Ga naar inhoud

Andijvie schiet door, nu oneetbaar?


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik had al veel blad geplukt voor salades, maar blijkbaar te lang gewacht met het oogsten van hele kroppen om stamppot te maken, want ik zie net dat een paar kroppen gaan doorschieten.

 

Nu lees ik her en der dat ze dan niet meer eetbaar is, maar is dat omdat ze bitter wordt ofzo (want dan proef ik morgen gewoon een blaadje en dan beslis k zelf wel of het eetbaar is), of omdat er iets in de plant gebeurt waardoor het echt niet meer geschikt is voor menselijke consumptie?

 

Bloeiende rucola en bloeiend mosterdblad kan je wel gewoon blijven eten heb ik gelezen (en dat doen we dus ook). Waarom andijvie niet?

Geplaatst:

O wat lekker

Ik bedank altijd als ik andijvie aangeboden krijg, maar dit lijkt me heerlijk

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Anneke, die andijviesoep lijkt me heerlijk, die ga ik binnenkort ook eens maken!

 

Vandaag stamppot gemaakt met de doorgeschoten andijvie, hij smaakte prima.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...