Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Weer een poging om appelazijn te maken.

Met de eerste methode (in stukken snijden en onder water zetten) werd het erg waterig.

 

Nu las ik hier:

"... met de blender. Schil, klokhuis, de hele schoongewassen appel gaat er in stukken in en dan maar zoveel mogelijk fijn proberen te blenderen. Eventueel met een heeel klein scheutje water erbij als het te pappig wordt. [...] Zie je dus belletjes, dan je appelprut zeven (schilletjes eruit) en met het pure klare sap verder gaan. "

 

Dit is appelmoes geworden en ik ben heel benieuwd of dat niet schimmelt

Iemand ervaring mee?

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Moet vooral goed onder water staan is mijn ervaring nu. Heb nog 1 pot over, de rest heeft een schimmellaag gekregen en kan weg. Eén pot heeft een mooie moer ontwikkeld.

Heb ook een potje appelmoes die was gaan gisten staan met laagje water erop... nog geen uitkomst over wat dat gaat worden.

Volgend jaar ga ik denk ik geen appelazijn meer maken. Vind het niet lekker genoeg, inderdaad te waterig.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...