appelvrouw Geplaatst: 12 april 2016 Geplaatst: 12 april 2016 Van internet gepikt (http://www.surinamcooking.com/kerrie-eieren/) maar zo maak ik het ongeveer. Alleen met de olie doe ik wat rustiger Benodigdheden:– 4 eieren– 1 deciliter zonnebloemolie– 2 deciliter water– 400 gram aardappelen– 3 eetlepels masala– 2 teentjes fijngehakte knoflook– 1 gesnipperde sjalotje of ui– zout en zwarte peper Bereiding:Zet wat water op vuur en kook hier in de eieren hard in circa 8 minuten. Omdat we over eendeneieren hebben kook ik ze 10 minutenLaat de eieren schrikken door ze na het koken meteen met koud water af te spoelen. Pel de eieren en leg ze even apart. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin kort de eieren. De eieren moeten goudbruin worden en leg ze hierna weer even apart. De zonnebloemolie in de pan laten en het vuur even uitdoen. Schil dan de aardappelen en snij deze na het wassen in kleine blokjes van plusminus 3 centimeter. De koekenpan met de zonnebloemolie weer op vuur doen en de aardappelen hier in bakken totdat ze ook een mooie goudbruine kleur hebben gekregen. Hierna de aardappelen even apart leggen. Meer dan de helft van de olie uit de pan verwijderen en vervolgens de fijngehakte knoflook, fijn gesneden sjalotje met wat peper fruiten. Als het sjalotjes wat glazig is geworden de 3 eetlepels masala toevoegen en nog even 3 minuten kort bakken. Na het kort bakken de eieren, de aardappelen en wat zout naar smaak toevoegen. Het geheel continu omscheppen zodat de masala zich goed kan vermengen. Als laatste de 2 deciliter water toevoegen en de deksel op de pan plaatsen. Laat nu het geheel voor 15 miunten op een laag vuurtje door koken. Als de aardappelen gaar zijn is de ei met masala klaar. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
speets Geplaatst: 12 april 2016 Geplaatst: 12 april 2016 Bedankt Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
speets Geplaatst: 27 april 2016 Geplaatst: 27 april 2016 Ik vond het minder geslaagd (= understatement) Even gegoogled: ik heb Indiase masala gebruikt, en daarin zit o.a. kaneel en kruidnagel, maar geen kerrie. In de Surinaamse masala zit wél kerrie, dat is dus heel ander spul. Daar was ik niet op verdacht Dat is vast veel lekkerder... Nog twee eieren te gaan Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Indy Geplaatst: 27 april 2016 Geplaatst: 27 april 2016 Ja, dat heeft dan een heel andere smaak. Met de Surinaamse (kerrie) is het heerlijk. Quote
appelvrouw Geplaatst: 28 april 2016 Auteur Geplaatst: 28 april 2016 Ik begrijp het niet helemaal..kerrie is toch een mengsel van kruiden ( en daar kunnen ook kruidnagel en kaneel/komijn inzitten)? Dat Surinaamse masala een ander mengsel is dan de indiase snap ik. Maar het is toch beiden een soort kerriemengsel? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
speets Geplaatst: 29 april 2016 Geplaatst: 29 april 2016 Je hebt helemaal gelijk Jet. Zo las ik hier: "Wat is het verschil tussen Masala, Curry en Kerrie? Masala is een uitgebalanceerde melange van een groot aantal verse kruiden en specerijen o.a. koriander, komijn, die vers gemalen en geroosterd worden; hierdoor komt het aroma van deze kruiden en specerijen optimaal tot zijn recht. Masala vindt haar oorsprong in India en is daar vandaan door de Hindoestanen meegenomen naar o.a. Suriname. Curry is vergelijkbaar met de Surinaamse masala, doch heeft een geheel andere kruidensamenstelling; de Engelse aanduiding curry wordt gebruikt voor de authentieke masala uit India. Kerrie is een aangepaste versie van masala of curry, aangezien het met andere kruiden en specerijen wordt bereid, niet is geroosterd en een andere samenstelling heeft; kerrie is ontwikkeld als een goedkoop alternatief voor de kwalitatief hoogwaardige Surinaamse masala.Kerrie wordt in de Surinaamse keuken niet gebruikt." Maar ook: "Garam masala moet niet verward worden met de Surinaamse masala: dit is namelijk een kerriemengsel wat heel anders smaakt dan de Indiase variant." Dat laatse is weer in tegenspraak met wat ze erboven zeggen over Kerrie. Lekker verwarrend allemaal Maar goed: wat ik wilde zeggen was dat ik dus geen 'kerrie' proefde, en dat is nou juist zo lekker in combinatie met ei.Wat ik gekocht heb is van de Indiër en gewoon niet zo lekker: zoet en laf naar mijn smaak, zeker in deze combintie Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Indy Geplaatst: 13 mei 2016 Geplaatst: 13 mei 2016 **rentnaardekeukenenkijktwelkemassalawehebben** Van Chan's , met peper,koriander,kurkuma,mosterd,komijn,nigella,en fenegriek. De Hindoestaanse staat er op, en omdat we grootverbuirkers zijn (roti e.d) koop ik het per kilozak Quote
Jorieke123 Geplaatst: 21 juni 2016 Geplaatst: 21 juni 2016 Ik ga hier van de week eens mee aan de slag. Ben benieuwd. Eieren genoeg! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.