Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:
  • Auteur

Het Shiitake substraat is mooi doorgroeid met witte schimmel, de schimmel begint nu bruin te kleuren.

 

Alles verloopt op schema zoals voorzien.

 

Kan bijna niet wachten op mijn eerste Shiitake's.

 

img0614ly.jpg

 

Bij ze zalmoester nog niks te zien buiten de witte schimmel.

Geplaatst:

Het broed zit nu twee week in de zak..er gebeurd niets, bij jou Hans?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Dat duurt nog 1 tot 2 weken dan plots is het alles wit, aan de randen begint een beetje.

Hoe warm staan jouw bakken Jet ?

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:
Bij welke andere zwam of paddestoel leunt de smaak aan van de Nameko?

 

Nameko heeft een hele aparte smaak, zoetig en niet taai, eigenlijk gewoon heel erg lekker!

Ben benieuwd naar de shiitakes, ik heb ooit roze oesterzwam gekweekt, maar vond ze niet zo lekker.

"NATUURLIJK"

Geplaatst:

Borsalino, hoe groot zijn die bakken en waar koop je ze, lijkt me reuze handig!

En wat die je tegen groene schimmel?

"NATUURLIJK"

Geplaatst:
  • Auteur
Borsalino, hoe groot zijn die bakken en waar koop je ze, lijkt me reuze handig!

En wat die je tegen groene schimmel?

 

40 X 60 zijn propagators.

 

Als je groene schimmel hebt dan is er iets mis met ofwel je substraat of waar je het in doet of mee mengt.

Komt erop neer dat je het vervuilt hebt met onreine toestand.

 

Een ietsje pietsje groen tikkeltje word wel overwoekert door de witte schimmel.

 

bv een vieze vuile emmer gebruiken kan resulteren in groene schimmel.

Geplaatst:

Hoe warm staan jouw bakken Jet ?

19 à 20 graden. Ze kunnen eventueel wat warmer ( of kouder)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Borsalino, hoe groot zijn die bakken en waar koop je ze, lijkt me reuze handig!

En wat die je tegen groene schimmel?

 

40 X 60 zijn propagators.

 

Als je groene schimmel hebt dan is er iets mis met ofwel je substraat of waar je het in doet of mee mengt.

Komt erop neer dat je het vervuilt hebt met onreine toestand.

 

Een ietsje pietsje groen tikkeltje word wel overwoekert door de witte schimmel.

 

bv een vieze vuile emmer gebruiken kan resulteren in groene schimmel.

Maar doe jij de snippers ook eerst koken om te steriliseren?

"NATUURLIJK"

Geplaatst:

Nee is prima Jet, en gaatjes heb je ook in de zak neem ik aan, dan is het nu afwachten

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

OK dank je, ik wacht weer rustig af...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Anneke, heb niks gesterileerd of gepasteuriseerd.

 

Gewoon de houtchips gemengd met de gips en vermiculiet, dan het broed eronder gemengd.

Heel het zootje in de bak van de propagator gekieperd en 4 liter water over gekapt en Kees was klaar.

Geplaatst:

Okay, vindt ik een hele goeie manier van kweken, kunnen de champignonkwekers nog veel van leren met al hun chemicaliën.

Ik dacht dat het alleen bij oesterzwam kon door dat het mycelium zo snel groeit, je doet er dus alleen gips doorheen en vermiculiet.

Ga ik ook eens proberen

Zitten er in zo,n propagator ook gaatjes onder in of is het een dichte bak?

"NATUURLIJK"

Geplaatst:
  • Auteur

De bak is dicht zonder gaatjes.

Geplaatst:
  • Auteur

En wat komt er piepen?

 

img0618ar.jpg

Geplaatst:

O mooi! heb je je buik vol van champignons kan je aan de Shi Takes beginnen! Heb je die stammetjes bij Mycobois gekocht of zelf geënt?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Zijn van een kennis van een vriend, hebben er samen nog net geënt, en zijn daar in zijn bos blijven liggen, ideale omstandigheden.

Mocht er enkele oude geënte meenemen al.

 

Maar er is een probleem met die kennis, hoor er niks meer van

Geplaatst:
  • Auteur

Appelvrouw, hoelang dompel jij je stammetjes Shiitake?

 

Heb ze 12 uur gedompeld en lees her en der dat ze minstens 24 uur gedompeld moeten worden

Geplaatst:

Bors ik zal je eerlijk zeggen..in dat soort dingen ben ik een verschrikking. Ik dompel de stammen in mijn beekje, en vergeet regelmatig dat daar wat inligt..haha dan ligt zo`n stam daar 3 dagen. Geeft niets, paddenstoelen zat. Soms komen ze gewoon als het erg geregend heeft, of na een weersomslag..koud naar warm en omgekeerd. Laatst begin november nog lette ik helemaal niet meer op de Shi Takes, en toen zag Lie de stammetjes met héle grote paddenstoelen erop..niks van gemerkt.

Dus sorry, geen duidelijk antwoord...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Dan ga ik ze volgende keer langer dompelen.

 

Nu ga ik me van 1 Shiitake niet overeten hoor, al zie ik ergens wel nog een sponsachtig knopje.

Geplaatst:
  • Auteur

Door de opmerkzaamheid van Limoncello staan er op de stammetjes oesterzwam ook al baby's klaar.

Ik had het zelf nog niet gezien, de leeftijd waarschijnlijk.

 

img0623ws.jpg

 

img0622w.jpg

 

Bij de stammetjes Shiitake komen er nog sponsachtige knopjes te voorschijn, blijft dus niet bij dat ene exemplaar.

 

img0624r.jpg

Geplaatst:

Ja het ziet er echt veelbelovend uit uw paddestoelen (en uw serre is nog schoner in 't echt). De leeftijd zal er niet veel te maken hebben maar eerder de ogen, ge moet dus meer wortelkes eten denk ik, mijn grootmoeder zei dat dat goed was voor het zicht

 

(Borsalino is een bron aan informatie en zo gewillig om die gratis te delen, zo een beetje gelijk een sprekend boek )

Mijn tuinavonturen op http://www.dedolletuinder.be/

Geplaatst:
  • Auteur

Net geen champignons genoeg, moeder de vrouw ging ossetong in Madeirasaus met champignons maken.

Anders had je er meegekregen, nu had ik er maar net genoeg.

Geplaatst:

Geen probleem Borsa

 

Ik heb 2 testbakjes om witte en bruine paddestoelen te kweken. Als dat goed lukt dan probeer ik de andere (shiitake, oesterzwammen en co)

Mijn tuinavonturen op http://www.dedolletuinder.be/

Geplaatst:
  • Auteur

Die van de Aveve?

Ben benieuwd wat daaruit komt, allee bedoel wel paddestoelen he

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic