CherryCharlie Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 Omdat ik absoluut niet van stamppot houd, is dit mijn manier om door mijn andijvie heen te komen: Nodig:1 handje andijvie 1 banaan 1/2 appel 1 kiwi gold200 ml water Banaan, appel en kiwi schillen, ontklokhuizen in geval van de appel en alles met elkaar in de blender doen. Goed voor 2 smoothies Kun je andijvie trouwens ook invriezen? Quote Schrijft over outdoor, groene en duurzame lifestyle op http://www.cherrycharlie.nl (shameless plug) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pippi Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 Als je het eerst kookt of roerbakt denk ik dat je het prima in kan vriezen. Ik vind andijvie wel lekker in stamppot, maar rauw als 'sla' vind ik het nog altijd het lekkerst. Gemixt met andere soorten sla met olijfolie en peper en zout en Parmezaanse kaas bijvoorbeeld, of helemaal op z'n ouderwets, met komkommer, tomaat en ei en wat preiringetjes en een lekkere dressing. Gekookte andijvie lust ik wel, maar dan liefst wel a la crème met een bak crème fraiche en verse kruiden erdoorheen. Gewoon zo gekookt vind ik het zo snotterig, en dan moet je wel hele lekkere aardappelen en veel lekkere gehaktballen hebben om het weg te werken. En dat doodkoken vind ik toch eigenlijk ook wel zonde van die mooie knapperige bladeren. Smoothies zijn aan mij niet besteed. Ik wil groente eten, niet drinken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
guido_J Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Ik heb andijvie laatst op een pizza gegooid. Het klinkt misschien gek maar het was best wel lekker! Rauwe andijvie zou ik trouwens niet invriezen, dat wordt echt snotterig... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.