Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

(Courgette)Soep wecken


Jorieke123

Recommended Posts

Tja ik maak het voor het eerst, ga er morgen mee aan de slag. Je maakt gewoon soep zoals je altijd doet, en dan heet in de potten en nog een uurtje in de weckketel. Zo staat het tenminste in mijn Weck-boekje

Er staan tenminste een boel recepten voor soep, van kippen tot erwtensoep. Courgette soep staat er niet bij vermeld, maar als je groentesoep in kunt maken......

Link to comment
Share on other sites

Ja, je kookt het wel in de weckketel (veel dingen hoef je niet voor te koken, die gaan rauw de potten in, en worden dan geweckt) en het wordt zachter en minder frisgroen van kleur.

Maar het kost geen energie meer na het wecken, en er vormt zich geen ijs zoals bij ingevroren groenten.

Link to comment
Share on other sites

Ja, je kookt het wel in de weckketel (veel dingen hoef je niet voor te koken, die gaan rauw de potten in, en worden dan geweckt) en het wordt zachter en minder frisgroen van kleur.

Maar het kost geen energie meer na het wecken, en er vormt zich geen ijs zoals bij ingevroren groenten.

 

En je kan zo snel wat opentrekken...visite? In 5 minuten een heerlijke courgettesoep op tafel. Met de geur van de zomer er nog in!

Jorieke ik ga denk ik ook voor de gewekte soep..ik moet dan wel minstens 5 liter hebben om 5 potten te vullen..zoveel courgettes heb ik nog niet.

\kan je het recept van groentesoep zoals het gewekt wordt plaatsen, of is het al zoals je zegt...soep maken, in de schone pot..verhitten tot 100 graden voor een uur lang? kan je er dan ook vlees bij doen?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

De erwtensoep, aardappelsoep, en linzensoep moeten 90 minuten op 100 graden in de weckketel, de rest (kippensoep, tomatensoep, groentesoep, wortelsoep, bonensoep) moet 60 minuten op 100 graden.

Er wordt veel gewerkt met vlees en vleesboullion, dus dat is geen probleem. Je moet gewoon soep maken zoals je altijd doet, en dat dan in de (voorbereidde) glazen doen en dan wecken.

 

Ik maak van de courgettes een basis soep, dan kan ik later bij het opwarmen nog kiezen voor stukjes zalm, spekkies, wat dan ook

 

Er mag geen bindmiddel en geen meel in de soep, omdat dat zuur kan worden en de smaak kan beïnvloeden. Verder zijn er geen regels.

Link to comment
Share on other sites

Fijn dank je wel! dan maak ik gewoon twee soepen die even lang kunnen...ik moet wel gas besparen hè...

 

Wat ik ook erg besparend vind zijn de peulvruchten..nu al heb ik 15 porties geblancheerde tuinbonen en doperwten in de vriezer, morgen gaan de droog-stok-bonen de grond in, daar eet ik veel van in de winter, voor een deel gaat dat halfdroog de vriezer in..heerlijk!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Tja, het is wel een bindmiddel, maar meer voor het blokje boullion dan voor de soep, dus zal vast goed gaan.

Ik kook de soep niet echt veel korter, we zullen eens zien hoe het smaakt straks

Edit: eigenlijk pasten de 10 potten van 3/4 liter net niet met zijn allen in de weckketel... Het deksel van de pan zweeft nu heel iets. Hopelijk gaat het goed

Link to comment
Share on other sites

Overschot courgettes, die dingen groeien me werkelijk boven het hoofd

Wat doen jullie er allemaal mee

Gisteren courgettesoep gemaakt, en boursin aan toegevoegd, hier ergens die tip gelezen.

Was lekker, weer eens iets anders. Wel nog lobbig geklopte slagroom erboven op gedaan.

En vandaag een ovenschotel gemaakt.

reepjes rundvlees roergebakken in de wok , courgette blokjes en paprikablokjes toegevoegd, en voorgekookte plakjes aardappel (uit eigen tuin) en een zakje knorr aardappelgratin met 350 ml water.

Toen in de ovenschaal en daarover geraspte kaas (ik rasp altijd zelf kaas, van het laatste stukje dat over blijft)

Daarna 40 min. in de oven op 200 gr.

Salade erbij en smullen. Ijs (uit de winkel)met aardbeien toe.

Link to comment
Share on other sites

Heb net een bestelling van weckringen (60st.) en klemmen (104st.) gedaan bij: http://www.vanderkooyjubbega.nl/

Deze is net iets goedkoper daarmee als glazenpotten.nl heb ik gemerkt. Scheelt toch weer een paar euries.

 

Ik mis alleen van 2 potten deksel, het betreft bolle. Weten jullie waar ik die los kan krijgen? Anders heb ik weinig aan die 2 potten

 

Edit: ik open net mijn mailbox en mijn ene mailtje van Okoko recepten. Mag je 3x raden wat er op de voorpagina stond!

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Als de courgettes me om de oren groeien

Ik heb ook augurkenplanten (2) staan, en die moeten toch ook geweckt worden voor je ze kunt eten. En als er ooit komkommers komen zijn ze ook welkom achter t glas. Voor de rest heb ik eigenlijk nog te weinig om te wecken, maar ik ben graag goed voorbereid

Volgend jaar verwacht ik uitbreiding.. 3x zoveel als nu. Bovendien hebben we dit jaar nog amper aan fruit, dat zal volgend jaar ook anders zijn.

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Ik zat me net te bedenken dat ik niet zoveel klemmen nodig heb als ik potten heb

Hoeveel klemmen heb jij gemiddeld nodig Jorieke? Kan ik mijn bestelling nog een beetje aanpassen.

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...