Jorieke123 Geplaatst: 17 november 2015 Geplaatst: 17 november 2015 Ik wil hier de komende maanden steeds recepten posten die ik dan zelf ga maken en testen. En het is leuk als jullie meedoen Die recepten komen uit bladen van supermarkten, of andere tijdschriften. Ik scheur wel eens wat recepten uit, maar maak ze daarna eigenlijk nooit. Dit topic is dus een soort van stok-achter-de-deur. Wie weet hebben jullie ook leuke recepten gezien? Ik wil deze week in ieder geval aan de gang met deze 3 recepten. Met de 'slacht' van 1 van mijn pompoenen komt namelijk genoeg vruchtvlees voor meerdere recepten. Ze komen uit het blad 'Boodschappen'. (deze recepten heb ik dus nog NIET getest): Ik zal wat zaken aanpassen, zo ga ik voor de cake geen dadels en vijgen aanschaffen. Ik zal even kijken wat ik er dan wel doorheen doe. Andere gedroogde vruchten... die wel in NL groeien Wat ik bij de cake al jammer vind, is dat er wel heel weinig pompoen in gaat. Maar goed. Je zal maar net een stukje van 250 gram overhebben... waar je dan een cake van draait Edit: ik ga de cake toch niet maken, ik zoek wel een ander recept waar meer pompoen doorheen gaat. Ik maakte een tijdje terug muffins, het was een recept van Jamie Oliver. Die zal ik hier ook even posten. Ook meteen even een vraag: in veel recepten moet je het vruchtvlees in stukjes koken, en dan afgieten. De boel valt bij mij met koken al snel uit elkaar, en als ik dan afgiet dan is dat niet meer alleen vocht. Maar ook een dunne pompoensoep zeg maar. Hoe doen jullie dat? Edit van 22-11: Getest: Ik heb de soufflé's ondertussen gemaakt, en die pakten goed uit! Zakten wel weer in na het bakken, maar ze koelden dan ook te snel af. Ook was de pompoensmurrie waarschijnlijk nog wat te vochtig. Maar verder smakelijk hoor. Ik had geen oude kaas, mijn kaasjes zijn al op voordat ze zo oud kunnen worden. Dus dit was belegen kaas gok ik zo. En ik gebruikte gewone oranje pompoen (rode van etampes), geen aparte soort ofzo. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
weknow Geplaatst: 17 november 2015 Geplaatst: 17 november 2015 Leuk Jorieke! Ben benieuwd naar je smaakoordelen. Pompoensoorten kunnen nogal verschillen in substantie of smaak....ga je (of "we"...= mensen die met je meedoen) daar speciaal rekening mee houden? Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Jorieke123 Geplaatst: 17 november 2015 Auteur Geplaatst: 17 november 2015 In geval van deze recepten niet, er staat 'pompoen', en die heb ik genoeg. Ik pak dan de meest standaard oranje pompoen die ik heb. Geen aparte soorten ofzo. Ik zal het er in ieder geval bij vermelden. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Infinite Geplaatst: 17 november 2015 Geplaatst: 17 november 2015 Ja leuk! Dit is een heel lekker recept met pompoen: Ovenpasta met pompoenHeerlijk warm gerecht voor zo'n echte druilerige herfstavond. http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R759158/ovenpasta-met-pompoen Ingrediënten 300 g volkoren penne rigate 1 pompoen 1 ui 3 el olijfolie 200 g gerookte spekreepjes (duopak) 400 g tomatenblokjes 2 tl gedroogde salie 150 g gemalen oude kaas 48+ Keukenspullen ovenschaal (Ø 25 cm) Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de schil eraf en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm.Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoen toe en bak 3 min. mee. Doe de tomatenblokjes en salie erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.Meng de pompoen met de pasta en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Quote To plant a garden is to believe in tomorrow.
