Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Edit: ik heb de pot opengemaakt. Het begon te bruisen alsof er koolzuur inzat. Ruikt wel lekker.

 

@mus: water en azijn in gelijke delen, suiker 1/4 deel van water, volgens recept op zakje inmaakkruiden

 

b.v. 2 liter water-2 liter azijn- 500 gr.suiker.

Geplaatst:

@jootje ik heb nu ook veel vijgen rassen aangekocht de meeste heel klein als stek gekocht dus zal nog even duren voordat ik genoeg produceer, maar vijgen jam en chutney lijken mij beiden fantastische om te maken en eten ;) maak jij de jam voor alleen vijgen of ook ander fruit eraan toegevoegd?

Geplaatst:

Kevin, dit is de allereerste keer dat ik jam gemaakt heb van vijgen. Ik had 100 jaar geleden eens een vijg geproefd, vond het maar zozo. Nu kreeg ik een dikke kilo van iemand.  Weer geproefd en nu vind ik ze lekker! 
dit was een simpele jam,  met geleisuiker 2:1 en citroensap. Word het net iets frisser. 
chutney  lijkt me ook lekker. 
genoeg inmaak recepten op het net. Zag er ook een met sinaasappel en tijm….lijkt me ook lekker! Dus dat word straks uitvogelen voor je! 😊😋

  • Like 3
Geplaatst:

Twee potten met bramensaus, één potje met wijnbessaus (sinds ik dit jaar noodgedwongen een net langs de heg heb gespannen kan ik eindelijk meer en echt rijpe wijnbessen oogsten. Enorm verschil, er werd dus duidelijk veel wildgeplukt uit mijn tuin), 2 ienimini jampotjes met mini komkommer Marble, 2 potten met augurken.

En de tomaten liggen in de oven be-hete-lucht te worden.

  • Like 2
Geplaatst:

@Amrutten Hoe is het afgelopen met de augurken? Volgens mij waren de verhoudingen gewoon goed, ben je er nog achtergekomen wat er mis was?

 

Ik heb vandaag muismeloentjes ingemaakt in zoet-zuur. 1 pot met doorgesneden- en 1 pot met hele muisjes. Ik ben benieuwd wat het lekkerste is.

  • Like 2
Geplaatst:

De augurken: ik heb de potten open gemaakt. Veel bruis. Ze ruiken goed. Ik heb geproefd. De smaak is o.k., maar te zout.

Ergens is het niet gegaan zoals de bedoeling was. Als ik andere recepten zie, is de verhouding azijn:water meestal 2:1

Dus ik vermoed dat het vocht niet zuur genoeg was, en de boel toen is gaan fermenteren.

 

Ik heb een lekker recept voor zoet-zure rode biet. Waarschijnlijk ga ik dat eens uitproberen met augurk.

Wordt vervolgd.

Geplaatst:

Ow gewoon wat verzonnen nav wat ik in de gekochte potten zie. Ik heb ooit cornersmith geprobeerd, maar dat vond ik echt te zoet. Als ik atjar maak, doe ik dat op smaak en gaat altijd prima. Dus vond dat dit dan ook wel zonder recept maar met proeven moest kunnen.

Heb een zoetzuur gemaakt met azijn, beetje water en suiker met wat zout. Erin inmaakkruiden, beetje ui en pap met dille en mosterdzaad. Dat gekookt.
Komkommers gesneden. De hele dikke geschild en pitten eruit gehaald. Plakjes gezouten. Toen afgespoeld en uitgeknepen. In 2 grote potten gedaan. Was te weinig vocht dus alles weer leeg gegoten en opnieuw gekookt met meer azijn en water en lepeltje suiker erbij. Toen weer terug bij de komkommers. Was echt net genoeg voor die potten.

Als je het op z’n Turks wilt, dan worden ze pittig.
Ik maak geen komkommers op z’n Turks in, want vind german style zoals het in tr wordt genoemd, lekkerder. Ik maak wel pepers of andere groenten in op z’n Turks. Loeiheet met veel knof en geraspte tomaat.

Geplaatst:

Vorig jaar, in duitse supermarkt, stond ik bij de wijnazijn (want erg veel goedkoper aldaar) en zag ik Gurken Aufguss staan.

 

https://kuehne-foodpartners.com/products/gurken-aufguss-gebrauchsfertig-17-saeure/

 

Ik heb een kleiner formaat gekocht waar je nog wél water aan moet toevoegen.

Gisteren voor het eerst gebruikt voor de augurken. Is dus al gezoet. De kruiderij moet je nog wel zelf toevoegen.

  • Like 2
Geplaatst:

Ik heb er 3 staan, 2 gele en 1 rode. We hebben ze net even geproefd om te testen of het lekker is op deze inmaakmanier en ze zijn goed gelukt! Binnenkort hoop ik er meer te kunnen plukken en dan wat meer kleine potjes te kunnen vullen. 

Ze zijn totaal niet heet, zelfs niet met pitjes en al (die je er echt niet uit gaat halen voor het inmaken :lol: ) er zit net een klein prikkeltje aan. En ik kan zeer weinig hebben dus je kunt me geloven ;) 

  • Like 3
Geplaatst:

Mijn Chupetinho lijkt dus als twee druppels (rood) water op de Biquinho.... Of zijn dat gewoon dezelfde onder een andere naam? 🧐

 

 

Geplaatst:

@Erny Lijkt er op dat die 25.000 scoville heeft, dus dat zou de hete variant kunnen zijn. Die van Jorieke is 1000 scoville

https://www.vreeken.nl/208158-peper-chupetinho-button-red
Wordt voor mij dus ook nog afwachten of de mijne heet wordt of niet. Als die heet wordt, dan neem ik graag wat rode en gele zaadjes van je over.

  • Like 1

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...