Geplaatst: 21 juni 201114 j Ik heb wel een enorme newbie vraag...Ik heb snijbiet in de tuin en dat worden mooie grote bladeren. En nu dan?Hoe oogst ik en hoe eet ik dat eigenlijk? weblog: http://paulineperenboom.blogspot.com
Geplaatst: 21 juni 201114 j snijbietblad kan je behandelen als spinazie en de steeltjes als asperges hebben ze mij ooit verteld. Ik gebruik meestal t blad en vind dat heerlijk.
Geplaatst: 21 juni 201114 j Het blad oogst je door het dicht bij de grond af te snijden (niet te dicht), de plant groeit dan nog door. Mocht je alleen de stelen willen gebruiken dan kun je het beste de hele plant rooien. Wij gebruiken zowel het blad als de steel. Beide kun je roerbakken bij/door je zelfgemaakte nasi ofzo. Blad kan ook goed rauw worden gegeten, als sla of in combinatie met andere slasoorten. Of je maakt er stampot rauwe warmoes van (ipv rauwe andijvie). Je kan er ook een quiche van maken, neem een recept voor spinazie taart en vervang de spinazie door warmoes. De stelen heb ik nog niet rauw gegeten maar wie weet is het heerlijk. Ik heb ook warmoes, maar een klein veldje maar enorme bossen groen. Behalve dat ik de bladeren vers gebruik voor vanalles en nog wat, oogst ik ook om in te vriezen. Ik oogst de bladeren (met een stuk steel), snij de stukjes steel eraf en dan blancheer ik blad en steel apart. Beide vries ik vervolgens in om later weer iets heerlijks van te maken. VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Geplaatst: 22 juni 201114 j Auteur Oh bedankt zeg!Dan neem ik vandaag wat mee van de tuin en dan maak ik daar morgen snijbietstamppot van! Met aarddappels en een vleesje ofzo.kan het gewoon in de koelkast bewaard? weblog: http://paulineperenboom.blogspot.com
Geplaatst: 22 juni 201114 j Een dag later is het eigenlijk al niet meer zo goed... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 22 juni 201114 j Een dag later is het eigenlijk al niet meer zo goed...Stampot zal toch nog wel gaan? Ik vind het vooral roergebakken erg lekker. Doet het goed met knoflook! Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 23 juni 201114 j Auteur Een dag later is het eigenlijk al niet meer zo goed... Geeft niks hoor jasmin....ik ben het gisteren vergeten mee te nemen Het wordt gewoon wat anders vandaag en dan komt die sbijbier in het weekend wel ofzo! weblog: http://paulineperenboom.blogspot.com
Geplaatst: 23 juni 201114 j Ook ik vroeg me af wat nou te doen met de snijbiet.....op zoek gegaan naar recepten en kwam op deze site terrecht: www.snijbiet.nl Veel lekkere recepten!
Geplaatst: 23 juni 201114 j Ook ik vroeg me af wat nou te doen met de snijbiet.....op zoek gegaan naar recepten en kwam op deze site terrecht: http://www.snijbiet.nl Veel lekkere recepten! Leuke site!! Ik kan me die jongen herinneren van Tuin in de War... maar niet dat ie kaal was... echt aardig type. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 23 juni 201114 j ja, vond het ook een leuke site.Wat grappig was, was dat ik vandaag recepten aan het zoeken was voor vijgen...kwam ik bij dezelfde man terecht! www.vijg.nl
Geplaatst: 23 juni 201114 j Nou dat is mal, die ken ik ook maar dan van de kweepeer: http://www.kweepeer.nl/ Bezig baasje! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 23 juni 201114 j Okke houdt ook van: * Kweepeer * Kruisbessen * Vijgen * Cranberries * Schorseneren * Hopscheuten * Pastinaak * Vlierbessen http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 24 juni 201114 j Is Okke misschien ook onder ons? Hans? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 28 juni 201114 j Als semi-bejaarde dan 'ons' ouderwetse snijbietrecept:Gewoon koken, fijnsnijden en aanmaken met maizena en azijn (tegen de grondsmaak). Wat zout en nootmuskaat. Smullen!
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.