prettig gestoord Geplaatst: 11 augustus 2015 Share Geplaatst: 11 augustus 2015 Courgette chutney; 1.5kg courgettes700gr uien1 BOL knoflook1 paprikaKopje azijnkopje bruine suiker1 hete peper100gr rozijnen100gr abrikozen Alles in +\- 2cm stukken snijden en de peper fijn snipoeren. Alles in een pan met dikke bodem langzaam aan de kook brengen en laten pruttelen, laten inkoken tot een dikke brij. In gesteriliseerde potten doen en op smaak laten komen. Ik had dit verdrievoudigd en kwam op 12 hakpotjes vol. Zelfs de eerste dag smaakte het al super, moet officieel 3 maanden op smaak komen Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 11 augustus 2015 Share Geplaatst: 11 augustus 2015 Ik had ook courgettechutney gemaakt maar vond dat het geen chutneyachtige substantie werd. Na een uur koken had ik nog steeds brokjes courgette..ik had ze toch klein gemaakt... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
prettig gestoord Geplaatst: 11 augustus 2015 Share Geplaatst: 11 augustus 2015 @appelvrouw, het heeft hier bijna 7 uur geduurd eerdat het de juiste dikte had. Ik heb er wel stukjes in laten zitten, leek mij wel lekker namelijk Ipv alleen basterdsuiker kan je ook wat geleisuiker toevoegen of een beetje maizena Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 11 augustus 2015 Share Geplaatst: 11 augustus 2015 Aha..goed om te weten dat ik misschien niets verkeerd deed. .... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
prettig gestoord Geplaatst: 12 augustus 2015 Share Geplaatst: 12 augustus 2015 Appelvrouw, nehh duurt gewoon enorm lang eerdat het goed ingekookt is, maar door de enorme hoeveelheid knoflook die ik in de mijne verwerkt heb, lees potje opendoen en achterover slaan, hier zeer gewild bij de bbq en bij een kipfiletje Mocht ik naar de mtfd komen samen met Goldfish zal ik een potje meenemen om te proeven. Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Erny Geplaatst: 12 augustus 2015 Share Geplaatst: 12 augustus 2015 Klinkt goed, en de verse ingrediënten zijn nu volop aanwezig. Dit is het proberen waard. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 13 augustus 2015 Share Geplaatst: 13 augustus 2015 Appelvrouw, Mocht ik naar de mtfd komen samen met Goldfish zal ik een potje meenemen om te proeven. Dat zou dubbelmooi zijn, vooral om Goldfish te zien Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Heylane Geplaatst: 13 augustus 2015 Share Geplaatst: 13 augustus 2015 Ik ben echt geen fan van rozijnen en gedroogde abrikozen enzo. Kun je die ook weglaten? Of voegt dat echt wat wezenljjks toe?Tot nu toe heb ik nog nooit chutney gemaakt omdat er in ieder recept rozijntjes zitten (kinderachtig he?) Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
prettig gestoord Geplaatst: 13 augustus 2015 Share Geplaatst: 13 augustus 2015 Je kan de rozijnen weglaten hoor, maar er moet wel iets meer suiker in dan voor de smaak. Ik had nog maar een 100gr rozijnen, dus wat extra donker bruine basterdsuiker toegevoegd. Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
mijke Geplaatst: 13 augustus 2015 Share Geplaatst: 13 augustus 2015 je kunt ook appel doen in chutney voor de zoetigheid. Is lekker! Quote schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
femmie Geplaatst: 19 juni 2016 Share Geplaatst: 19 juni 2016 Mijn eerste courgette is onderweg, dus lekker dit topic doorspitten voor inspiratie Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 27 juli 2016 Share Geplaatst: 27 juli 2016 Wie heeft er wel eens chocoladetaart met courgettes gemaakt? Er zijn zoveel verschillende recepten... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 28 juli 2016 Share Geplaatst: 28 juli 2016 "het beste recept" voor soep Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