Anna3 Geplaatst: 17 november 2015 Geplaatst: 17 november 2015 Ha heel herkenbaar... Had ook speciaal die Boodschappen bewaard voor de pompoenrecepten na het uitscheuren van de bonnetjes Tja, 250gram pompoen is niet veel. Mijn minipompoen weegt ook al 650gram. Cake en taart dan maar Bladerde even in de map met uitgescheurde recepten en ja hoor deze heb ik ook nog nooit gemaakt:Maakte wel al een versie met ipv tijm salie en ipv amandelen walnoten/pecannoten en toevoeging van champignons en blauwe kaas. Die is echt heerlijk! Quote
RobO Geplaatst: 17 november 2015 Geplaatst: 17 november 2015 Dit is een uitgave vanVTV GROEN GENNEPte Eindhoven Pindasoep met pompoen en aardappelenvoor 6 personen1 kg pompoen1 grote zoete aardappel, in stukjes4 el boter1,25 dl ongezoete pindakaas (te koop in toko)1 l groentebouillon1 tl geraspte nootmuskaat1 el heldere honing1 tl zout1/2 tl zwarte peperVerwarm de oven voor op 180°CSnijd de pompoen in vier stukken. Schep de pitten en het draderige vruchtvlees eruiten gooi weg. Leg de stukken met het vruchtvlees omlaag op een bakplaat enrooster ze in 1 uur zacht. Haal uit de oven en laat afkoelen.Leg de stukken aardappelen in een pan en doe er zoveel koud water bij dat zeonder staan. Kook ze gaar. Giet water af en pureer ze. In totaal moet er ong. 300gram puree zijn.Schep het vruchtvlees uit de afgekoelde pompoen en pureer het. Ongeveer 60gram.Verhit de boter in een grote pan. Voeg de twee purees toe aan de pindakaas. Roeralles goed door elkaar. Voeg de bouillon, nootmuskaat, honing, zout en peper toe.Laat alles 10 - 15 min zachtjes sudderen. Voeg wat extra bouillon toe als de soep tedik is.Proef en breng op smaak.Serveer direct Pompoen lasagne1 kleine pompoen in schijfjes1 theelepel olijfolie1 ajuin versneden een beetje look (vers)1 theelepel suiker (optioneel)1 eetlepel witte wijn9 instant lasagne blaadjes 200 g geraspte kaasmaak zelf je tomatensaus met redelijk wat look verse tomaten en ItaliaansekruidenKook de pompoen tot ze zacht is maak er dan een puree van verwarm de olie ineen pan bak de ajuin en de knoflook tot alles zacht is doe er dan de suiker ende wijn bij,goed roeren tot het meeste vocht weg is,en dan mengen met depompoen ,stevig mixen! leg de lasagne in de vorm met onderaan een laagjesaus dus eerst een plakje lasagne, dan de pompoenmix daar op kaas en dande tomatensaus zo’n 3x herhalen, en bovenaan wat kaas een goeie dertigminuten in de oven en smullen maar! Pompoen brood750 gram bloem1½ zakje bakpoeder1 eizout200 cl. Melk230 gram suiker25 gr. boter3 flinke schijven pompoenKook de pompoen zolang totdat deze glazig wordt. Daarna pureren. Mengbloem, bakpoeder en zout en voeg het ei, melk, suiker en boter toe. Meng allesdoor elkaar. Na het mengen alles in een ingevette bakblik doen of eenvloerbrood maken. Zet het in de oven gedurende 60 minuten op 175°C. Marokkaans rundvlees metpompoen750 g runderlappen2 uien1 rode peper40 g boter of margarinezoutversgemalen peper1 theelepel gemberpoeder2 theelepels paprikapoeder pikant1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)1 theelepel kaneelpoeder1 zakje saffraandraadjes1 courgette500 g pompoen1/2 zakje verse koriander (` 15 g)10 zwarte olijven zonder pitVlees in 12 stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Peper in lengte halveren,zaadlijst verwijderen en helften in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten envlees rondom dichtschroeien. Op laag vuur uien en peper ca. 2 minuten meefruiten. Zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraantoevoegen en zoveel warm water dat vlees onderstaat. Vlees afgedekt op laagvuur ca. 1 1/2 uur zachtjes stoven.Courgette wassen en in stukken snijden.Pompoen schoonmaken en in blokjes snijden. Koriander fijnknippen. Courgette,pompoen en helft van koriander aan vlees toevoegen en 1/2 uur zachtjesstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen olijven in plakjessnijden. Vleesmengsel overdoen in schaal en bestrooien met olijven en rest vankoriander. Lekker met stokbrood. Quote
