Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Winde in mijn tuin


Gerard

Recommended Posts

Beste tuinexperts,

 

Ik ben vorig jaar verhuist. Helaas was de tuin erg verwaarloosd en blijft het onkruid maar terug komen. Vooral erg veel last van winde, het groeit overal doorheen.

 

Nu ben ik er hopelijk nog vroeg genoeg bij om de winde te bestrijden. Ik wil het liefst geen gif gebruiken. Hoe kan ik de winde uit mijn tuin verwijderen?

 

Mijn dank is groot,

 

Gerard

Link to comment
Share on other sites

Gerard,

 

De winde (haagwinde (Convolvulus sepium)) is een lastig en hardnekkig onkruid. De plant komt steeds terug vanuit de wortelstokken. De wortels groeien overal doorheen. De plant wordt ook wel pispotje genoemd naar de vorm van de bloem. Om de winde uit te roeien zul heb je veel doorzettingskracht nodig.

 

Je bent er inderdaad nog vroeg bij. Als het straks warmer wordt moet je proberen om de opkomende winde gelijk te verwijderen. Het verwijderen van de wortel uit de grond is heel belangrijk, daardoor blijft de plant steeds terug komen.

 

Als je tuin niet te vol staat of bereidt bent om alle planten tijdelijk te verwijderen dan kun je de tuin nu spitten. Je kunt de tuin het beste in stukken verdelen. Maak het tuindeel leeg waarbij je de bruikbare planten even tijdelijk in een stuk plaatst waar nog niet gespit is. Spit het lege tuindeel met een riek zo diep mogelijk en haal elk stukje wortel wat je tegenkomt uit de grond.

 

Controleer de kluit van de planten die je terug wilt plaatsen op wortels van de haagwinde. Als dit niet meer mogelijk is dan kan je de plant beter weggooien. Houdt de navolgende maanden de stukken onkruid vrij, zodat u zeker bent dat als er nog haag winde in de grond zit deze verwijderd wordt.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...