mdubbelm Posted November 20, 2022 Share Posted November 20, 2022 Heel blij met de castelfranco sla, dit jaar voor het eerst op de tuin. Lekker gemengd met krulandijvie en gewone andijvie. Op de foto gewassen, 8 slakken verwijderd en de meeste naalden van de larix eruit gewassen. Ook wat Brazilian starfish gedroogd, gehakt en met zout gemengd. De Ethiopian Browns die ik van @Mellie kreeg gedroogd op de Turkse manier en gehakt. Minder fijn dan ik wilde want de koffiemolens zijn ineens duur en mijn meneer speurt nu naar een betaalbare vintage op Marktplaats 🙄 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 Ik heb deze en is maar €2 meer dan wat het was https://www.lidl.nl/p/silvercrest-elektrische-koffiemolen/p100348844?mktc=shopping&gbraid=0AAAAAChMZwMplsfBuAjBDjXz9k4vJul9q&gbraid=0AAAAAChMZwMplsfBuAjBDjXz9k4vJul9q&gclid=Cj0KCQiA4OybBhCzARIsAIcfn9kq5KUhm1B5kAgSqJZDXRmVqwJzK04hjFFlVhAvUWpZf7VlSGXAxskaAu5hEALw_wcB 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annaelizabeth Posted November 22, 2022 Share Posted November 22, 2022 Ik gebruik een handmolen ivm het warm worden van het maalsel in de elektrische. Op dit moment heb ik zowel een PD als een Peugeot, beide zeer vintage. Omdat de PD van mijn schoonmoeder) iets groter is dan de Peugeot ben ik deze aan het testen op fijnheid van het maalsel. De Peugeot kan worden ingesteld. Als ik heb besloten mag een van de twee weg. Gratis natuurlijk. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted November 22, 2022 Share Posted November 22, 2022 Ik heb ook 2 handmolens. Waarvan een oude PD van mijn oma, maar die gebruiken we voor koffie op de volkstuin De andere handmolen (Hario) gebruiken we wel eens voor kruiden of noten, maar ik wil graag een aparte voor chili. Ik heb nu maar de Silvercrest die @Mellie tipte besteld. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted November 22, 2022 Share Posted November 22, 2022 (edited) Citrusjam van de vruchten van mijn citrus calamondin. Het was maar 65 gram aan vruchtjes (met schil) dus ik heb opgevuld met een potje kruisbessenmoes van afgelopen zomer, en natuurlijk suiker. Ook zaadjes van een groene cardamom erin gedaan voor meer smaak. Als ik nog een keer vruchtjes oogst dit jaar, zal ik proberen een pure citrusjam te maken met de appelpectine die ik ook nog heb van afgelopen zomer. Maar ik reken daar niet op want de citrus is nu binnen gezet. Edited November 24, 2022 by fre3ke 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldistel Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Rode bieten poeder! Inmiddels ook eekhoorntjesbrood en shiitake tot paddenstoelenpoeder gemalen. Ik ben erg blij met de koffie/kruiden/notenmolen. Ik moet alleen nog een fijner zeefje. Mijn gewone theezeef laat grotere stukjes door. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted December 8, 2022 Share Posted December 8, 2022 Wat doe je met rode bieten poeder? Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
henkg Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 Luxe-probleempje: Ik dacht dat ik klaar was met inmaken 2022. Echter: bij (voor) het ontdooien van een vriezer vond ik nog ruim 500 gram ingevroren Cayenne, en 300 gram Madame Jeanette. Ik moet dus weer aan de slag: b.v. chilisaus van de Cayenne; sambal van de Jeanette. Dat heeft gelukkig geen haast ... 2 Quote 2023_teeltlijst (.xlsx) Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldistel Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 @appelvrouw Overal doorheen gooien waar rood bij moet. Maar ook niet zoveel dat je de gronderigheid van bietjes gaat proeven. Ik denk dat het het goed doet bij de stoofpeertjes en in een vruchtensmoothie. Het schijnt dat bietenpoeder ook in het rijtje van de superfood supplementen hoort. Zal wel, mooi meegenomen zo'n schepje superpoeder. Maar eigenlijk is het vooral omdat wederhelft niet van bietjes houdt en ik wel! Dus ik zet elk jaar bietjes voor mezelf en soms is er wat over. Bietjespoeder to the rescue! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rorror Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 Op 18-10-2022 om 22:15, Erny zei: Bijvoorbeeld als ik tauge heb gekocht en de helft maar nodig heb. Heb de afgelopen twee weken ermee ge-experimenteerd. Ik had nog een restant mung bonen liggen, dus in 5dagen die opgekweekt tot taugee. Daarna voor een week ingemaakt in het zuur. Ingemaakt in de pot met augurkenzuur van 2maanden terug, waar nog een paar laatste jalapeno's inzaten. Afgelopen twee dagen bami gemaakt waar het ingegaan is. Smaakt van azijn is trouwens nog steeds goed. Laat het net zolang staan, totdat ik wat vuils zie, of bij het ruiken over me nek ga... Ben benieuwd hoe lang dat gaat duren. Vandaag 1kilo mung bonen gekocht. Vanaf nu koop ik geen taugee meer. Harstikke makkelijk om te maken, leuk om te doen, en uiteindelijk voordeliger. 2 Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Heb je oude moestuin-, chilipeper-, voedingsstoffen-, plantphysiology boeken over die je niet meer gebruikt? Dan ontvang ik deze graag als donatie. Stuur mij een privebericht voor de adresgegevens. Boeken worden gebruikt als naslag werk om antwoorden te geven, en voor de ontwikkelen van de encyclopedie voor op deze website. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.