Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Varkenshart


speets

Recommended Posts

Gister een veldvarkenshart bereid. Voelde me een beetje Chris Barnard

 

Eerst wat onderdelen eraf en dan hou je puur spiervlees over. Zonder bindweefsel, dus geen taaie stukken en vellen, en het vet is er ook makkelijk af te snijden.

Daarna in blokjes zo'n 5 minuten gebakken in olie-boter met P&Z en knoflook. Uien en tomaat erbij en dat verwerkt in een ovenschotel à la Pippi (zoek op tortillachips).

Smaakte prima, een beetje tussen nier en spier in.

 

De tweede portie gaat tzt in een stoofschotel.

 

Ik wil niemand op ideeën brengen want een veldvarken heeft maar 1 hart maar het is toch wel vreemd dat hart zo veel confronterender is dan een coteletje...

 

DSCF595186261481454972.JPGDSCF595221611481454973.JPG

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Zwezerik, tong, niertje, lever enz enz ik mag al deze organen graag eten

maar hart..... wie weet ga ik ooit eens dat psychologische drempeltje over

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...