Jump to content

CherryCharlie

Members
 • Content Count

  244
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Hengelo (ov)
 • OCCUPATION
  blogger/ondernemer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Balkon opgeschoond, dode meuk verwijderen, opruimen. Nu eens verzinnen wat ik ga zaaien. Merk dat de calendula en kamille het hier heel goed doen, radijsjes en erwtjes zijn niet zo blij in een emmer heb ik de laatste jaren gemerkt. Misschien ga ik eens courgette proberen (ook al wordt dat vast een ruimteprobleem, haha)
 2. Heb de munt wat opgeschoond vandaag. Was een complete wildgroei in een vrij kleine plantenbak geworden, meer wortel dan potgrond xD Alle dode stengeltjes weggedaan, maar zag dat er onder de oppervlakte flinke uitlopers zaten met verse blaadjes. Heb ze voorzichtig overgeheveld naar een bak met verse grond waar ze hopelijk lekker hun gang kunnen gaan
 3. Vandaag lekker bezig geweest met het opschonen van het balkon! Dooie plantjes eruit, groene aanslag verwijderen, beetje opruimen. De aardbeien hebben al verse blaadjes, en toen ik de jarenlange wildgroei aan munt in een plantenbak wilde verwijderen, zag ik dat er een hoop uitlopers met verse blaadjes waren. Die heb ik voorzichtig verzameld en terug in verse aarde gestopt. Nu hopen dat het aanslaat! Binnenkort wil ik experimenteren met middeleeuwse stijl verf om de tuinset een update te geven Maar eerst testen op wat plantenpotten en -stekers. Morgen waarschijnlijk verder.
 4. Heel kleine update. Afgelopen vrijdag een ekster bezig gezien met zijn nest. Eekhoorn op de weg. Zaterdag citroentje zien vliegen. Door het geweldig lekkere weer van zondag helemaal de lente in de bol. Later deze week het balkon maar weer eens opruimen en een klein zaaiplannetje maken. Radijsjes van oktober hebben gefaald. Lavendel heeft de winter overleefd. Heb tot in januari goudsbloem kunnen oogsten.
 5. @HuubvG Thanks, maar het maakt het er niet makkelijker op! Heb nu een hoop tegenstrijdige antwoorden gekregen, ook in mijn moestuin seizoen... Op basis daarvan destijds besloten om begin april te snoeien, dus nu vooral wachten.
 6. @Patrijs Drogen in de oven ga ik proberen! Lage temperatuur, 50 graden ofzo? @fre3ke Mengen doe ik inderdaad al! Vooral door goedkope kokosvezel Guerilla-verspreiden in de bosjes bij mijn flat is inderdaad ook een goed idee. De (voornamelijk oude) bewoners en het hoveniersbedrijf hebben echt zo'n vreselijk netheidscomplex waarbij wekelijks alle blaadjes worden weggeblazen en er mimimaal maandelijks geschoffeld wordt... @RobO 40 euro per jaar lijkt voor sommige mensen niet veel, maar is het voor mij als startende ondernemer wel. En als autist heb ik gewoon niet de energie voor nóg een ding in mijn agenda waar ik om moet denken en om contant op en neer te fietsen naar zo'n plek, dat trek ik gewoon niet. Het balkon kan ik gewoon in 5 minuten in mijn pyjama doen
 7. Voor binnen kan ik het denk ik niet gebruiken, dat zijn vooral kleine vetplantjes (alleen de "boom" kan ik er denk ik een plezier mee doen). Misschien toch maar eens een praatje aanknopen met die mensen van die volkstuintjes bij het spoor... Maar social anxiety enzo. Een moestuin "nemen" zit er voorlopig niet in, geld enzo. Maar wat ik vooral wil weten is of ik die overgebleven drek op een of andere manier kan drogen en bewaren, of is dat niet een ding?
 8. Ik heb nu zo'n 2 jaar een wormentoren op mijn balkon, alleen de productie daarvan is veel meer dan mijn emmertuintje aankan! Aan de ene kant heb ik heel veel wormensap (dat is niet zo'n probleem), maar aan de andere kant houd ik ook heel veel vast materiaal over. Zoveel zelfs, dat de bakken behoorlijk zwaar worden en ik weinig ruimte heb voor nieuw keukenafval. Kan ik iets met dat vaste materiaal doen? Kan ik dat drogen en als potgrond gebruiken? Is het vergelijkbaar met normale compost van een composthoop? Ik heb echt geen idee wat ik op dit moment met die drek moet / kan, dus please help me out!
 9. Oh wauw @Sjoerd68 wat een project zeg! Zelf vandaag 7 teentjes biologische Ekoplaza-knoflook in een grote emmer geplant. Voor het eerst dat ik me aan knoflook waag. Hoop dat ik niet te laat ben, en heeeeeel benieuwd wat het gaat worden komend jaar. Wel onder het afdakje gezet voor de zekerheid, want mijn "Goed Gezaaid"-bijbeltje zegt dat veel knoflook in Nederlandse supermarkten uit het zuiden komt en niet zo goed tegen vochtige Nederlandse winters kan. Dus fingers crossed 🤞
 10. Helpt het als ik ze binnen zet? Hier is het 19,5 graden, maar natuurlijk wel minder zon dan buiten... Kan dat helpen? Of kan ik ze beter buiten laten staan?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...