loes Geplaatst: 12 augustus 2016 Share Geplaatst: 12 augustus 2016 ik zag dit bij de aldi: ingemaakte courgette met basilicum. klinkt lekker maar ik kan nergens een recept vinden. om nu eerst een pot te kopen terwijl ik hier al omkom in de courgetten vind ik stom. inmaakkruiden en azijn zijn in huis, dit weekend staat het op de planning om courgette in te maken.en ik was van plan om courgettebrood te maken. heeft iemand daar nog een goed basis recept voor zonder dingen als lijnzaad, amandelmeel en dat soort 'gezonde' dingen? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 13 augustus 2016 Share Geplaatst: 13 augustus 2016 Brr, ziet er eerlijk gezegd uit als babyvoer.Recept voor je van de Franse sites gehaald. Ik denk dat een grote courgette voor de Fransen een niet al te grote is.. 3 grote courgettes of 4 kleine- 2 tenen knoflook- zout peper basilicum- 4 eieren- 1 potje creme fraiche- 3 of 4 beschuiten tot paneermeel geplet. Schil een paar courgette (afhankelijk van de grootte), snijd ze in kleine blokjes en bak ze in olijfolie 20-25 minuten met gehakte knoflook, zout, peper en basilicum.Anderzijds, kluts 4 eieren, en vermeng deze met de room en paneermeel. Meng alles met courgette.Bak 45 minuten in een medium oven in een beboterde vorm en bedekt met courgette plakjes.Serveer warm of koud. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
angela Geplaatst: 13 augustus 2016 Share Geplaatst: 13 augustus 2016 ik zag dit bij de aldi: ingemaakte courgette met basilicum. klinkt lekker maar ik kan nergens een recept vinden. om nu eerst een pot te kopen terwijl ik hier al omkom in de courgetten vind ik stom.inmaakkruiden en azijn zijn in huis, dit weekend staat het op de planning om courgette in te maken.en ik was van plan om courgettebrood te maken. heeft iemand daar nog een goed basis recept voor zonder dingen als lijnzaad, amandelmeel en dat soort 'gezonde' dingen? Ik had die potjes ook gezien wat er precies inzit weet ik niet maar ik pakuiknoflookbasilicumcourgettetomaatpaprikadit verwarmen in potjes en dan nog even wecken.Hoe fijn of grof je het maakt moet je zelf weten.Prima voor door de pasta op de pizza of voor goulash. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
angela Geplaatst: 13 augustus 2016 Share Geplaatst: 13 augustus 2016 Vorige week trouwens van een paar grote courgettes jam gemaakt.Beetje zoeter dan verwacht en toch ipv gewone gelei suiker halva gebruikt Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
loes Geplaatst: 13 augustus 2016 Share Geplaatst: 13 augustus 2016 courgettejam kwam ik ook tegen, leek me eigenlijk niets maar volgens jou wel lekker dus?misschien dat maar proberen bij de volgende oogst, er zitten nog veel meer courgettes aan te komen. Brr, ziet er eerlijk gezegd uit als babyvoer.Recept voor je van de Franse sites gehaald. Ik denk dat een grote courgette voor de Fransen een niet al te grote is..nee joh geen babyvoeding. zijn gewoon stukken zoals ingemaakte courgette. of je moet dat ook babyvoeding vinden, dan heb ik niets gezegd. dat van die recepten met 1courgette vind ik altijd zo verwarrend. bij de supermarkt verschilt het nogal hoeveel 1 courgette is maar bij de moestuin helemaal. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
angela Geplaatst: 13 augustus 2016 Share Geplaatst: 13 augustus 2016 De jam is niet verkeerd maar zoals met alles moet je er van houden.Ik heb het gewoon geprobeerd die courgette had ik toch het enige wat het me koste was een pak gelei suiker, 1 sinaasappel en wat citroensap en tijd Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
