speets Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Even een verwijzing: hier gaan de dames los met auberginerecepten Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenneke Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Oh kwijl, hier ook een aubergineliefhebber Voor de medeliefhebbers : http://english.turkishcookbook.com/2014/07/fried-eggplant-strips-with-summer.htmlhttp://english.turkishcookbook.com/2009/05/stuffed-tomato-with-eggplant.htmlhttp://english.turkishcookbook.com/2014/05/chopped-eggplant-shake.htmlhttp://english.turkishcookbook.com/2006/05/stuffed-eggplants-with-beef.htmlhttp://english.turkishcookbook.com/2006/05/eggplant-dish-with-chickpeas.htmlhttp://english.turkishcookbook.com/2013/06/grilled-eggplant-with-feta-cheese.htmlhttp://english.turkishcookbook.com/2011/05/fried-eggplants-with-yogurt-sauce.htmlhttp://english.turkishcookbook.com/2009/09/fried-eggplant-in-sauce.htmlhttp://english.turkishcookbook.com/2007/12/fried-eggplant-with-cheese.htmlhttp://english.turkishcookbook.com/2007/07/roasted-eggplant-green-pepper-dip.htmlhttp://english.turkishcookbook.com/2006/03/eggplant-with-veggie-filling.htmlhttp://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/aubergine-parmigiana-melanzane-alla-parmigiana/#WiCiA8OGMtgilG8X.97 Aubergine is trouwens ook lekker in een Thaise of Indiase curry. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speets Posted September 3, 2016 Author Share Posted September 3, 2016 Ooo, da's een fijne site Hier staat ook een lekker recept, maar wel bewerkelijk: Auberginetaartjes met saus van kerstomaatjes. 1 Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gitta Posted January 5 Share Posted January 5 Wat veel lekkere aubergine recepten. Misschien toch maar meedoen met de kweekwedstrijd dit jaar. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dahli Posted January 5 Share Posted January 5 (edited) In verband met de teeltwedstrijd Golden egg, hierbij de link naar het recept dat ik regelmatig gebruik. https://miljuschka.nl/baba-ganoush-zelf-maken/ Voor diegenen die op gas koken (zoals ikzelf): ik rooster de aubergine altijd rechtstreeks in het vuur van de grootste gaspit. Dit gaat veel sneller dan de genoemde 45 minuten oventijd. Ik prik een vork in de steelaanzet van de aubergine (en houd de aubergine vanzelfsprekend heel), en leg hem in het vuur. Wel eerst een paar prikken met de vork in de rauwe aubergine zetten, dan kan de stoom weg tijdens het garen. Door af en toe aan de vork te draaien rooster je alle kanten zwart, je ziet ook dat de aubergine zacht wordt van binnen. Gaat razendsnel, maar hij moet wel goed gaar zijn! Daarna leg je de geblakerde aubergine op een snijplank en snijd je hem in de lengte doormidden waarna je het gare vruchtvlees zo met een lepel uit kunt scheppen en verder verwerken zoals in het recept. Ook lekker met wat granaatappelpitjes of platte peterselie eroverheen als garnering. Edited January 5 by Dahli Toevoeging 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dahli Posted January 5 Share Posted January 5 Ik ben me alvast een beetje aan het inlezen op het kweken van aubergines omdat ik dat nog nooit heb gedaan. Bij Diana kwam ik het navolgende tegen: “Maar aubergines eet je nooit rijp; je eet ze vooral jong en onrijp (een beetje zoals je een courgette ook jong en onrijp eet). Het rijpen en dus verkleuren duurt heel lang bij aubergines en dan zijn ze niet eetbaar meer; heel bitter, sponzig, harde zaden, etc.” Aangezien ik dus altijd aubergine koop (blijkbaar zijn die onrijp 🤔), had ik hier geen idee van. Heeft iemand ervaring met het eten/verwerken van de Golden egg in recepten? Eet je die dan wit? ps natuurlijk laat ik er een aantal hangen totdat ze geel zijn ivm de teeltwedstrijd. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted January 5 Share Posted January 5 (edited) @DahliJe kunt de Golden Eggs eerder kunt gebruiken voor consumptie maar laat er een paar hangen voor de wedstrijd voor de "zwaarste" 😃 Edited January 6 by Lia56 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dahli Posted January 5 Share Posted January 5 Ah, thanks @Lia56! Niet goed gelezen. Weer wat geleerd! zag trouwens nog een leuk inmaakrecept bij Diana, met aubergine: ajvar. Ik koop dat regelmatig, maar weet nu al dat ik dat zeker weten zelf ga (in)maken komend seizoen! https://www.mooiemoestuin.nl/inmaken/ajvar-paprika-auberginepuree/ Het moge duidelijk zijn: kan niet wachten totdat de zaden op de mat vallen 😃. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.