Jorieke123 Geplaatst: 26 september 2011 Auteur Geplaatst: 26 september 2011 @Geedee: Ja, maar dat doe ik pas voordat ik de soep op ga dienen van de winter. Dan kan je nog kiezen voor een pittige, hele pittige, of slappen hap Edit: Ohhhh je bedoelt de peper die ik uit een potje haalde? Dat was zwarte peper(korrels) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
geedee Geplaatst: 26 september 2011 Geplaatst: 26 september 2011 Ja...omdat je zei "helaas uit een potje". Of vind je dat je echt het verschil proeft tussen zwarte peper en cayenne peper...dat kan natuurlijk ook en dat je de voorkeur geeft aan de smaak van zwarte peper in soep. Ieder zijn voorkeur....sedert ik 4 seizoenen peper overal opstrooi, vind ik vlees met alleen witte of zwarte peper niet meer lekker; proef echt verschil! (Die zwarte peper plantjes groeien hier helaas niet, geloof ik,alleen in china?? of kunnen we eigenwijs een poging in de kas of binnenshuis wagen?) Quote
Jorieke123 Geplaatst: 26 september 2011 Auteur Geplaatst: 26 september 2011 De soep/bouillon zit in potten. Van het soepvlees heb ik (weer) ragout gemaakt. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 14 oktober 2011 Geplaatst: 14 oktober 2011 6 potten kastanjejam waarvan twee met chocola; 1 kilo kastanjes in de vriezer, 1 kilo kastanjes op de kachel gedroogd voor kastanjemeel.Nu een grote pan kweeperen op t vuur voor dulce de membrillo/pâte au coing/kweeperen-snoep. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
freggel Geplaatst: 14 oktober 2011 Geplaatst: 14 oktober 2011 En ik maar denken dat je die kastanjes alleen rauw kon eten. Quote blog/freggel/
Helly Geplaatst: 14 oktober 2011 Geplaatst: 14 oktober 2011 Rauw? Jet, heb je ook foto's van je potten kastanje jam? Ben best wel benieuwd hoe dat eruit ziet, nog nooit gezien. Quote Good things come in small packages
appelvrouw Geplaatst: 14 oktober 2011 Geplaatst: 14 oktober 2011 Jet, heb je ook foto's van je potten kastanje jam? Ben best wel benieuwd hoe dat eruit ziet, nog nooit gezien. Vind je het goed tot morgen te wachten, dan komt het recept met foto`s op t blog..het uploaden duurt bij mij nog steeds megalang..de internetprovider die ik nu heb houdt er mee op eind van de maand en we hopen dat de nw provider een beter internet aanreikt! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
freggel Geplaatst: 14 oktober 2011 Geplaatst: 14 oktober 2011 Rauw? Ja, schil eraf halen, het bruine velletje verwijderen en opeten. Super lekker! Wat ik soms ook nog wel eens doe is met een mesje een kruisje in de schil maken en dan even in de oven of op de verwarming. De schil gaat er dan gemakkelijker af. Maar echt rauw vind ik ze toch het lekkerste. Quote blog/freggel/
Jorieke123 Geplaatst: 14 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 14 oktober 2011 Ja, heerlijk! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 14 oktober 2011 Geplaatst: 14 oktober 2011 Ja de kastanjes rauw zijn ook heerlijk, je moet wel goed dat tweede "wrange"velletje eraf halen. Ik ben sowieso gek op kastanjes en ging ze als kind al zoeken, stiekem spijbelen en naar het bos kastanjes zoeken.De kastanje"jam"is er lekker geworden, ook het deel met de chocola. ik denk dat het ook lekker zal zijn een klontje midden in een muffin... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 31 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 31 oktober 2011 Er staan wat potjes worteljam af te koelen, en er staan nu potten met wortelcake in de oven. Die moet ik dan straks nog wecken. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
snekermoestuin Geplaatst: 31 oktober 2011 Geplaatst: 31 oktober 2011 worteltaart met behalve natuurlijk (winter)wortel oa ook bruine kristalsuiker, ei (eigen kippen) rozijnen, nootmuskaat en verder een 'gewoon' beslag.Over het resultaat ruim poedersuiker. recept uit de zilveren lepel en gemaakt als 1600 uurtjehelemaal geen overdadige wortelsmaak, maar gewoon een heerlijk zoete taart Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Thessa Geplaatst: 1 november 2011 Geplaatst: 1 november 2011 worteltaart met behalve natuurlijk (winter)wortel oa ook bruine kristalsuiker, ei (eigen kippen) rozijnen, nootmuskaat en verder een 'gewoon' beslag.Over het resultaat ruim poedersuiker. recept uit de zilveren lepel en gemaakt als 1600 uurtjehelemaal geen overdadige wortelsmaak, maar gewoon een heerlijk zoete taart ha ha heb ik ook gisteren gemaakt !! heerlijk en ook vooral de creme die er boven op gaat ik zal het recept onder thessa's recepten zetten...... Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
