Sovreze Geplaatst: 7 oktober 2013 Geplaatst: 7 oktober 2013 Ik dacht vol enthousiasme, laat ik eens die bérgen bieslook in de blender gooien en het als papje wecken, zodat ik er later kruidenboter of zulks van kan maken. De blender deed al een beetje raar, oké... beetje kokend water erbij. Maar nog steeds deed de blender raar... Dus, ik ben er maar mee gestopt. Dacht de blender leeg te gieten en VERHiP, wat kwam er uit de blender? Bieslook-jelly-pudding - die had ik niet verwacht http://www.mijnbestand.nl/Bestand-KOPYHFWFDRHL.mp4 Ook leuk... Quote
Jorieke123 Geplaatst: 7 oktober 2013 Auteur Geplaatst: 7 oktober 2013 Alleen water en bieslook? Nou ja Grappig zeg! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Piroska Geplaatst: 7 oktober 2013 Geplaatst: 7 oktober 2013 wow geweldig! Als je dat wil maken lukt het niet Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
appelvrouw Geplaatst: 8 oktober 2013 Geplaatst: 8 oktober 2013 Gewelig, dat vind ik wel iets voor op de kaart van een 4sterrenresto: Schuim van makreel met bieslookpudding Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Sovreze Geplaatst: 8 oktober 2013 Geplaatst: 8 oktober 2013 Nu nog bedenken wat ik met die andere driekwart berg bieslook ga maken... Iemand ideeen? Quote
malouis Geplaatst: 8 oktober 2013 Geplaatst: 8 oktober 2013 Je kunt nog steeds je oorspronkelijke idee uitvoeren, maar dan niet met de blender: gewoon de bieslook fijnsnijden en dan inmaken.Drogen of invriezen zijn natuurlijk ook opties. Quote
simke Geplaatst: 19 oktober 2013 Geplaatst: 19 oktober 2013 Vandaag Tom Tom chutney van tomaat en tomatillo's gemaakt en paprika. En dan hebben wij nog 5 kilo tomaten te gaan en een mand nasiperen.Ik ga morgen maar veder. Quote
Piroska Geplaatst: 19 oktober 2013 Geplaatst: 19 oktober 2013 Vandaag en gisteren 9 potten sambal, 18 potten tomatensaus (9 tomatenaubergine saus en 9 tomatenpaprikasaus) gemaakt.toegeven, het gros kwam NIET uit eigen tuin maar van elders, wel de kruiden, aubergine en ui uit de tuin) 35 liter appelsap met peren geperst , ik denk voor cider deze keer, morgen afmaken1 appelkruimeltaart die was yummie! 10 kilo appelmoes, nog niet af, alleen geschild en gesneden, morgen verder. Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
appelvrouw Geplaatst: 20 oktober 2013 Geplaatst: 20 oktober 2013 Een dienblad courgettes ingevroren.3 potten kweeperen op siroop (de rest meteen opgegeten..) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Gemma Geplaatst: 20 oktober 2013 Geplaatst: 20 oktober 2013 Pompoensoep gemaakt en geweckt! Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Katja1604 Geplaatst: 20 oktober 2013 Geplaatst: 20 oktober 2013 Even een off-topic vraagje: kan je pompoensoep op de jam-manier inmaken? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 20 oktober 2013 Auteur Geplaatst: 20 oktober 2013 Nee, het is niet zoet/zuur genoeg. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
maggy Geplaatst: 20 oktober 2013 Geplaatst: 20 oktober 2013 vandaag 3 groene kolen ingevroren en een deel van de witte selder uitgedaan en ook ingevroren Quote
Gemma Geplaatst: 21 oktober 2013 Geplaatst: 21 oktober 2013 Even een off-topic vraagje: kan je pompoensoep op de jam-manier inmaken? Ik heb gewoon de soep gemaakt, zonder vlees ( doe ik trouwens nooit in pompoensoep ) en toen geweckt ( 30 min. op 90 graden )De erwtensoep ook zo gedaan.Alle potten mooi dicht!Vlees ( worst of spekjes) kan je evt. later toevoegen voor je het gaat eten. Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
prettig gestoord Geplaatst: 21 oktober 2013 Geplaatst: 21 oktober 2013 Papika's paprika's oh en PAPRIKA'S jemig wat hebben die dingen het goed gedaan dit jaar! Zitten nu oo ruim 35 kilo en er hangt nog het nodige aan Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
appelvrouw Geplaatst: 21 oktober 2013 Geplaatst: 21 oktober 2013 35 kilo paprika`s? Wow! Gelukkig was dat niet de wedstrijd dit jaar... Ik heb een groot dienblad vol met 2 (gewokte) witte kolen ingevroren, een ( klein) zakje paprika`s en twee soorten peper. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
maggy Geplaatst: 22 oktober 2013 Geplaatst: 22 oktober 2013 mn winterspinazie afgesneden en ingevroren hij begon al bleker te worden en er zaten beestjes in kleine slakjes normaal groeit deze spinazie nog eens terug denk ik Quote
RobO Geplaatst: 23 oktober 2013 Geplaatst: 23 oktober 2013 een blad rode koolom de zuurdesem te starten Quote
appelvrouw Geplaatst: 23 oktober 2013 Geplaatst: 23 oktober 2013 leg uit Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Geplaatst: 23 oktober 2013 Geplaatst: 23 oktober 2013 De allerallerlaatste droogbonen geoogst en geconstateerd dat t tijd werd..er waren er wat mindere bij met zwarte vlekken op de bonen ( t waren haricots coco) de cayennepepers ingevroren..de ingevroren knolselderij en de kool op de dienbladen van gister en eergister in zakken gestopt. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 24 oktober 2013 Geplaatst: 24 oktober 2013 leg uit ok meng 25 g water en 25 g volkorenmeel en leg er een rode koolblad in met de witte waas er nog op(daar zitten de melkzuurbacteriën in die je wilt hebben voor je cultuur) houdt de pot op 20-25 graden meng elke 12-24 uur 25g water en 25 g meel bij en roer; na 3 dagen heb je bubbels en kan het blad eruitverder bijhouden in de koelkast, 1 x per week 25 g water en 25 g meel. of drogen voor het bakken pot uit de koelkast halen, weer meel en water erbij en verder gebruiken voor je broodje Quote
Piroska Geplaatst: 24 oktober 2013 Geplaatst: 24 oktober 2013 32 flessen kriekenwijn gebotteld en gekurkt, 30 kilo appelmoes gemaakt, 16 liter appeldruivensap geperst Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
appelvrouw Geplaatst: 24 oktober 2013 Geplaatst: 24 oktober 2013 Dank Rob..ik dacht al..maar ik doe het ook zo, alleen zonder blad. ik heb de kom de eerste dag buiten laten staan. en toen zaten de goede gisten daar ook in... piroska, hard gewerkt!! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Piroska Geplaatst: 25 oktober 2013 Geplaatst: 25 oktober 2013 Appelvrouw ik heb mijn broertje langs met vrouw en kinderen dus die heb ik flink aan het werk gezet Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.