Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zag dat ik deze nog niet in het receptentopic had gezet, bij deze dan.

 

4 november 2014:

 

Ananas - Hurrikan HOT Sauce:

 

Net gemaakt, staat nu af te koelen en ziet er uit als romige lichtgele advocaat...

 

Recept naar eigen keukeninhoud aangepast (had graag limoen in huis gehad ipv de mandarijntjes) en ging ongeveer zo:

 

- 1 blik Ananas (groot blik)

- Peper Hurrikan (C. Chinense, heel erg heet gelig pepertje)

- Peper Aji Habanero (erg heet, ook geel)

- Peper Yellow Pointy (erg mild geel pepertje)

- 5 grote tenen knoflook

- 4 grote bollen sjalot of 6 kleintjes

- zout/verse peper

- azijn

- 2 mandarijnen (grote)

- borrelglas citroensap

- 2 eetlepels eigengemaakte appelmoes

- snufje kerriepoeder

 

Alles beetje fijnsnijden, sjalotjes in de pan fruiten, knoflook erbij...

Rest er ook bij, ook het sap van de ananas.

Zout en azijn naar smaak bijvoegen.

Tijdje laten pruttelen, in de blender... tot moes, terug in de pan.

Opnieuw verhitten, weer ff pruttelen tot gewenste consistentie.

Proeven, eventueel nog wat bijvoegen.

In flesjes/potjes gieten.

 

Erg lekker geworden deze tweede eigen HOTsauce ooit door mij gemaakt.

Posted

Lekker hoor, die combinatie van zoet-zuur-heet. Hou ik wel van.

Nu begrijp ik wat je met al die pepers doet

 

Volgend seizoen ga ik ook maar wat meer - hete - pepers verbouwen, dus recept opgeslagen

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

  • 2 years later...
Posted

Soheee. Rook net even aan de fruitende niet-mme Jeanetjes, knof en sjalotjes. Whooohaaa! Alle sinusen zijn weer open hoor.

Nou andere ingredienten erdoor. Leuk man!

wees bevriend met kleine dingen

Posted

Da hele dikke f**kjes.

Super smaak, maar deze ppr is idd vele malen te heet, voor mij dan.

Volgend jaar braaf met alleen ABC'tjes maken.

(Maar lekkah is ie wel hoor. Yum!)

wees bevriend met kleine dingen

Posted

Of nog een blikje ananas erbij volgend x.... of iets minder van die hete tantes misschien?

Leuk dat je hem ook lekker vind, ondanks de overmatige hitte.

Posted

Zéker! Dit wordt een vaste in het repertoire. Het hele huis ruikt zooo lekker ook. Dat pittige zoetzure mjom!

wees bevriend met kleine dingen

  • 3 years later...
Posted (edited)

Heb deze saus vorige week weer gemaakt. Nu met Oro de Equador en Lemon Drop pepers.

Edited by Erny
  • Like 3
  • 5 months later...
Posted

Dit jaar gaat het hem ook weer worden. De Oro de Equador en de Lemon Drops (thx @Mellie) hangen mooi geel / oranje te worden. Ik kijk er naar uit. :mrgreen:

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...