Geplaatst: 1 juni 201114 j Ja, ik moest toch iets leuks bedenken om jullie dit topic te laten openen Ik houd best van sla, gewone kropsla met een tomaatje, wat komkommer, eitje, gebakken spekjes en een flinke scheut slasaus. Dat is de sla waar ik mee opgegroeid ben, en de enige sla die we eten. Variaties bestaan uit het weglaten van één of meerdere ingrediënten, omdat we die toevallig niet in huis hebben. Sinds vandaag eet onze dochter (4.5) ook eindelijk sla , dus nu vraag ik me af: hoe eten jullie sla? In het bio-groente pakket van deze week zat weer een krop sla, dus kom maar op met jullie variaties!!
Geplaatst: 1 juni 201114 j Beetje slasaus, schepje suiker, gesneden uitje of bieslook, schepje mosterd, beetje zwarte peper uit de molen,snufje paprika poeder en dan mengen.Verschillende soorten sla zoals kropsla ijsbergsla, lollo rosso, lollo bionda en dat door elkaar.Gekookt eitje erbij.Dit is mijn hollandse versie. Op z'n Grieks Alle soorten sla zoals hierboven, en dan dezelfde slasaus of olijfolie, met de kruiden, fetakaas in blokjes, tomaten in stukjes, olijven, paprika in stukjes, komkommerblokjes en parten ei erdoor blikje tonijn en dat mengen.
Geplaatst: 1 juni 201114 j Ik pluk van allerlei kleuren en vormen uit mijn assortiment sla, en doe er wat kruiden bij (kervel als er vis doorgaat, basilicum als er tomaat doorgaat, etc)Geitenkaas+spekjes+honingdressing is hier favoriet.Zalm plakjes+kappertjes+yoghurtachtige dressing.Feta+zwarte olijvenZacht gekookt ei+crutons van oud brood+ oude kaasGarnalen+thousend islands dressing. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 1 juni 201114 j Een van de favorieten van onze kinderen: ijsbergsla, blokjes komkommer, maiskorrels, tomaat, koude macaroni naar keuze en koude vleesrestjes, ham of zwanworstjes met een looksausje of een vinaigrette. Lekker als de buitentemperatuur te hoog is om warm te eten en praktisch om barbecuerestjes in te verwerken. Verder slasoep met boursin, erwtjes op zijn Frans, gestoofde andijvie met een mosterdsausje (witte saus met deel melk, deel stoofvocht van de andijvie en een lepel mosterd), veldsla met witloofsnippers en een lookvinaigrette, Griekse sla (zoals hierboven aangegeven), sla met met kiemgroenten, met bloemen van Oost-Indische kers, met allerlei slasausjes en vinaigrettes en op alle vleeswaren die op de boterham gaan.
Geplaatst: 1 juni 201114 j Sla, tomaat, komkommer, ui,fruit (aardbei, kiwi, banaan, druif), walnoten, gebakken kip in reepjes gesneden, champignons en wat whiskey-cocktailsaus met stokbrood. Heerlijk!!! blog/freggel/
Geplaatst: 2 juni 201114 j Oh, druiven en roquefort is ook lekker! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 2 juni 201114 j Geitenkaas+spekjes+honingdressing is hier favoriet. Maak jij de honingdressing zelf Jorieke? Heb deze week van iemand 2 potten zelfgemaakte honing gekregen maar weet niet goed, wat ermee te doen. Weggeven kan altijd nog.
Geplaatst: 2 juni 201114 j sla met avocado, tomaat, komkommer, (olijven) gebakken spekjes en een vinaigrette als dressing (wijnazijn of balsamico en een goede olijfolie). Ook lekker met veldsla....Ben eerlijk gezegd niet zo weg van sauzen uit een potje...
Geplaatst: 2 juni 201114 j @Helena, Ja, ik neem wat dressing (zelf gemaakt, of uit een zakje, net wat er is) en doe er dan een lepeltje honing doorheen. Goed roeren, en het kan over de sla. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 2 juni 201114 j Wij kopen vaak zo'n maaltijd salade bij de c1000 (Ja, nog geen eens uit eigen tuin ) zak extra sla er door mengen en t is perfect Eigenlijk geen idee zo 1 2 3 wat er door zit... Dressing, meerdere sla soorten [en wortel], stukjes aardappel, stukjes kip, kaas en dat is het denk ik. > Planten kopen? Doe het bewust!
Geplaatst: 2 juni 201114 j Wist je dat supermarkt sla met chloor wordt gewassen?(Sorry moest er even uit)
Geplaatst: 2 juni 201114 j Is dat zo? Wij hebben geozoniseerd kraanwater en daarvan wordt gezegd dat het ook in de voedingsindustrie wordt gebruikt. Dacht dat het het chloor en ander gehalte verminderde?
