Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

White Bhut Habanero Appel Hotsauce


Erny

Recommended Posts

White Bhut Habanero Appel Hotsauce

 

Gezien ik aardig wat peperplanten heb moet die opbrengst natuurlijk ook verwerkt worden.

Deze saus is een eigen improvisatie met wat ik op dat moment in huis had.

En... is heel erg lekker geworden, al zeg ik het zelf, maar de familie vond hem ook erg lekker.

 

Mijn huis lag vol heerlijke appeloogst dus heb die als basis genomen (variatie op de ananas van vorig jaar).

 

De hoeveelheden gingen uit de losse hand dus vooral veel proeven en eventueel aanpassen en toevoegen.

Heb ik ook gedaan, zelfs nóg een keer zoveel knoflook en ui toegevoegd omdat de smaak mij niet diep genoeg was (te appelmoezerig).

 

Ingrediënten:

 

- stevige zuurdere appels

- rode ui

- witte ui (veel)

- sjalotjes (meekoken met schil, later leegdrukken voor het de blender in gaat)

- knoflook (heel veel)

- beetje suiker

- appelazijn (zelf gemaakt)

- citroensap

- water (ter verdunning)

- zout en peper

- olie

- beetje kerriepoeder

- beetje turmeriek/geelwortelpoeder/kurkuma voor de kleur

- Kardamomzaad, geplet

- Lime leaves (ipv limoensap wat ik niet in huis had)

- Curry leaves

- en diverse pepers waaronder een aantal White Bhut Jolokia, Lemon Drop, Habanero, Oro Del Equador en Pimenta da Neyde.

 

Pepers in stukjes snijden, uien ook. Knoflook pellen en in stukken.

Olie verwarmen, ui en knoflook kort verwarmen, pepers erbij (pas op de dampen).

Kruiden toevoegen en kort bakken.

Appels in stukjes erbij doen. Azijn erbij, sjalotten erbij alsmede de Lime en Curry leaves. Roeren en even een tijdje laten pruttelen.

Citroensap, z+p, suiker en eventueel water erbij.

Sjalotjes uitdrukken als ze zacht zijn, Curry en Limeleaves verwijderen, Kardamom verwijderen indien mogelijk.

Alles in de blender en fijnmalen.

Terug in de pan, proeven, opwarmen en eventueel nog verder op smaak brengen. (zoeter, zuurder, zouter, heter, meer umami, etc).

 

De mooie geurige diepgele saus heet in schoongemaakte potjes doen en deksels erop.

 

Ik vond deze heel bijzonder van smaak zeker door het aroma van de Lime/Curry-leaves. Vooral lekker bij vlees maar ook als dipsaus bij van alles. Heeft wel een beetje een Indiaas tintje.

 

===================================================================

 

White Bhut'tjes:

 

IMG7934m65791448571325.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...