestuin aangelegd van 20m2 waar ik een slechte opbrengst van gehad heb, Te vlug en zonder goede info begonnen en dus de beginnersfouten gemaakt. Nu heb ik een moestuin aangelegd van 50 m2 en hoop dat ik van mijn fouten heb geleerd

 

Ik ben op dit moment ook een koude bak aan het maken van hout, 3m bij 1m en 40 tot 60 cm oplopend, en deze mooi naar de zon toe geplaatst.

 

Nu lees ik hier dat in Januari en februari veel groenten in de koude bak worden gezaait, maar er zitten ook groenten bij die je waarschijnlijk niet meer kunt verplaatsen naar de volle grond. Ben ik nu mis en kunnen alle groenten via de koude bak de grond in, of is het de bedoeling die juist allemaal in de koude bak te laten staan?

Wie vraagt wordt steeds wijzer, hoe wijzer je wordt ,, hoe meer vragen je gaat stellen

Link to comment
Share on other sites

kan allemaal, wij zaaien voor in de bak en planten buiten uit (nz spinazie, stekken), of zaaien voor binnen en harden af in de bak in potjes of planten uit en laten daar groeien (andijvie, spinazie, sla) of doen er een warmteliefhebber in na 15 mei (pompoen)

Link to comment
Share on other sites

Gelukkig, dan hoef ik geen grotere koude bak te maken.

 

Zit wel nog met een probleem, mijn winterbloemkool. Ik heb er 10 staan in de volle grond Ras Walcheren Winter. Om deze in mijn 2 maal 2 meter bak die ik eigenlijk gemaakt heb voor de kruiden, die nu toch niet gezaait kunnen worden, te laten overwinteren was ik op zoek naar een goede manier ze toch buiten te laten staan. Ik hat bij Zoeken gekeken of er tips bij stonden om Bloemkool te laten overleven en hoe je dit het beste kunt doen, maar helaas geen manier van beschermen gevonden. Zijn er mensen die mij een hint kunnen geven waarvoor mijn dank.

Wie vraagt wordt steeds wijzer, hoe wijzer je wordt ,, hoe meer vragen je gaat stellen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...