Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Iemand een idee waarom mijn kapucijners niet aan het rek willen groeien wat ik speciaal voor hun heb geïnstalleerd? Heb ik ze te dicht bij elkaar gezaaid? Is het te druk aan het rek? Of vinden ze de stokken voor mijn andere bonen gewoon leuker?

Ik heb er nog touw tussen gespannen omdat ik dacht dat ze dat fijner vonden...

Maar blijkbaar niet.

 

5593b58293377f03824291920e8ae1e9.jpg

Geplaatst:

Ze groeien naar de zon. Ik weef ze zelf door het rek maar af en toe is de lokroep van de zon toch groter dan de zin in rek en dan hangen ze weer half. Dus af en toe door het rek weven.

Geplaatst:

touwtje spannen horizontaal en al die buitenboontjes terug in het rek dwingen. Eigenwijs zijn doen ze maar lekker bij een ander !

 

reden is : licht.

Geplaatst:

Ik heb gisteren mijn kapucijners richting het klimgaas geleid net zoals Bit zegt horizontaal, maar in mijn geval met bindbuis en op twee hoogtes.

Is makkelijk verkrijbaar en kun je elk jaar hergebruiken.

 

Touw vind ik te scherp voor de kwetsbare stengels. Bindbuis snijdt niet. Natuurlijk niet te strak aanbinden.

Geplaatst:

Ze staan hier pal op het zuiden, dus zon zat, en ze komen toch ook naar voren hangen, dus ik douw ze ook steeds terug en vlecht ze door het hek (en heb ook wat touwen gespannen om ze in toom te houden. Volgende keer zet ik ze achter het hekwerk in plaats van ervoor.

 

Zag wel de eerste kapucijnerpeulen hangen vandaag, dus dat gaat wel goed.

Geplaatst:
Groeien ze misschien ook naar de zon kant toe, en staan daar misschien die andere stokken...

 

Jep precies dat! Stom dat ik daar niet aan heb gedacht..

Dus ik ga die boefjes gewoon even terug vlechten/binden!

Bedankt voor de tips.

  • 3 weeks later...
Geplaatst:

Ik kon geen recent topic vinden over kapucijners in het algemeen, dus daarom maar even hier.

 

Dit jaar dus voor het eerst kapucijners gezaaid. Van de week begonnen mijn kapucijners een beetje in te storten onder hun eigen gewicht (ze hebben wel habbiewabbiehandjes he, in vergelijking met andere planten met grijphandjes). Dus de dikste peulen geoogst, en voor het eerst verse kapucijners gegeten.

 

Tsja, ik vond het niet heel bijzonder. Ik miste een beetje die typische kapucijnersmaak van goedkope kapucijners uit een pot. Ik vond er sowieso weinig smaak aan zitten, zeker in vergelijking met verse doperwtjes of verse peultjes uit eigen tuin, die echt veel en veel lekkerder zijn dan uit de winkel.

 

Ze waren zeker niet vies, maar een beetje blanco. En als ik dan zie hoeveel ruimte ze innemen en hoe klein de oogst eigenlijk is in vergelijking (omdat je bij de andere peulvruchten door kan blijven plukken terwijl je bij kapucijners pas kan gaan oogsten als er vrijwel geen nieuwe bloemen meer zijn), dan denk ik niet dat ik ze volgend jaar weer ga zetten.

 

Iemand met goeie argumenten om het toch nog een keer te proberen?

Geplaatst:

De bloemen zijn zo mooi. En de peulen.

Ik heb nog nooit kapucijners gegeten. In België is dat niet te vinden in winkels. Net als raapsteeltjes. Beide typisch Nederlandse groenten? Ik weet dus niet wat te verwachten qua smaak.

Geplaatst:

Ik vind de bloemen ook geweldig mooi, en ik moet bekennen dat ik met veel plezier die kapucijners heb staan doppen, ondanks de paarse vingers die ik er aan over hield. Heel mooi, die paarse peulen met die dikke groene kapucijners, en met 8 forse kapucijners per peul gaat het ook best wel snel voor je een maaltje bij elkaar hebt.

 

Kan je in België in een supermarkt geen potten of blikken met kapucijners kopen? Dat is toch bizar?

 

Ik kan de smaak van niet-verse kapucijners niet goed uitleggen, veel steviger en overheersender dan van andere peulvruchten in ieder geval. Hier eten we het ook vrijwel nooit als groente, dus niet met aardappelen, maar eigenlijk in plaats van de aardappelen, en dan (wel raar maar dat is de traditie) met mosterd, piccalilly, zoetzuur, Amsterdamse uien en spekjes. 'Kabouteraardappeltjes', zo noemde mijn oma ze.

Geplaatst:

Pippi, heerlijk zoals je het omschrijft, zo eet ik ze ook. Misschien is het ras ook van belang op de smaak. Ik koop ze weleens op de markt, en dan zijn ze best lekker, beter dan uit pot.

Onkruidmanager 1.0

Geplaatst:

Misschien kan je ze ze zelf inmaken? Komt de herkenbare smaak niet door het koken inmaken en liggen in inmaakvocht?

Ik heb dit jaar voor het eerst geen kapucijners.

Mooie bloemen en mooie peulen maar vind de smaak ook niet geweldig

Geplaatst:

Kan je in België in een supermarkt geen potten of blikken met kapucijners kopen? Dat is toch bizar?

.

 

Neen, bestaan hier niet. Wellicht in de Albert Heijn, een supermarkt waar er sinds enkele jaren een paar vestigingen in België van bestaan. Hier is er geen in de buurt, maar ik heb al gehoord dat er veel typisch Nederlandse en Indonesische dingen te krijgen zijn. Dus misschien daar wel.

Heb je ooit al kapucijners buiten Nederland gevonden? In Frankrijk? Engeland?

 

Tuinbonen vind je hier ook enkel in Marokkaanse en Turkse winkels.

 

Hier vind je dan wel schorseneren en witloof, groenten die in het buitenland minder gebruikelijk zijn.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...