Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Gevulde Bolcourgettes

 

2017062017002517381497972815.jpg

 

  • bolcourgettes
    gehakt
    rode paprika
    sjalot
    champignons
    geraspte kaas
    gehaktkruiden
    Knoflook
    Zout
    Beetje kerriepoeder
    eieren
    olijfolie

 

Snijd het kapje van de courgettes af, en hol ze uit met een lepel. Zet ze in een ovenschaal, bestrooi de binnenkant met wat zout en gaar ze 15 minuten in een voorverwarmde oven (180C)

 

Sjalot snipperen en even aanfruiten in de pan. Gehaktkruiden door de gehakt mengen, knoflook en gehakt bij de sjalot in de pan, en de gehakt gaar bakken. Vervolgens kleingesneden paprika, champignons en binnenste van de uitgeholde courgette toevoegen, wat kerriepoeder er over strooien en laten staan tot alles gaar is. Laat het mengsel een beetje afkoelen, kluts de eieren en roer dit er door.

 

Haal de lege courgettes uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Wat je overhoud kan je er om heen leggen in de schaal. Rijkelijk bestrooien met kaas (naar smaak) en nog 15 minuten in de oven.

 

*edit*: De olijfolie gebruik je uiteraard in de pan, en om de ovenschaal in te vetten...

Geplaatst:
Gevulde courgettes

 

Sinds Sneker dit recept geplaatst heeft in 2011 heb ik het ieder jaar wel minstens twee keer gemaakt... met een variatie hier en daar.

Vandaag weer, heerlijk met rijst en wortelsalade.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Wat ik ook heerlijk vind, is mücver. Dit zijn courgettekoekjes die je lauw of koud serveert met yoghurt met knoflook.

 

Die koekjes ga ik morgen proberen! Kan volgens mij niet misgaan.

 

Wat ik zelf altijd erg lekker vind is spaghetti gemaakt van courgette met avocado-knoflookpesto. Het recept daarvoor staat hier: https://www.jennyalvares.com/romige-courgetti-avocado-pesto/. Ik schiet zelf altijd flink wat uit met de knoflook, want een teentje vind ik zo lafjes.

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Nog een receptje gevonden

 

Ingrediënten

 

1 kg Bloem

3 dl Water

30 gr Gist

2 el Suiker

1,5 el Zout

1 Courgette

200 gr Geitenkaas

Tijm

 

Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en giet daarin de gist (opgelost in lauw water + suiker)

Strooi het zout langs de rand.

Kneden tot elastisch deeg.

Courgette raspen, goed droogmaken en mengen met kaas en tijm. onder het deeg kneden.

Deeg 30 min laten rijzen in kom onder vochtige handdoek.

Vorm geven , of in muffinplaat voor kleine broodjes en terug 30 min laten rijzen

Bakken op 220° gedurende 25 min , voor kleine broodjes 10 min.

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Ik heb ook nog wel een lekker recept met courgette.

Het is eigenlijk gewoon een ovenschotel met alleen maar groente, maar het is echt heel lekker!

 

Je hebt het volgende nodig voor 2 personen:

- 1 courgette

- 2 (grote) zoete aardappelen)

- 1 rode paprika

- 1 rode ui

- 1 bakje met cherrytomaten

 

Het is eigenlijk heel simpel. Je snijd alle groenten in stukjes (zoete aardappel kan je schillen, hoeft niet) en doet ze in een ovenschaal.

Strooi er flink wat olijfolie (of ander soort olie) en kruiden eroverheen (dit kan ook weer van alles zijn; Italiaanse kruiden, tijm etc.)

Roer alles om met een lepel zodat er overal wat olie en kruiden zit en stop het in de oven.

Doe de oven op 200 graden en laat het er 30/35 minuten in zitten. Als je het eruit haalt check even of het gaar is.

 

Smullen maar! Heel makkelijk en supergezond. Leuk als je alle ingrediënten uit je eigen moestuintje kunt halen.

Je kan overigens zoveel variëren met de ingrediënten als je wilt.

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

rolletjes:

plakjes in de lengte met kaasschaaf of mandoline 3-4 mm dik

p&z en insmeren met wat knoflookolie

heel kort op de grillpan, 10 sec per kant

af laten koelen, stukje sla romaine, klein stukje rucola en een lik mascarpone erop

oprollen en schuin doorsnijden in het midden

wordt een soort van wrapje

evt vaststeken met een prikkertje

Geplaatst:

Volgens mij is deze nog niet voorbij gekomen, excuus als ik hem over het hoofd heb gezien.

 

Supermakkelijke en snelle courgette/citroencake met citroenglazuur (vegan).

