Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Bovenkant van de potgrond werd groen


Nieuw

Recommended Posts

Hallo Allemaal, na een lange periode ben ik weer terug. Vandaag dus net zag ik dat bovenkant van de potgrond hard en groen werd. Wat kan de oorzaak? Toen ik boven laagje er van wilde halen zag ik ondertussen ook dat iets binnen in aan het bewegen was, maar dat zie je niet meteen want het is heel erg klein en wit (beetje lang). Dus heb meteen hele grond weg gedaan en nieuwe gevuld maar om te voorkomen wilde ik aan jullie vragen waar ik mee rekening moet houden?

 

Al die tijd heb ik de pot binnen op de vensterbak gehouden.

Link to comment
Share on other sites

Wat is precies je probleem? Groene aanslag is meestal (altijd) alg, onschadelijk voor de plant. Groeit de plant niet goed, of maakt deze een zwakke indruk?

Verder is je zinsopbouw wat vreemd; is je tekst vertaald uit een andere taal?.....just curious.

Link to comment
Share on other sites

Dan kan ik af en toe laten opdrogen. Ik weet niet of beetje geen schade geven dus daardoor had ik weg gedaan en komen die beesten ook door te nattigheid?

 

Als zo'n beest je planten niet opvreet moet je niet al te snel de boel weggooien, en van een beetje schimmel gaan je planten ook niet dood hoor. Wat Johmir eigenlijk al zei: als dat plantje het verder goed doet, is er misschien niks aan de hand.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt allemaal, sorry via tablet type luier en slechter. Het gaat om een citroen plantje met 5 bladeren (5e blaad is nog klein). Omdat plantje nog jong is was ik bang dat schade kon krijgen, maar jullie gaven al paar keer aan dat geen probleem is. Maar dan heb ik nog een vraagje hoe komen die beesten daar in terwijl de pot nooit buiten heeft gestaan?

Link to comment
Share on other sites

Als de grond bovenop groen wordt, kun je er de volgende keer beter een laagje brekerzand op gooien, dat droogt sneller en geeft minder snel alggroei.

Bewegende beestjes zou ik meteen verwijderen, waarschijnlijk een larve van een of ander insect, maar zolang je plantje groeit en niet aangevreten wordt, geen zorgen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...