Fruittuin17 Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 Ik ben helemaal in mijn nopjes want ik heb een sappan van weck gescoord op marktplaats. Nou heb ik daar gewoon in gegooid wat ik had liggen om te kijken of hij goed werkt. Ik kan jullie vertellen hij werkt goed. Liters sap komt eruit.Maar nou het volgende... die sap smaakt niet echt lekker. Ik heb wat lekkere maar zure appels erin gegooid en een bakje opal pruimen en een handje bramen. Nou zou ik graag van jullie weten wat wél lekker sap geeft om te drinken. Zonder dat ik er suiker in moet gooien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paddestoelengek Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 hoe zoeter de producten die je er in doet des te zoeter het sap...klinkt te simpel voor woorden maar zo is hetprobeer eens zoete druivenwel het sap goed afkoelen (fles in koelkast) gr Adriaan Quote moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruittuin17 Posted August 2, 2017 Author Share Posted August 2, 2017 Oké druiven ga ik proberen.Dat flevosap uit de supermarkt is toch alleen appel of peer? Geen suiker en toevoegingen? Dan zou ik dat ook moeten kunnen? Of wordt mijn sap flauw omdat er stoom bij komt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glenn1ap Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Over rijp fruit is meestal iets zoeter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Het sap wordt zeker niet flauw omdat er stoom bij komt Flink dik zoet sap als je de juiste vruchten hebt. Als je de vrucht zoet genoeg vind (proef even) dan zal het sap ook geen suiker nodig hebben. Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruittuin17 Posted August 3, 2017 Author Share Posted August 3, 2017 Dan heb ik denk ik toch te zure appels genomen. Ik vind om te eten zure appels juist erg lekker. Maar voor sap kan ik dan denk toch beter wat zoetere nemen. Kersensap lijkt me ook erg lekker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paddestoelengek Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Fruit koop ik hier bij een boer die een boomgaard heeft en een winkeltje erbij. Pruimen, kersen, appels peren etc. hij heeft veel verschillende rassen en weet van elk ras de specifieke eigenschappen. Ik weet niet of er zo iets bij jou in de buurt te vinden is... Extra voordeel is dat hij bijvoorbeeld ook valappels heeft, niet de mooiste appels maar gezien de rijpheid wel geschikt voor jou doel (de laatste keer betaalde ik 2 euro voor 10 kg ) Quote moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruittuin17 Posted August 3, 2017 Author Share Posted August 3, 2017 Ik hoef geen fruit te kopen ik heb eigen boomgaard Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wortel Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Watermeloen sap, ook heelijk. Voor met wat klontjes ijs in de zomer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Dat klinkt heerlijk fruittuin! Zelf ben ik dol op bramensap, ijskoud uit de koeling met extra ijsklontjes. Mmmm heerlijk! En als je genoeg hebt van al je liters sap, kun je het verder inkoken tot siroop. Of inkoken met balsamico azijn (1:1) voor een heerlijke balsamicosiroop. (Denk aan appel/peer/braam/framboos) Het is eigenlijk al gezegd; hoe zoeter het fruit, hoe zoeter het sap. Ben benieuwd naar je volgende lichting! Wat voor fruit heb je allemaal? Een beetje marteling kan geen kwaad Zelf heb ik een paar fruitboompjes, maar helaas geen vruchten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruth Verlinde Posted June 8, 2020 Share Posted June 8, 2020 Na jaren ervaring met ontsapper : gebruik ik nu enkel nog voor druivensap, als de druiven heel zoet zijn. Vroeger ontsapte ik ook mijn kweeperen, appels, aalbessen er mee, om gelei te maken, maar door de condens is het sap veel te veel verdund en veel minder lekker dan uitgeperst in een neteldoek. Heel jammer want wecken is makkelijk en snel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.