pippi Geplaatst: 9 juni 2016 Geplaatst: 9 juni 2016 Ik had al veel blad geplukt voor salades, maar blijkbaar te lang gewacht met het oogsten van hele kroppen om stamppot te maken, want ik zie net dat een paar kroppen gaan doorschieten. Nu lees ik her en der dat ze dan niet meer eetbaar is, maar is dat omdat ze bitter wordt ofzo (want dan proef ik morgen gewoon een blaadje en dan beslis k zelf wel of het eetbaar is), of omdat er iets in de plant gebeurt waardoor het echt niet meer geschikt is voor menselijke consumptie? Bloeiende rucola en bloeiend mosterdblad kan je wel gewoon blijven eten heb ik gelezen (en dat doen we dus ook). Waarom andijvie niet? Quote
RobO Geplaatst: 10 juni 2016 Geplaatst: 10 juni 2016 wij eten het wel (na een bitterproefje) en we zijn nog seeds gezond nee zonder dollen, geen probleem Quote
pippi Geplaatst: 10 juni 2016 Auteur Geplaatst: 10 juni 2016 Ah mooi zo, dan ga ik vanmiddag eens even proeven. Dankjewel! Quote
AnnekeW Geplaatst: 10 juni 2016 Geplaatst: 10 juni 2016 http://www.24kitchen.nl/shows/makkelijkemaaltijd/recepten/andijviesoep-met-feta Receptje voor iets bittere (niet te) andijvie.Ik heb deze gisteren gemaakt (melkprodukten weggelaten, pijnboompitjes toegevoegd en komijn ipv kumel) Quote
Aluapje Geplaatst: 10 juni 2016 Geplaatst: 10 juni 2016 Komijn in plaats van kummel. Volgens ij is dat hetzelfde. Kummel is de Duitse naam voor komijn Quote Ik kweek regenwormen in mijn compostbak
AnnekeW Geplaatst: 10 juni 2016 Geplaatst: 10 juni 2016 Nee hoor kumel (karwijzaad) is niet hetzelfde als komijn. Het wordt wel vaak door elkaar gehaald en dat is niet zo erg want de smaken lijken wel wat op elkaar. http://www.aziatische-ingredienten.nl/verschil-komijn-karwij-venkel-anijs-enzo/ Quote
speets Geplaatst: 10 juni 2016 Geplaatst: 10 juni 2016 O wat lekker Ik bedank altijd als ik andijvie aangeboden krijg, maar dit lijkt me heerlijk Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Aluapje Geplaatst: 10 juni 2016 Geplaatst: 10 juni 2016 Nee hoor kumel (karwijzaad) is niet hetzelfde als komijn. Het wordt wel vaak door elkaar gehaald en dat is niet zo erg want de smaken lijken wel wat op elkaar. http://www.aziatische-ingredienten.nl/verschil-komijn-karwij-venkel-anijs-enzo/ Oei, sorry Weer wat geleerd. Dank je. Quote Ik kweek regenwormen in mijn compostbak
pippi Geplaatst: 10 juni 2016 Auteur Geplaatst: 10 juni 2016 Anneke, die andijviesoep lijkt me heerlijk, die ga ik binnenkort ook eens maken! Vandaag stamppot gemaakt met de doorgeschoten andijvie, hij smaakte prima. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.