Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Hoi hoi,

 

Ik kon via de zoekfunctie geen antwoord vinden op mijn vraag.

 

Mijn vriend eet in de winter graag pasta met een saus van gedroogde tuinbonen. Maar ik weet dus niet hoe ik ze moet drogen. Aan de plant? Of de plant eruit trekken en droog ophangen? Uit de schil... hoop dat iemand me kan helpen. Met bevroren bonen wordt het namelijk niet hetzelfde. Alvast bedankt

Geplaatst:

Peulen aan de planten laten hangen . Je zult zien dat de peulen op een gegeven moment gaan verdrogen en zwart verkleuren als teken dat de plant afsterft en de bonen afrijpen. Als de peulen zwart zijn is het moment gekomen om ze te oogsten en de bonen er uit te halen. Je hebt dan natuurlijk wel keiharde rijpe bonen (ook geschikt als nieuw zaadgoed) maar of dat de bedoeling is ?

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Geplaatst:
  • Auteur

Dankje Frans. Het is inderdaad de bedoeling dat ze hard en droog worden. We laten ze dan ergens id winter een dag weken, dan koken en met de blender pureren. Je krijgt dan een soort aardappelpurree. Wat ze hier met pasta eten

Geplaatst:

Ja ik ook , is weer eens iets anders. Gedroogde tuinbonen heb ik ook wel eens zien liggen bij de Turkse winkel.

Geplaatst:

In Frankrijk verkopen ze ook veel gedroogde tuinbonen.

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Geplaatst:
  • Auteur

Eigenlijk is dat het hele recept

 

Laat de bonen een nachtje weken. Kook ze daarna gaar. Als ze gaar zijn pureren met een gekookte aardappel. Korte pasta koken en bij het opscheppen door elkaar mengen. Nog wat van je lekkerste extravergine olijfolie erover en klaar.

 

Mijn moeder gruweld er van maar in mijn schoonfamilie zijn ze er dol op. Je zou de purree ook kunnen gebruiken als vervanger van aardappel purree.

 

Ps. Recepten krijg ik altijd zonder precieze grammen etc. Daarom wordt het nooit zoals bij la mamma denk ik, iedereen doet net wat ie wil. Haha

Geplaatst:

Ik laat de tuinbonen uit Nederland komen dan heb je lekkere bruinkokers, echt zoals ze vroeger smaakten. Een keer een pakje hier in Frankrijk gekocht en die waren droog en hard. Ik denk dat dat degene zijn waar je de puree van kan maken zoals Femmie schrijft.

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.