Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Ontsapper: wat geeft lekker sap ZONDER suiker?


Fruittuin17

Recommended Posts

Ik ben helemaal in mijn nopjes want ik heb een sappan van weck gescoord op marktplaats. Nou heb ik daar gewoon in gegooid wat ik had liggen om te kijken of hij goed werkt.

Ik kan jullie vertellen hij werkt goed. Liters sap komt eruit.

Maar nou het volgende... die sap smaakt niet echt lekker. Ik heb wat lekkere maar zure appels erin gegooid en een bakje opal pruimen en een handje bramen.

Nou zou ik graag van jullie weten wat wél lekker sap geeft om te drinken. Zonder dat ik er suiker in moet gooien

Link to comment
Share on other sites

hoe zoeter de producten die je er in doet des te zoeter het sap...

klinkt te simpel voor woorden maar zo is het

probeer eens zoete druiven

wel het sap goed afkoelen (fles in koelkast)

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

Fruit koop ik hier bij een boer die een boomgaard heeft en een winkeltje erbij. Pruimen, kersen, appels peren etc. hij heeft veel verschillende rassen en weet van elk ras de specifieke eigenschappen. Ik weet niet of er zo iets bij jou in de buurt te vinden is... Extra voordeel is dat hij bijvoorbeeld ook valappels heeft, niet de mooiste appels maar gezien de rijpheid wel geschikt voor jou doel (de laatste keer betaalde ik 2 euro voor 10 kg )

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

Dat klinkt heerlijk fruittuin!

Zelf ben ik dol op bramensap, ijskoud uit de koeling met extra ijsklontjes. Mmmm heerlijk! En als je genoeg hebt van al je liters sap, kun je het verder inkoken tot siroop. Of inkoken met balsamico azijn (1:1) voor een heerlijke balsamicosiroop. (Denk aan appel/peer/braam/framboos)

 

Het is eigenlijk al gezegd; hoe zoeter het fruit, hoe zoeter het sap. Ben benieuwd naar je volgende lichting!

Wat voor fruit heb je allemaal? Een beetje marteling kan geen kwaad

Zelf heb ik een paar fruitboompjes, maar helaas geen vruchten.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Na jaren ervaring met ontsapper : gebruik ik nu enkel nog voor druivensap, als de druiven heel zoet zijn. Vroeger ontsapte ik ook mijn kweeperen, appels, aalbessen er mee, om gelei te maken, maar door de condens is het sap veel te veel verdund en veel minder lekker dan uitgeperst in een neteldoek. Heel jammer want wecken is makkelijk en snel.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...