Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Hoe maak je Courgette Serpente di Sicilia klaar?


MartinH

Recommended Posts

Afgelopen jaar op Sicilië een zakje zaad van de zucchina serpente di sicilia gekocht.

 

Dit is een soort Courgette, dun en erg lang. Als je ze omhoog laat klimmen krijg je lange rechte vruchten. Laat je ze kruipen dan krijg je slangachtige vruchten, vandaar de naam serpente (= slang)

 

Heeft iemand deze wel eens gegeten? Hoe smaken ze? Hoe maak je ze klaar? Net zoals gewone Courgette?

 

De witte Courgette heb ik daar ook gekocht, deze lijkt meer op "onze" Courgette alleen is deze erg bleek, licht groen, bijna wit.

 

cucuzza-carlo-160411461589922.jpggourd132569625323241431461589936.jpg

Link to comment
Share on other sites

Google vertaling van http://www.mytaste.it/c/zucchina-serpente-di-sicilia-ricette.html dus je moet een beetje los omgaan met de gebruikte woorden...

 

Koude soep cucuzza longa (slang kalebas of lange courgette di Sicilia) - Sopa fría de cuccuzza longa (calabaza de verano de Sicilia)

De slang kalebas is een veel voorkomende soort courgette in Sicilië en andere regio's van Zuid-Italië. De bijzonderheden zijn lengte, die in hoofdzaak de meter en de gebogen vorm kan overschrijden.

De "cuccuzza longa" soep is een typisch recept uit Palermo, maar op grote schaal in de rest van het eiland, een ware delicatesse die ons de Siciliaanse boer traditie voor het zomerseizoen geeft. Het woord soep wordt vaak geassocieerd met de winter koud, maar deze soep - beter nog warm of koud gegeten worden - is zeer verfrissend en is perfect voor deze dagen van intense hitte (persoonlijk hou van de geavanceerde soep vers uit de koelkast!).

In de kokende bouillon, die kunnen worden min of meer beperkt, afhankelijk van uw smaak, kunt u het deeg in kleine formaat bak (vingerhoedjes gescoord of spaghetti gehakt): een echte cult is de soep van pasta met cucuzza longa en taddi of tenerumi (dwz de tedere bladeren van de courgette plant).

 

SOEP COLD CUCCUZZA LONGA (courgette of lange slang kalebas)

Ingrediënten voor 4 personen:

1 slang kalebas van Sicilië (lange courgette) 2 aardappelen

2 rijpe tomaten voor saus

2 wortels

2-3 stengels bleekselderij

een paar blaadjes verse basilicum

Extra vergine olijfolie

zout

peper (optioneel)

 

Snijd de uiteinden van de lange en pelatela zucchini. Spoel en in niet te kleine blokjes snijden. Doe hetzelfde met de aardappelen. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak ze fijn.

In een grote pan verhitten een paar eetlepels olijfolie en bak de chili peper (optioneel), gesnipperde ui, wortelen snijd ze in halve maan en grof gehakt stengels bleekselderij. Voeg dan de aardappelen en bak een paar minuten, tot slot de lange courgettes en tomaten toe te voegen. Kook allemaal samen voor een paar minuten daarna het vuur lager en voeg 2-3 soeplepels water.

Kook op middelhoog vuur, valt tot de bouillon zal u worden beperkt en de courgette zal zachter (roer af en toe en controleer of de soep niet volledig verdampt).

Kort voor het uitschakelen, breng op smaak met zout en breng op smaak met een paar gehakte basilicum met de hand. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Door een klein beetje zon kun je veel regen vergeten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...