Jenneke Geplaatst: 17 november 2015 Geplaatst: 17 november 2015 Ik maak eigenlijk zelden iets uit de Allerhande, maar deze uit de editie van februari-2015 is goed bevallen. http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185325/pasta-met-flespompoen-en-kaas Ik had het met gewone penne gemaakt en omdat 4 theelepels nootmuskaat me vrij veel leek had ik er 2 in gedaan. Ik vond dat eigenlijk nog te overheersend dus de volgende keer doe ik er maar 1 theelepeltje in. Probeer wel echte Cheddar te pakken te krijgen want dat gele plastic-achtige nepspul is echt niet lekker. Neem anders gewoon jong-belegen of zo. Het is een vrij machtig gerecht dus ik vond het lekker om er als tegenhanger een frisse salade bij te eten. Quote
appelvrouw Geplaatst: 18 november 2015 Geplaatst: 18 november 2015 Oppassen met nootmuskaat hoor. Het moet wel een vergissing zijn, 4 theelepels.En volgens mij kook je nootmuskaat over het algemeen ook niet mee.Bijhttp://www.overkruiden.nl/kruiden/plantengroepen/bomen/nootmuskaat lees je dit Buitensporig gebruik van nootmuskaat is gevaarlijk, door de aanwezigheid van het hallucinogene myristicine. Let dus op: grote doses zijn giftig! Inname door volwassenen van ca. 5 gram of meer leidt al tot diverse lichamelijke klachten, zoals overgeven, buikpijn en bewustzijnstoornissen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jenneke Geplaatst: 19 november 2015 Geplaatst: 19 november 2015 Oppassen met nootmuskaat hoor. Het moet wel een vergissing zijn, 4 theelepels.En volgens mij kook je nootmuskaat over het algemeen ook niet mee.Bijhttp://www.overkruiden.nl/kruiden/plantengroepen/bomen/nootmuskaat lees je dit Buitensporig gebruik van nootmuskaat is gevaarlijk, door de aanwezigheid van het hallucinogene myristicine. Let dus op: grote doses zijn giftig! Inname door volwassenen van ca. 5 gram of meer leidt al tot diverse lichamelijke klachten, zoals overgeven, buikpijn en bewustzijnstoornissen. Ja dat wist ik en daarom dacht ik bij het lezen van het recept al dat dat waarschijnlijk een drukfout was, maar bij het zoeken op de website van Allerhande dinsdag, zag ik dat het daar ook staat. Achteraf denk ik dat ik er zelfs maar iets van een theelepel of zo in gedaan had omdat ik het ook nog vers rasp en het dan sterker van smaak is dan kant-en-klaar poeder. En ik had het volgens mij ook alleen door de saus gedaan.Het is wel een lekker gerecht hoor, maar inderdaad drastisch minder nootmuskaat erdoor. Ik ga het volgende week nog een keer maken en zal dan eens goed opletten hoeveel nootmuskaat ik gebruik. Quote
Flup Geplaatst: 20 november 2015 Geplaatst: 20 november 2015 Ja leuk! Dit is een heel lekker recept met pompoen: Ovenpasta met pompoen........ Getest! Was zeker lekker, maar ik mis nog iets pittigs erin. Dit ga ik wel vaker maken, maar dan ietwat aangepast. Bedankt voor de link (en de andere linkjes ook natuurlijk, maar die heb ik niet geprobeerd). Quote
minie Geplaatst: 21 november 2015 Geplaatst: 21 november 2015 http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R407872/romige-paprika-pompoensoep ik heb deze pompoensoep uit allerhande al een paar keer gemaakt. erg lekker! Quote