 

Ik heb hem nu twee keer gemaakt, en wij vinden hem erg lekker. Ik heb het recept een beetje aangepast omdat het met cups en andere lastige maten was, en in het originele recept zit een ei, nou, volgens mij nergens voor nodig.

 

200 gram bloem

1 theelepel baking soda

1 theelepel bakpoeder

snufje zout

50 ml olie (vorige keer had ik kokosolie, nu zonnebloemolie, maakt niet uit)

150 gram suiker

1 geraspte courgette (of liever 2 kleintjes, er moet voldoende vocht in zitten), ongeveer 400-450 gram.

30 ml citroensap

1-2 eetlepels geraspte citroenschil (kan ook zonder hoor)

 

Voor het glazuur: poedersuiker en wat citroensap

 

Bloem, baking soda, bakpoeder en zout mengen. Courgette mengen met de olie, suiker, citroensap en citroenrasp. Alles bij elkaar gooien en goed mengen (mixen is niet nodig, kan gewoon met een lepel). Je hebt nu een vrij dik beslag. In een ingevette bakvorm (ik gebruik een ronde van 20 cm doorsnede) gieten, beetje fatsoeneren zodat het beslag ook tegen de rand zit, en dan 50-60 minuten in de over op 180 graden. Af laten koelen in de vorm, dan bestrijken met citroenglazuur (geen idee hoeveel ik daarvoor gebruik, gewoon flink wat poedersuiker, citroensap erdoorheen en bij mengen tot je de goeie dikte hebt.)

 

Ik denk ook dat hij met wat andere ingrediënten (gember en sinaasappel bijvoorbeeld, of een dubbele met een laag bramen en bessen ertussen, of met iets van noten) ook erg lekker zal zijn. Ik ga volgende keer wat experimenteren. Courgettes zat.

  • Like 1
  • 2 maanden later ...
Geplaatst:

Ik had courgette soep gemaakt van een paar te grote courgette's:

 

Courgette's grof in stukken gesneden in een pan met een laag water.

Daar heb ik groente bouillon blokjes aan toegevoegd (effe makkelijk)

ook een hele groene peper erin gedaan.

Toen alles gaar was staafmixer erin gezet en gepureerd.

En toen nog wat aardappelblokjes erin gedaan en gaar laten koken.

En als laatste gerookte spekblokjes.

 

Normaal voeg ik ook nog wel eens room toe of kaas. Maar ik moet zeggen dat ik hem zo eigenlijk lekkerder vind.

Dus voor herhaling vatbaar.

  • 2 years later...
Geplaatst:

Zo dat is lang geleden dat we teveel courgettes hadden☺️
Ik kwam hier een recept zoeken maar heb uiteindelijk besloten de courgettes in de vriezen voor de winter wok. 
Iemand een leuk recept van courgette lasagna, dat de courgette als lasagna vel gebruikt wordt en dat het niet te nat wordt? Dat had ik namelijk😢

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik doe ook meestal soep, wanneer er te veel courgettes liggen. Uitje en knoflook bakken, courgettes in plakjes erbij met heel weinig water. Serveren met wat citroensap.

  • 5 maanden later ...
Geplaatst:
Op 9-7-2011 om 23:38, snekermoestuin zei:

Gevulde courgettes

 

Voor 4 personoen

olijfolie

4 courgettes in de lengte gehalveerd

100g tonijn op olie uit blik

uitgelekt en verkruimeld

2 eieren

2 eetlepels parmezaan, vers geraspt

2 eetlepels paneermeel, 1 takje verse bladpeterselie, fijngehakt

1 eetlepel witte wijn

zout en peper

 

Verhit de oven tot 180 graden . Vet een braadslee in met olie. Schep het grootste deel van het courgettevruchtvlees weg zonder de schil te beschadigen. Houd de schillen apart. Doe het vruchtvlees in een kom met de tonijn, eieren, de helft van de kaas, 1 eetlepel paneermeel, peterselie en wat zout en peper. Bedruppel het met olijfolie, roer grondig en schep het mengesel in de courgetteschillen. Leg ze in de braadslee en voorzie ze van de rest van de kaas, de rest van het paneermeel en de wijn. Zet ze 30 minuten in de oven en dien ze heet of warm op.

zojuist erg lopen zoeken naar dit recept van Sneekers moestuin. En gevonden. Met een paar courgettes uit de winkel, verse makreel een Roscoffui gemaakt, flink op smaak gebracht met eigen Provençaalse kruiden. Klassiekers moeten erin blijven😃

  • Like 1

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 1 year later...
  • 1 year later...
Geplaatst:

En weer maak ik deze gevulde courgette vanwege een oppas plant die mij voorziet van ruim uitgegroeide courgettes! Lekker met als bijgerechten dikke chips, knoflook dip en olijven😜

  • Like 4

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 1 maand later ...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...