Geplaatst: 2 juni 201114 j In Belgisch leiding/drinkwater zit altijd percentage cloor toegevoegd, gelukkig in Nederland niet Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 2 juni 201114 j Ons kraanwater komt rechtstreeks uit de bron in het bos En sla eet ik nooit met saus uit een potje maar gewoon met (een of andere) olie en (een of andere) azijn en peper en zout, eventueel honing of mosterd of sambal. Erdoor gaat wat er op dat moment in huis is: geroosterde pijnboompitten, zonnebloempitten, sardientjes, gedroogde tomaatjes, elke kaas die je je maar kan bedenken, surimi, gamba's, gebakken champignons, tonijn, radijsjes, walnoten, ansjovis, etc etc etc VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Geplaatst: 2 juni 201114 j Helena: mosterd/honing vinaigrette: 1 flinke t.l. honing mengen met 1 t.l. mosterd, dan twee e.l. witte wijnazijn en drie e.l. olijfolie. Zout en peper en goed kloppen. Sla: allerlei soorten verschillende blaadjes uit de sla-hoek met wat blaadjes rucola `of wat basilicumblaadjes en twee fijngehakte sjalotjes...vooral sjalot gris is favoriet& sla van andijvie met bovengenoemde ingrediënten + uitgebakken spekjes...mmmm We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 3 juni 201114 j Ok, dat gaan we doen, eens zien watdeboernietkent ervan vindt Ja die spekkies hé die zijn als slagroom. ( wat een raar gedacht )Verder weiger ik varkensvlees te eten haha, maar van een rund kun je geen spek kan maken. Spekjes bij de sla, andijvie inderdaad en door gebakken aardappelen, zoo lekker.
Geplaatst: 3 juni 201114 j @ Monigue waarom is de Sjalot "Gris"" favoriet bij je, ik wil volgend jaar meer sjalotten zetten vindt wel leuk om een mooi ras te weten daarvoor. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 3 juni 201114 j Gisteren ijsbergsla uit de tuin gegeten met een knoflook yoghurt dressing met een handvol kruiden uit de tuin (peterselie, knoflookbieslook)Met dunne plakjes kipfilet, kort aan 2 kantjes gebakken. En de eerste 5 nieuwe aardappeltjes kort gekookt en even gebakken Met zeezout en zwarte peper (nogal vroeg maar de aardappelplant stond in de weg !?) Heerlijk.....hier kan geen michelin ster tegenop ! P.S. wel even een kauwgompje na het eten nemen People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it !
Geplaatst: 3 juni 201114 j @ Monigue waarom is de Sjalot "Gris"" favoriet bij je, ik wil volgend jaar meer sjalotten zetten vindt wel leuk om een mooi ras te weten daarvoor.Hans: heb je zelf maar een voornaam voor me verzonnen? De eerste letter is wel goed trouwens .Sjalot gris is een zeer smaakvolle sjalot die je in oktober/november zet. Oogsten in de zomer. Speciaal voor de sla, rauw gebruikt of bij het maken van de paté. Hij is echter niet lang houdbaar, in ieder geval niet de hele winter door.Helena: waarom eet je geen varkensvlees? Voor de gezondheid, of andere reden? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 3 juni 201114 j o ja zou kunnen ik dacht dat je echte naam Monigue was maar das weer iemand anders, oke leuk ik zal de naam gris onthouden om te kopen. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 4 juni 201114 j Wie heeft er een BEPROEFD recept voor slasoep??? Iets dat een succes is bij een gezin met kids. Ik twijfel of ik Smulweb ga onderzoeken, maar soms doe ik veel moeite en slaat het hier thuis niet aan, dat voelt meestal katerig... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 4 juni 201114 j Fruit 2 sjalotjes in een klontje boter, snij een krop gewassen sla in repen en fruit deze 2 minuten mee.Pureer met de staafmixer.Klop een eierdooier los met 50 ml slagroom.(liason)Neem de pan van het vuur en roer het roommengsel door de soep.Breng de soep op smaak met zout en peper, of met maggi kruidenbouillon en wat citroensap.Hak enkele takjes peterselie zeer fijn en een klein bosje bieslook en wat kervel fijn, zodat het samen 5 eetlepels is, doe de soep in kommen en bestrooi met de kruiden.Broodjes met geitenkaas uit de oven erbij, lekker hoor!Voor kinderen misschien zonder de kruiden en met veel geraspte jonge kaas? Uit Smaakmakend. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 4 juni 201114 j thnx Behalve de kervel, gaat de rest wel lukken... Zo kan je natuurlijk ook snijdsel netjes verwerken. Dikke nerven, lelijke (maar eetbare) bladeren houdt ik meestal over... Voor soep kan ik ze niet altijd porren, maar als er room in zit lukt het nogal eens wel... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 4 juni 201114 j Ik ben bezig, appelvrouwtje... moet ik nog water toevoegen??? http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 4 juni 201114 j Oeps...halve liter water met het bouillonblokje We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.