Jorieke123 Geplaatst: 22 november 2015 Auteur Geplaatst: 22 november 2015 Ik heb mijn beginpost aangepast, ik heb ondertussen soufflés gemaakt. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Anna3 Geplaatst: 23 november 2015 Geplaatst: 23 november 2015 Die soufflés zien er goed uit! Heb nog nooit soufflés gemaakt, omdat ik geen bakjes heb. Volgens mij moet je die dingen ook snel eten vanwege het inzakken. Dus dat hoort misschien gewoon? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 24 november 2015 Auteur Geplaatst: 24 november 2015 Nadat ze nog geen 5 tellen uit de oven waren, zakten ze al in. Maar goed, ik had ook nog nooit soufflé gemaakt. Ik heb nu ook de taart (uit mijn 1e bericht) gemaakt, en die is niet echt gelukt. Het pompoenmengsel was bij het maken ook erg vloeibaar, en is nu nog veel te klef. Je kunt er wel punten van snijden, maar het lijkt nog gewoon op een soort van rauw ei-mengsel ofzo. Niet echt een smakelijk idee, ik kijk morgen even hoe het lijkt als hij een nacht in de koelkast heeft gestaan. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
aussiekarin Geplaatst: 26 november 2015 Geplaatst: 26 november 2015 Ik heb dit recept zo'n 15 jaar geleden uit de allerhande geknipt. Ik maak het nu met nog meer pompoen en zonder de koffieroom. Quote
Anna3 Geplaatst: 26 november 2015 Geplaatst: 26 november 2015 Ik heb nu ook de taart (uit mijn 1e bericht) gemaakt, en die is niet echt gelukt. Het pompoenmengsel was bij het maken ook erg vloeibaar, en is nu nog veel te klef. Je kunt er wel punten van snijden, maar het lijkt nog gewoon op een soort van rauw ei-mengsel ofzo. Niet echt een smakelijk idee, ik kijk morgen even hoe het lijkt als hij een nacht in de koelkast heeft gestaan. Ik heb laatst ook zo'n pompoentaart gegeten en dat smaakte inderdaad redelijk ei-ig. Franse bakkers zijn daar ook goed trouwens. Geloof dat het niet mijn smaak is.. Maar goed, de vulling van de pompoentaart was wel redelijk stijf, ziet eruit als kwarktaart, maar in je mond is het veel smeuïger. Quote
suus76 Geplaatst: 1 december 2015 Geplaatst: 1 december 2015 Op ons oogstfeest afgelopen september heb ik deze gemaakt, recept komt uit een van de boeken van Ottolenghi. De taart was echt in no time op, een regelrechte hit dus. Het is wat meer werk maar het resultaat is er ook wel naar http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2012/09/pompoentaart-met-wortel-en-geitenkaas.html Ingrediënten voor het deeg:- 230 g bloem- ½ tl zout- 25 g maanzaad- 110 g koude boter, in kleine blokjes- 4-5 el melk Ingrediënten voor de vulling:- 500 g pompoen vruchtvlees (schoon gewicht) in blokjes van 2 cm- 2 el olijfolie- 1 tl mosterdzaad- 180 g grof geraspte wortel- 35 g kristalsuiker- 2 el witte wijnazijn- 50 ml sinaasappelsap- 30 g gesmolten roomboter- 1 eidooier- 120 ml slagroom- 20 g bieslook, fijn geknipt- 40 g Parmezaanse kaas, vers geraspt- 150 g zachte geitenkaas- zout en zwarte peper Bereiden:1. Begin met het deeg. Zeef de bloem in een mengkom en voeg zout en maanzaad toe. Wrijf met de vingertoppen de boter door de bloem tot het er uit ziet als grof broodkruim. Giet de melk erbij en roer tot er een deegbal ontstaat. Meng nu niet meer. Druk het deeg plat en leg het in plasticfolie een paar uur in de koelkast.2. Verwarm de oven op 170'C. Vermeng de blokjes pompoen met 1 el olijfolie en wat zout en peper. Doe ze in een braadslee en laat ze in de oven in 15 min. beetgaar worden. Haal ze eruit en laat ze afkoelen.3. Verhit intussen de over gebleven olie in een grote koekenpan en voeg het mosterdzaad toe. Bak de zaadjes tot ze openspringen, doe de geraspte wortel erbij en laat ze regelmatig omscheppend 10 minuten smoren. Roer de suiker, witte wijnazijn en sinaasappelsap door de wortel, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de wortel 20-25 min. zachtjes pruttelen en roer af en toe tot vrijwel alle vloeistof is ingekookt. Neem de pan van het vuur en laat de relish afkoelen. (proef even, dit is zó lekker!)4. Vet een vorm van 24 doorsnede met losse bodem of een quichevorm (in het recept worden 6 kleine vormpjes van 10 cm gebruikt) licht in met de gesmolten roomboter. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkplek tot een ronde lap van 3-4 mm dikte. Leg de lap in de vorm en druk de lap goed tegen de zijkanten van de vorm, snijd het overtollige deeg weg. Zet de vorm minstens 30 min. in de koelkast. Bekleed het deeg met een stuk bakpapier en leg er een steunvulling in. Bak de bodem 15 min in een oven op 170'C blind. Verwijder de steunvulling en zet de vorm nog 5-10 minuten terug in de oven tot het deeg goudbruin is. Laat afkoelen. (Ik heb alles iets langer in de oven gedaan, omdat ik een grote taart gemaakt heb).5. Schakel de oven naar 180'C. Klop in een grote kom de eidooier met de slagroom tot zachte pieken en klop er de bieslook, geraspte Parmezaan, een snuf zout en royaal versgemalen zwarte peper door, zet in de koelkast.6. Verdeel de wortelrelish gelijkmatig over de bodem. Verdeel de geroosterde pompoen erop en verkruimel de geitenkaas erover. Zet de vorm op een bakplaat en schep de roomvulling op de taart, vul bijna tot de rand.7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de taart 8-10 minuten tot de vulling stevig en de bovenkant goudbruin is (omdat ik een grote taart heb gemaakt moest hij langer in de oven, ca 20 minuten). Serveer de taart op kamertemperatuur, beslist niet gloeiend heet. Bron: "Het Kookboek" Yotam Ottolenghi Quote
Anna3 Geplaatst: 1 december 2015 Geplaatst: 1 december 2015 Jaa, dat recept is echt super! Al vaak gemaakt komt alleen niet uit een magazine Quote
suus76 Geplaatst: 2 december 2015 Geplaatst: 2 december 2015 zullen we doen alsof ie in de delicious heeft gestaan? Ik vond het een te goed recept om niet te posten. Quote
minie Geplaatst: 18 september 2016 Geplaatst: 18 september 2016 even dit draadje omhoog aangezien het weer pompoentijd is.. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 19 oktober 2016 Geplaatst: 19 oktober 2016 Ik heb net bij Jumbo het Halo Jumbo boekje meegenomen en daar staan verschillende pompoen recepten in.Ik wil er in ieder geval een paar van proberen. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 20 oktober 2016 Geplaatst: 20 oktober 2016 Vandaag probeer ik het pompoenbrood uit dit krantje.Een ding wat ik al weet de verhouding bloem klopt voor geen meter er moet veel meer in om een droog deeg te krijgen en dan had ik het water wat erin stond al weggelaten. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 20 oktober 2016 Auteur Geplaatst: 20 oktober 2016 Goed dat je er al 1 test, ik heb het blad ook liggen en wou ook nog wat recepten uitproberen. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
angela († maart 2025) Geplaatst: 20 oktober 2016 Geplaatst: 20 oktober 2016 Ik had die ene pompoen die ik had gebruikt voor het stoofvlees nog liggen dus ik denk maak hem zo op. Alleen nu ligt er nog een kwart. Ik zat te denken om er ook nog wat pitten van de pompoen doorheen te doen? Quote
Infinite Geplaatst: 20 oktober 2016 Geplaatst: 20 oktober 2016 Dit recept overigens mijden: http://www.smulweb.nl/recepten/1435361/Pompoenbrood-met-salie Ik heb het kookboek van Seasons waar dit recept uit komt. Het is werkelijkwaar niet te eten...(droog, compact, smaakloos) Quote To plant a garden is to believe in tomorrow.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.