jasmin Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Twee bloemkolen waren binnen een paar dagen van beeldige model bloemkool veranderd in vreselijk lelijk uitgroeiende dingen, en ook nog eens roze. Ik had ze afgedekt met geknakte bladeren, maar had niet geholpen. Ik wil ze toch invriezen/inmaken (heb op dit moment te veel oogst om direct alles te consumeren). Ik neem aan dat die vreemde kleur verder geen bezwaar is om in te maken en of te bewaren??? Herkent iemand dit gekke probleem? (oh... ze waren zo mooi ... snif...) Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jooze Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Ik herken het niet, Zelf zou ik er voor kiezen om doorgeschoten groente oid meteen te gebruiken en niet in te maken. Geen idee waarom, maar goed dat zou ik doen. Quote Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Mijn buurvrouw doet het wel ( die doorgeschoten bloemkool invriezen) en dan rauw, en alleen voor de soep. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicolette Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 mijn vorige tuinbuurman vertelde me ooit dat als je een beetje melk mee kookt met de bloemkool hij weer wit wordt. En t werkt! En ja je kan m nog bewaren hoor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 @appeltje... is dat roze de betekenis van doorschieten?? @Nicolette... ga ik proberen... eigenlijk blancheer ik met stoom, maar ik wil het gewoon weten... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Nou dat weet ik niet hoor, maar die van mijn buurvrouw, die 6 bloemkolen tegelijk rijp had, gingen die bloemen van wit naar gelig/rozig zodra hij begon door te schieten..de bloemkool veranderde snel in iets dat wilde gaan bloeien..niet tegen te houden met omgeknakte bladeren.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 Ja, dat was een snelle en sneaky actie van die bloemkolen... maar ze zijn in de pan gehakt... het roze werd minder in de stoompan. Ook het koken met een scheut melk ging prima... alles werd wit/crème ... goed genoeg, zelfs roze had ik prima gevonden. Het zijn tenslotte je kindjes, en je neemt het zoals het komt... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
greetje11 Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Scheutje azijn toevoegen worden ze ook witter van.Niet te veel hoor, krijg je zure bloemkool Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.