Jump to content

CherryCharlie

Members
 • Posts

  264
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Hengelo (ov)
 • OCCUPATION
  blogger/ondernemer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zaterdag appels geplukt bij mijn oom en tante, zondag de eerste appels verwerkt tot appelcrumble. Gisteren appelchips gemaakt en appelmoes bij het eten. Vandaag nog een lichting appelchips maken.
 2. Beetje laat, maar afgelopen weekend appels geplukt bij mijn oom en tante op het "landgoed". Dik 2 kratten vol geoogst, en ze hadden tig kratten staan met oogst van de andere bomen. Dus van alles een beetje mee naar huis genomen. Niet té veel, want we moeten het wel op krijgen met zijn tweetjes De tijm is van eind september en die komt van ons eigen balkon. Gedroogd en in een potje gedaan. Komende week even hetzelfde met de basilicum doen, voor het te laat is.
 3. Afgelopen weekend peperplanten gekregen van vrienden. Totaal verkeerde seizoen natuurlijk, maar zij hadden van die groeicellen voor de wietteelt gekocht voor hun pepers. Wij hebben nu een groeilamp van ze te leen en 5 plantjes in de voorraadkast staan, waar het lekker warm is. Dit zijn ze: Dutch reaper Puntpaprika Hungarian carrot Royal black Jamaican yellow Kan ik hier tzt gewoon zaad van oogsten, in de zin dat pepers allemaal heirloom zijn net als tomaten, of heeft dat geen zin omdat al die hippe pepers F1 hybrides zijn? Kan dat niet echt vinden op peperzaden.nl.
 4. Yesss, eindelijk aardbeien! @Goldfish ze doen het! heb er al 4 kunnen oogsten en er hangen er nog meer aan!
 5. Jippiee!!! Na wat moeilijkheden - mijn aardbeienbloesems verdorden steeds voordat er aardbeien konden groeien - nu toch aardbeien! Verder de afgelopen weken heel veel kruiden kunnen oogsten. Munt en basilicum om vers door het eten te doen, munt, calendula en salie om te drogen, en ook salie om mijn eigen gezichtstoner te maken (want natuurlijke skincare geek). Zometeen even een enorme bos tijm drogen, want daar is het ook weer hoog tijd voor.
 6. Misschien is dat het inderdaad! Want - surprise surprise - sinds de balkonbak met bijenmix in bloei heeft gestaan en mijn calendulabloemen zijn gaan bloeien, heb ik opeens ook nieuwe aardbeienbloemen én groeiende aardbeien! Net vandaag de eerste gesnoept, hoop dat de rest ook mooi rood wordt. Heb in het verleden inderdaad wel vaker problemen gehad met planten die bestuivers nodig hebben, omdat ik op de derde verdieping zit. Dus zelf bevruchten in het begin van het seizoen ga ik ook zeker proberen. In mijn bijen-onesie! (ja, die heb ik echt )
 7. Munt en calendula, direct gedroogd
 8. Thanks! Voor de volgende poging dan
 9. @Patrijs Oh had per ongeluk over jouw berichtje heen gelezen! We hebben niet zoveel insecten die ons balkon aandoen, maar zal eens mijn ogen open houden voor die snuitkever.
 10. @rorror Ik zal kalium proberen! @fre3ke De reden dat ik pas water geef wanneer de zon weg is, is omdat anders het water zo snel verdampt en de bladeren verbranden. Heb verder bij mijn weten geen last van schimmels gelukkig, maar is wel iets om in de gaten te houden voor de toekomst. Ben vooral niet vroeg genoeg wakker om 's ochtends water te geven Verder had ik mijn emmers tot net onder de rand gevuld, alleen is de boel na een paar jaar wat ingeklinkt. Geen idee of ze verzinkt zijn, andere plantjes doen het wel gewoon goed.
 11. @Patrijs Plantjes lijken verder gezond, echt alleen de aardbeientrosjes verdorren voor de aardbeien groeien. Heb jaren geleden 1 stekje gekregen van moestuinforumlid Goldfish: het ras Charlotte, omdat ik zo heet. Is inmiddels flink uit de klauwen gelopen en heb nu 4 emmers vol aarbeienplantjes. Vorig jaar een paar aardbeitjes vak kunnen snoepen, dus hoopte dit jaar op een wat grotere oogst. Ik heb ze een paar maanden geleden ingedikte prut uit de wormenbak gegeven. Omdat ik in emmers teel, krijgen ze in warme maanden iedere avond water als het die dag niet geregend heeft, zodra de zon achter de flat is verdwenen. Doe ik om de paar dagen ook een scheutje wormensap bij. Emmers hebben allemaal gaten in de bodem, en heb voorgaande jaren al ervaren dat dat prima afwatert bij nat weer. Plantjes krijgen 's ochtends en begin van de middag wat zon, later op de middag schaduw. Verder haal ik tegenwoordig uitlopers weg wanneer ik ze zie, omdat ik heb begrepen dat die een hoop energie vreten ten koste van de vruchten. Kan het misschien zijn dat ik 3 hoog gewoon te weinig bestuivers aantrek en dat de aardbeien zich daarom niet ontwikkelen? Op de foto één van mijn emmers, de rest is vergelijkbaar. Rechts kun je verdorde trosjes aardbeien zien, achterin zitten ook een paar trosjes (niet echt zichtbaar op de foto) aarbeienbeginnetjes die (nog?) niet verdord zijn.
 12. @rorror @simonvb Sadddd mijn appelzaailing heeft het niet overleefd... Kreeg iets van meeldauw ofzo Maar ga het dit najaar gewoon nog een keer proberen
 13. Thanks! Nudge ken ik al, daar heb ik mijn eerste wormen ook vandaan. Alleen toen ik laatst keek kon ik geen punten vinden in de buurt?
 14. Hey allemaal, Ik heb 4 emmers op het balkon waarin ik aardbeien teel, en dit jaar had ik vet veel bloemetjes en vruchtbeginselen, maar ze groeien niet en sommige clusters verdorren zelfs nu 😭😭😭 Ik heb ze in het najaar compost uit de wormenbak gegeven, geef ze met dit warme weer iedere avond water zodra de zon van het balkon af is, stop daar regelmatig een scheut wormensap bij... Wat doe ik fout? Kan iemand mij helpen? Ik had gehoopt op mijn eerste substantiële aardbeienoogst dit jaar...
×
×
 • Create New...