weknow Geplaatst: 13 augustus 2016 Share Geplaatst: 13 augustus 2016 Courgettejam hier ook wel gemaakt enkele jaren geleden om het "Wat moet ik met al die courgettes-probleem" op te lossen. (Zelfs onder vrienden en buren kom je ze niet meer kwijt..) Het is best te eten hoor.....maar echt lekker? Laat ik het zo zeggen: In onze gangkast met allerlei soorten jam, bleven de potjes met courgettejam opvallend over...We pakten altijd wel een potje andere omdat we daar meer trek in hadden. Naar onze smaak is verwerken als soep (maak ze heel dik, dat spaart plaats in de vriezer...je verdunt ze bij het ontdooien flink) of als zoetzuur (zoals augurk/komkommer of als pickles of chutney) de lekkerste manier. En probeer te kiezen voor rassen die lang te bewaren zijn, die je dan heel voorzichtig oogst en bewaart, zodat je tot januari/februari ervan kunt eten. Met 2 of 3 planten in een seizoen heb je voor een gemiddeld gezin al meer dan genoeg, dus enige beheersing met zaaien en uitplanten helpt ook veel. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
loes Geplaatst: 13 augustus 2016 Share Geplaatst: 13 augustus 2016 (aangepast) hoe weet je of je een ras hebt welke je lang kan bewaren? ik selecteer eerlijk gezegd meer op formaat van de plant. 1 plant is voor ons tweeën meer dan genoeg. zeker als er af en toe eentje aan mijn aandacht ontsnapt en iets te groot uitvalt. die zijn voor de soep en dan porties invriezen. wecken zou beter zijn voor mijn vriezerruimte maar de weckpan staat bij nog mijn ouders.ik zag online ook recepten waarbij de courgettesoep wordt ingemaakt, dus kokendheet in een potje met schroefdeksel. ik weet niet of ik dat vertrouw... aan de andere kant kook je soep voor het eten nog weer goed door dus het kan niet dodelijk mis gaan. 13 augustus 2016 aangepast door Gast Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 13 augustus 2016 Share Geplaatst: 13 augustus 2016 Oei, dat laatste zou ik niet doen, zelf met wecken ging het met courgettesoep wel eens mis. (door niet lang genoeg wecken). Vooral omdat er geen zoet en geen zuur in zit (wat normaal goed werkt bij het inmaken op de jam-methode). Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 18 augustus 2016 Share Geplaatst: 18 augustus 2016 (aangepast) Courgette in plakjes snijden en dan frituren. Serveren met yoghurt met knoflook en evt verse tomatensaus. Dit is een onderdeel van Turkse frietjes en is echt watertandend lekker! Wat ik ook heerlijk vind, is mücver. Dit zijn courgettekoekjes die je lauw of koud serveert met yoghurt met knoflook. Voor ongeveer 15/20 stuks:2 courgettes 1 ei5 eetlepels bloemHandje peterselie, dille en/of lenteuiPeper, zout, Turkse rode paprikapoeder en evt snufje komijn (ik maak het zonder)Olie om in de bakken Rasp de courgettes. Soms heb je veel vocht wat vrij komt. Even uitknijpen. Voeg dan het ei toe en lepel voor lepel de bloem. Voeg daarna verse en droge kruiden toe. Maak er met eetlepel een balletje van. Druk een beetje plat en bak bruin in de hete (zonnebloem)olie. Draai om en laat de andere kant ook bruinen. Serveren met de yoghurtsaus. Echt een aanrader! 18 augustus 2016 aangepast door Gast Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Carina1966 Geplaatst: 18 augustus 2016 Share Geplaatst: 18 augustus 2016 O dat lijkt me erg lekker. Ga ik maken. Ik heb courgettes in overvloed. Quote Kaatjes Moestuin https://www.youtube.com/channel/UCbxKcMcCIfcYz1rQPoOZLcA Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 18 augustus 2016 Share Geplaatst: 18 augustus 2016 Sterker nog: ik heb mezelf geïnspireerd voor vanavond! Het is erg lekker als tussendoortje, of voorgerecht. De yoghurtsaus is overigens simpelweg Turkse yoghurt met een snufje zout en een teentje knoflook in uitgeperst, evt losgeklopt met wat water. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.