Geplaatst: 22 september 20168 j Tayberry is een kruising tussen framboos (+) en braam (++ = pectinerijk), dus zal ook wel redelijk wat pectine bevatten.
Geplaatst: 22 september 20168 j Tayberries have a naturally high level of pectin, and make the perfect jamming berry.http://www.sfgate.com/food/article/Tayberries-have-a-short-tart-season-3294481.php "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 22 september 20168 j Dat verklaard het dat de puddingsaus stijf in de fles zit zonder veel speciale suiker.
Geplaatst: 24 september 20168 j Auteur Te gek Geedee! Al die doekjes ook op die deksels! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 24 september 20168 j Ik heb het al op 07 juli ingemaakt. ( maar toen was ik nog niet op dit forum) en vandaag pas een pot open gedaan om te proeven.Fijn gesneden ajuin in het zuur.een tiental grote witte uien heb ik gepeld en fijn gesneden met de mandoline. Deze heb ik een nacht in de koelkast laten rusten met 250gr keuken zout er door gemengd. De volgende morgen zetten ik 1liter azijn met 1liter water op het vuur . Daar in deed ik een soeplepel citroen sap en 2 soeplepels suiker.Ik spoelde de ajuin grondig deed deze in de kokende azijn water vocht en bracht het weer aan de kook.Ik deed de ajuin in grote glazen potten en deed er wat azijnsap bij. Draaide die goed dicht en heb die laten afkoelen op zijn kop.10 weken laten staan.Ongelooflijk lekker op een slaatje. Maar ook op een zelfgemaakte frikadel speciaal. Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is.Vergeet voor een keer hoeveel geld een miljoen is.
Geplaatst: 27 september 20168 j Tijdje terug voor het eerst tomatenpassata gemaakt, wat blijft er toch weinig over van die berg oranje en gele romatomaten
Geplaatst: 27 september 20168 j Maar wel mooi die oranje saus ( het ziet er uit als wortelsap ). Heb je deze flessen nog gesteriliseerd?Gé, je hebt even flink doorgewerkt Ik zie de weckketel staan dus jij hebt alles geweckt? Of maar een deel zoals de soep? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 27 september 20168 j Tegen geedee kan ik niet op hoor @appelvrouw: ik heb de flessen en deksels uitgekookt en de passata er gloeiend heet in gegoten. Niet geweckt, dat leek me niet nodig omdat tomaten ook al zuur van zichzelf zijn. En ik heb niet zo'n enorme hoeveelheid als geedee, als dat niet goed gaat is het zonde.
Geplaatst: 27 september 20168 j Auteur Ik weck de passata ook nooit, giet ik inderdaad gloeiend heet in hete flessen. Blijft jaren goed Zodra er andere groenten enz. in gaan, zoals bij pastasaus, dan vind ik het wel fijn om te wecken. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 27 september 20168 j Dank meiden, dat is duidelijk: alleen tomaten zonder wecken en met groentes erbij wel doen. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 27 september 20168 j Heb hier ook weer een lading tomaten verwerkt. Zit nu nog in de pan, moet nog in potten. Die ga ik dan wel ff nawecken. En naast mij staat een bak met aangetaste appels, bestemming: appelmoes. Maar daar moet eerst nog een heleboel snijwerk voor gebeuren. Die hoeveelheden van Gee zijn echt onvoorstelbaar... Wat een werk... maar wat een mooie voorraad.
Geplaatst: 27 september 20168 j Hééé toevallig: ik heb de tomaten net in de potten zitten en de appels staan nu te sudderen Die laatste zijn wel wat aangebrand omdat ik de tijd vergeet als ik hier ben "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 28 september 20168 j 2 l tomatensap geweckt, 4 liter stoofperen geweckt, 5 liter druivensap gesapt, 3 kg aardappel-pastinaakpuree gemaakt en ingevrorenkeuken gepoetst ivm rode klodders overal
Geplaatst: 28 september 20168 j Hier een foto van de twee liter druivensap ( en ja ik weet het, niet gezeefd, maar dat vind ik niet erg) plus de 5 potten appel/peer/druif compote voor in of bij de rode kool.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 1 oktober 20168 j Van de week bijna 1 kilo augurken in het zuur gemaakt. Eerst 36 uur in het zout, gewoon even flink afgespoeld, enz.Er bleef 1 stuk over en dat heb ik even geproefd: kneiterzout Trekt dat nog weg door het zuur of kan ik alles wegkieperen? "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 2 oktober 20168 j Wauw, heb hier laatst ook nog gekeken op de mij bekende plekken of er een tweede vlucht was... maar helaas, niets gevonden. Eet ze!
Geplaatst: 2 oktober 20168 j O die wil ik ook wel een proeven. Het schijnt dat ik bij de Oostvaardersplassen moet zijn..niet ver van t Gooi. Volgende keer maar weer, ik ga nu eerst naar het land van de porcini.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 2 oktober 20168 j Frambozenjam! Voor het eerst gemaakt van mijn eigen frambozen ( met dank aan Jorieke en Geedee voor de planten! ) Had steeds als er wen paar frambozen aanzaten geplukt en in een bak in de vriezer gedaan. Uiteindelijk bijna 700 gram frambozen!
Geplaatst: 14 oktober 20168 j Knap Jootje, hier zijn ze al op voordat ze de keuken bereiken Vorige week tomatenpuree gemaakt en in de droger gedaan.Je scheurt er daarna af wat je nodig hebt en weekt dat een paar uur.Is erg goed bevallen, doe ik volgend jaar weer. Ook nog pepperflakes gemaakt. Ben blij met dat apparaat "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 15 oktober 20168 j Auteur Ik maak nu kweeperenstroop. Ruikt lekker! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 15 oktober 20168 j 2 potten muizenmeloentjes.Ik heb ze allemaal geplukt ivm vorst aan de grond en de plant was al aangetast al is hij nog niet afgestorven.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.