Geplaatst: 7 oktober 201311 j Ik dacht vol enthousiasme, laat ik eens die bérgen bieslook in de blender gooien en het als papje wecken, zodat ik er later kruidenboter of zulks van kan maken. De blender deed al een beetje raar, oké... beetje kokend water erbij. Maar nog steeds deed de blender raar... Dus, ik ben er maar mee gestopt. Dacht de blender leeg te gieten en VERHiP, wat kwam er uit de blender? Bieslook-jelly-pudding - die had ik niet verwacht http://www.mijnbestand.nl/Bestand-KOPYHFWFDRHL.mp4 Ook leuk...
Geplaatst: 7 oktober 201311 j Auteur Alleen water en bieslook? Nou ja Grappig zeg! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 7 oktober 201311 j wow geweldig! Als je dat wil maken lukt het niet http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 8 oktober 201311 j Gewelig, dat vind ik wel iets voor op de kaart van een 4sterrenresto: Schuim van makreel met bieslookpudding We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 8 oktober 201311 j Nu nog bedenken wat ik met die andere driekwart berg bieslook ga maken... Iemand ideeen?
Geplaatst: 8 oktober 201311 j Je kunt nog steeds je oorspronkelijke idee uitvoeren, maar dan niet met de blender: gewoon de bieslook fijnsnijden en dan inmaken.Drogen of invriezen zijn natuurlijk ook opties.
Geplaatst: 19 oktober 201311 j Vandaag Tom Tom chutney van tomaat en tomatillo's gemaakt en paprika. En dan hebben wij nog 5 kilo tomaten te gaan en een mand nasiperen.Ik ga morgen maar veder.
Geplaatst: 19 oktober 201311 j Vandaag en gisteren 9 potten sambal, 18 potten tomatensaus (9 tomatenaubergine saus en 9 tomatenpaprikasaus) gemaakt.toegeven, het gros kwam NIET uit eigen tuin maar van elders, wel de kruiden, aubergine en ui uit de tuin) 35 liter appelsap met peren geperst , ik denk voor cider deze keer, morgen afmaken1 appelkruimeltaart die was yummie! 10 kilo appelmoes, nog niet af, alleen geschild en gesneden, morgen verder. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 20 oktober 201311 j Een dienblad courgettes ingevroren.3 potten kweeperen op siroop (de rest meteen opgegeten..) We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 20 oktober 201311 j Pompoensoep gemaakt en geweckt! http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 20 oktober 201311 j Even een off-topic vraagje: kan je pompoensoep op de jam-manier inmaken?
Geplaatst: 20 oktober 201311 j Auteur Nee, het is niet zoet/zuur genoeg. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 20 oktober 201311 j vandaag 3 groene kolen ingevroren en een deel van de witte selder uitgedaan en ook ingevroren
Geplaatst: 21 oktober 201311 j Even een off-topic vraagje: kan je pompoensoep op de jam-manier inmaken? Ik heb gewoon de soep gemaakt, zonder vlees ( doe ik trouwens nooit in pompoensoep ) en toen geweckt ( 30 min. op 90 graden )De erwtensoep ook zo gedaan.Alle potten mooi dicht!Vlees ( worst of spekjes) kan je evt. later toevoegen voor je het gaat eten. http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 21 oktober 201311 j Papika's paprika's oh en PAPRIKA'S jemig wat hebben die dingen het goed gedaan dit jaar! Zitten nu oo ruim 35 kilo en er hangt nog het nodige aan Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
Geplaatst: 21 oktober 201311 j 35 kilo paprika`s? Wow! Gelukkig was dat niet de wedstrijd dit jaar... Ik heb een groot dienblad vol met 2 (gewokte) witte kolen ingevroren, een ( klein) zakje paprika`s en twee soorten peper. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 22 oktober 201311 j mn winterspinazie afgesneden en ingevroren hij begon al bleker te worden en er zaten beestjes in kleine slakjes normaal groeit deze spinazie nog eens terug denk ik
Geplaatst: 23 oktober 201311 j De allerallerlaatste droogbonen geoogst en geconstateerd dat t tijd werd..er waren er wat mindere bij met zwarte vlekken op de bonen ( t waren haricots coco) de cayennepepers ingevroren..de ingevroren knolselderij en de kool op de dienbladen van gister en eergister in zakken gestopt. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 24 oktober 201311 j leg uit ok meng 25 g water en 25 g volkorenmeel en leg er een rode koolblad in met de witte waas er nog op(daar zitten de melkzuurbacteriën in die je wilt hebben voor je cultuur) houdt de pot op 20-25 graden meng elke 12-24 uur 25g water en 25 g meel bij en roer; na 3 dagen heb je bubbels en kan het blad eruitverder bijhouden in de koelkast, 1 x per week 25 g water en 25 g meel. of drogen voor het bakken pot uit de koelkast halen, weer meel en water erbij en verder gebruiken voor je broodje
Geplaatst: 24 oktober 201311 j 32 flessen kriekenwijn gebotteld en gekurkt, 30 kilo appelmoes gemaakt, 16 liter appeldruivensap geperst http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 24 oktober 201311 j Dank Rob..ik dacht al..maar ik doe het ook zo, alleen zonder blad. ik heb de kom de eerste dag buiten laten staan. en toen zaten de goede gisten daar ook in... piroska, hard gewerkt!! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 25 oktober 201311 j Appelvrouw ik heb mijn broertje langs met vrouw en kinderen dus die heb ik flink aan het werk gezet http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.