Erny Posted November 27, 2015 Posted November 27, 2015 Zag dat ik deze nog niet in het receptentopic had gezet, bij deze dan. 4 november 2014: Ananas - Hurrikan HOT Sauce: Net gemaakt, staat nu af te koelen en ziet er uit als romige lichtgele advocaat... Recept naar eigen keukeninhoud aangepast (had graag limoen in huis gehad ipv de mandarijntjes) en ging ongeveer zo: - 1 blik Ananas (groot blik)- Peper Hurrikan (C. Chinense, heel erg heet gelig pepertje)- Peper Aji Habanero (erg heet, ook geel)- Peper Yellow Pointy (erg mild geel pepertje)- 5 grote tenen knoflook- 4 grote bollen sjalot of 6 kleintjes- zout/verse peper- azijn- 2 mandarijnen (grote)- borrelglas citroensap- 2 eetlepels eigengemaakte appelmoes- snufje kerriepoeder Alles beetje fijnsnijden, sjalotjes in de pan fruiten, knoflook erbij...Rest er ook bij, ook het sap van de ananas.Zout en azijn naar smaak bijvoegen.Tijdje laten pruttelen, in de blender... tot moes, terug in de pan.Opnieuw verhitten, weer ff pruttelen tot gewenste consistentie.Proeven, eventueel nog wat bijvoegen.In flesjes/potjes gieten. Erg lekker geworden deze tweede eigen HOTsauce ooit door mij gemaakt. Quote
JudithD Posted November 27, 2015 Posted November 27, 2015 Ik ben niet zo van de hot-sauce maar het lijkt me wel smakelijk Quote It ain't what you do, it's the way that you do it
speets Posted November 28, 2015 Posted November 28, 2015 Lekker hoor, die combinatie van zoet-zuur-heet. Hou ik wel van.Nu begrijp ik wat je met al die pepers doet Volgend seizoen ga ik ook maar wat meer - hete - pepers verbouwen, dus recept opgeslagen Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Charly Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 Soheee. Rook net even aan de fruitende niet-mme Jeanetjes, knof en sjalotjes. Whooohaaa! Alle sinusen zijn weer open hoor. Nou andere ingredienten erdoor. Leuk man! Quote wees bevriend met kleine dingen
Charly Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 Da hele dikke f**kjes. Super smaak, maar deze ppr is idd vele malen te heet, voor mij dan. Volgend jaar braaf met alleen ABC'tjes maken. (Maar lekkah is ie wel hoor. Yum!) Quote wees bevriend met kleine dingen
Erny Posted August 24, 2018 Author Posted August 24, 2018 Of nog een blikje ananas erbij volgend x.... of iets minder van die hete tantes misschien? Leuk dat je hem ook lekker vind, ondanks de overmatige hitte. Quote
Charly Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 Zéker! Dit wordt een vaste in het repertoire. Het hele huis ruikt zooo lekker ook. Dat pittige zoetzure mjom! Quote wees bevriend met kleine dingen
Erny Posted April 6, 2022 Author Posted April 6, 2022 (edited) Heb deze saus vorige week weer gemaakt. Nu met Oro de Equador en Lemon Drop pepers. Edited April 6, 2022 by Erny 3 Quote
Erny Posted September 7, 2022 Author Posted September 7, 2022 Dit jaar gaat het hem ook weer worden. De Oro de Equador en de Lemon Drops (thx @Mellie) hangen mooi geel / oranje te worden. Ik kijk er naar uit. 1 Quote
Adrielle Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 Vandaag dit topic tegengekomen en direct gemaakt! Wel met andere pepers. Heerlijk maar met een flinke kick! 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.