Jump to content

CherryCharlie

Members
 • Posts

  261
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Hengelo (ov)
 • OCCUPATION
  blogger/ondernemer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Yesss, eindelijk aardbeien! @Goldfish ze doen het! heb er al 4 kunnen oogsten en er hangen er nog meer aan!
 2. Jippiee!!! Na wat moeilijkheden - mijn aardbeienbloesems verdorden steeds voordat er aardbeien konden groeien - nu toch aardbeien! Verder de afgelopen weken heel veel kruiden kunnen oogsten. Munt en basilicum om vers door het eten te doen, munt, calendula en salie om te drogen, en ook salie om mijn eigen gezichtstoner te maken (want natuurlijke skincare geek). Zometeen even een enorme bos tijm drogen, want daar is het ook weer hoog tijd voor.
 3. Misschien is dat het inderdaad! Want - surprise surprise - sinds de balkonbak met bijenmix in bloei heeft gestaan en mijn calendulabloemen zijn gaan bloeien, heb ik opeens ook nieuwe aardbeienbloemen én groeiende aardbeien! Net vandaag de eerste gesnoept, hoop dat de rest ook mooi rood wordt. Heb in het verleden inderdaad wel vaker problemen gehad met planten die bestuivers nodig hebben, omdat ik op de derde verdieping zit. Dus zelf bevruchten in het begin van het seizoen ga ik ook zeker proberen. In mijn bijen-onesie! (ja, die heb ik echt )
 4. Munt en calendula, direct gedroogd
 5. Thanks! Voor de volgende poging dan
 6. @Patrijs Oh had per ongeluk over jouw berichtje heen gelezen! We hebben niet zoveel insecten die ons balkon aandoen, maar zal eens mijn ogen open houden voor die snuitkever.
 7. @rorror Ik zal kalium proberen! @fre3ke De reden dat ik pas water geef wanneer de zon weg is, is omdat anders het water zo snel verdampt en de bladeren verbranden. Heb verder bij mijn weten geen last van schimmels gelukkig, maar is wel iets om in de gaten te houden voor de toekomst. Ben vooral niet vroeg genoeg wakker om 's ochtends water te geven Verder had ik mijn emmers tot net onder de rand gevuld, alleen is de boel na een paar jaar wat ingeklinkt. Geen idee of ze verzinkt zijn, andere plantjes doen het wel gewoon goed.
 8. @Patrijs Plantjes lijken verder gezond, echt alleen de aardbeientrosjes verdorren voor de aardbeien groeien. Heb jaren geleden 1 stekje gekregen van moestuinforumlid Goldfish: het ras Charlotte, omdat ik zo heet. Is inmiddels flink uit de klauwen gelopen en heb nu 4 emmers vol aarbeienplantjes. Vorig jaar een paar aardbeitjes vak kunnen snoepen, dus hoopte dit jaar op een wat grotere oogst. Ik heb ze een paar maanden geleden ingedikte prut uit de wormenbak gegeven. Omdat ik in emmers teel, krijgen ze in warme maanden iedere avond water als het die dag niet geregend heeft, zodra de zon achter de flat is verdwenen. Doe ik om de paar dagen ook een scheutje wormensap bij. Emmers hebben allemaal gaten in de bodem, en heb voorgaande jaren al ervaren dat dat prima afwatert bij nat weer. Plantjes krijgen 's ochtends en begin van de middag wat zon, later op de middag schaduw. Verder haal ik tegenwoordig uitlopers weg wanneer ik ze zie, omdat ik heb begrepen dat die een hoop energie vreten ten koste van de vruchten. Kan het misschien zijn dat ik 3 hoog gewoon te weinig bestuivers aantrek en dat de aardbeien zich daarom niet ontwikkelen? Op de foto één van mijn emmers, de rest is vergelijkbaar. Rechts kun je verdorde trosjes aardbeien zien, achterin zitten ook een paar trosjes (niet echt zichtbaar op de foto) aarbeienbeginnetjes die (nog?) niet verdord zijn.
 9. @rorror @simonvb Sadddd mijn appelzaailing heeft het niet overleefd... Kreeg iets van meeldauw ofzo Maar ga het dit najaar gewoon nog een keer proberen
 10. Thanks! Nudge ken ik al, daar heb ik mijn eerste wormen ook vandaan. Alleen toen ik laatst keek kon ik geen punten vinden in de buurt?
 11. Hey allemaal, Ik heb 4 emmers op het balkon waarin ik aardbeien teel, en dit jaar had ik vet veel bloemetjes en vruchtbeginselen, maar ze groeien niet en sommige clusters verdorren zelfs nu 😭😭😭 Ik heb ze in het najaar compost uit de wormenbak gegeven, geef ze met dit warme weer iedere avond water zodra de zon van het balkon af is, stop daar regelmatig een scheut wormensap bij... Wat doe ik fout? Kan iemand mij helpen? Ik had gehoopt op mijn eerste substantiële aardbeienoogst dit jaar...
 12. Hoihoi, Kennelijk was het niet zo'n goed idee om mijn wormentoren te verplaatsen naar een hoek van het balkon zonder afdak, dus ik heb ze deze winter per ongeluk allemaal vermoord (danwel door teveel regen, danwel door teveel vrieskou...) Inmiddels staat de bak weer onder het deel mét afdak, maar na flink graven in alle lagen kan ik echt geen enkele worm meer vinden. Heeft er iemand in de omgeving Enschede/Hengelo/Delden/Borne nieuwe wormen voor mij? Ik kan zelf met een bakje langskomen op de fiets. Alvast bedankt! ❤️
 13. 29 maart 2 van mijn emmers aardbeien wat wormencompost gegeven, die was wel redelijk opgedroogd na het uitspreiden. Direct wat nieuwe compost uitgespreid om op te drogen. Waar de heck zijn al mijn wormen eigenlijk gebleven? Doodgeregend? Doodgevroren? 7 april 5 van de 6 saliezaadjes zijn gekiemd, van de cucamelon geen spoor. Misschien waren die zaadjes te oud? Verkeerde moment? Al 3 dagen super raar weer. Sneeuw, hagel en horizontale ijsregen afgewisseld met felle zon. Lavendel en mijn kleine appelkiempje maar naar binnen gehaald voor de zekerheid. 16 april Appelkiempje gaat lekker en heeft al wat echte blaadjes! Saliekiempjes beginnen ook echte blaadjes te ontwikkelen. Cucamelon nog steeds niks. Supermarktbasilicum die ik in de balkonbak had gezet, is compleet doodgesneeuwd. Had ook niet verwacht dat hij dat rare weer zou overleven. Oorspronkelijke lavendelstruik geeft fris nieuw groen! Lente-ui geeft kiempje, maar dat ziet er anders uit dan in mijn herinnering. Is dit wel lente-ui dan? En zo ja, waar blijft de rest dan? Lenteui? Vers lavendelgroen! Zie die appel gaaaaaan! Nu hopen dat hij over X jaar ook lekkere appels geeft
 14. CherryCharlie

  Ui

  Hee wat cool! Is dat moeilijk? Ik heb wel lente-ui uit zaad, maar dat kun je met een paar maanden al oogsten. Hoe werkt dat precies met normale uien uit zaad dan?
×
×
 • Create New...