freggel Geplaatst: 1 november 2011 Geplaatst: 1 november 2011 Nou, ik heb nog wortels tot over mijn oren. Ben nu een poging aan het wagen om een grote ketel wortelsoep te maken om in te vriezen. Nog nooit gemaakt, dus ben erg benieuwd! Quote blog/freggel/
snekermoestuin Geplaatst: 7 november 2011 Geplaatst: 7 november 2011 helemaal goed Thessa om een recept van worteltaart te plaatsenworteltaart is echt de moeite waard om eens te maken Hier heeft Freggel ook vast en zeker wat aan Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
freggel Geplaatst: 8 november 2011 Geplaatst: 8 november 2011 Zeker weten! Ik heb zoiets nog nooit gegeten. Ben erg benieuwd! Quote blog/freggel/
Claudia69 Geplaatst: 8 november 2011 Geplaatst: 8 november 2011 Nou, ik heb nog wortels tot over mijn oren. Ben nu een poging aan het wagen om een grote ketel wortelsoep te maken om in te vriezen. Nog nooit gemaakt, dus ben erg benieuwd!Als ik veel groenten heb om soep van te maken, dan maak ik er gewoon puree van om in te vriezen - om er dan later soep van te maken. Neemt minder plaats in dan afgewerkte soep. Quote
Thessa Geplaatst: 9 november 2011 Geplaatst: 9 november 2011 Zeker weten! Ik heb zoiets nog nooit gegeten. Ben erg benieuwd! he al een gemaakt ?? ik heb er inmiddels weer een gemaakt en iedereen vindt hem heerlijk !helaas alleen nu van gekochte wortels....de mijne zijn al een week of 2 op....volgend jaar hoop ik op een ander teelt manier meer en beter te kunnen oogsten Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
freggel Geplaatst: 9 november 2011 Geplaatst: 9 november 2011 Nee, nog niet. Ik hoop er van het weekend eindelijk aan toe te komen. Ik kan me er geen voorstelling van maken, maar ben zeer benieuwd. Als ik hem gemaakt heb, zal ik laten weten hoe hij was! Quote blog/freggel/
Jorieke123 Geplaatst: 3 januari 2012 Auteur Geplaatst: 3 januari 2012 Eindelijk weer pasta kunnen maken van 'eigen' eieren! Nu nog een fantastische tarwe oogst om er helemaal een eigen product van te kunnen maken. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Flor Geplaatst: 10 januari 2012 Geplaatst: 10 januari 2012 Ben aan t experimenteren met zelf kimchi maken (een traditioneel Koreaans bijgerecht gemaakt van ingelegde groenten, meestal chinese kool, chilipepers, knoflook en gember). Niet uit eigen tuin hoor, gewoon zelfgekocht op de markt. Behalve dan de gedroogde pepers, die waren van mezelluf. Weet nog niet hoe 't gaat smaken, het ruikt iig heftig Quote mijn receptenblog: http://www.laag-pitje.net/
geedee Geplaatst: 10 januari 2012 Geplaatst: 10 januari 2012 Apart gerecht flor!....laat zeker hier even weten hoe het smaakte....die ingrediënten zijn allemaal ook mijn favoriet en pepers zat...dus altijd fijn om iets nieuws ermee uit te proberen. Quote
appelvrouw Geplaatst: 15 februari 2012 Geplaatst: 15 februari 2012 Bij het opruimen van de vriezer kwam ik 2 kilo frambozen tegen, een paar ons aardbeien en Japanse wijnbes.Net heb ik er jam van gemaakt ( alles door elkaar). Het even uitgeprobeerd op een vers stokbroodje: smaakt goed! 9 potten Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
sannie Geplaatst: 15 februari 2012 Geplaatst: 15 februari 2012 Heb rond kerst stoofperen ingemaakt .Aangezien ik ze heerlijk vind en de rest niet heb ik lekker veel Appelmoes mmmmm...bedenk dat ik weer moet maken hij is op!en tussen de middag rucolakers op mijn broodje kaas! Quote
Jooze Geplaatst: 11 april 2012 Geplaatst: 11 april 2012 Vandaag ingemaakt de eerste rabarberjam & paardenbloemen stroop. Helaas nog zonder weckpan, maar ik heb al wel wat nieuwe potjes gebruikt (altijd leuk, nieuwe spullen ) Quote Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.