Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Zelf brood bakken moeilijk ?

Featured Replies

Geplaatst:

Nou, niet gelukt... dus eindigde in een cakevorm. Maar wel heel lekker brood!

011d0f51fc5ede2033d1f85768387fcf.jpg

ccc73ab19c413394720741daef222639.jpg

Geplaatst:

Succes! Vertrouwen hebben en als het resultaat niet is zoals verwacht is het een stap naar het  gewenste resultaat.  

  • 3 weken later...
Geplaatst:

Ik ben mijn desem starter aan te maken voor de eerste dat ik dit doe.

Geplaatst:

Oeh lekker Jeanne!

Geplaatst:

Vandaag bagels gemaakt. Maar de overactieve starter liet het gat verdwijnen. Ze zijn iig wel lekker! 
 

EBFE0D95-95CB-4FEF-8731-7A71ED409D6A.thumb.jpeg.1f890994deaa7ca15a20eaafd830503a.jpeg

 

 

Geplaatst:

Van de week ga ik mijn eerste desem brood bakken.

Iemand nog tips hiervoor,en smaakt het echt lekkerder als ander brood wat je bakt?

Geplaatst:

Tips… kijk naar je deeg, vertrouw op je gevoel. Niet te veel kneden. Ik weet niet of het lekkerder is dan ander zelfgebakken brood. Over het algemeen is vers gebakken brood gewoon niet te vergelijken met alles dat uit de winkel komt.

Geplaatst:

Vooral rekening houden met een veel langere rijstijd, niet te snel denken dat het al te lang is. Levine laat desem in de tweede rijs vaak 3/4 uur rijzen. Als je met je vinger een gat prikt en het gat blijft dan is het goed. 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik heb zaterdagnacht mijn desembrood in een bak laten rijzen, op het aanrecht. Gisteren (zondag)ochtend gevormd en in een rijsmandje gedaan. Vervolgens afgedekt en tot vanmorgen (24 uur dus) in de koelkast gezet. Eruit gehaald, oven een uur opgewarmd. Daarna 20 minuten met stoom en nog 30 minuten zonder gebakken. Prima broodje :). Dat is dus in totaal 36 uur rijzen. Let op: kan alleen maar als je in de koelkast rijst. Daarbuiten raakt het ‘overproofed’ en stort je brood in.

 

Geplaatst:

Pff nog best moeilijk denk.

Ik heb het boek van Levine van doorne.en volg haar richtlijnen.

Maar tis de eerste keer,mag mislukken.aldoende leert men toch?

Geplaatst:

Ja zeker!

Geplaatst:

En soms gaat het toch nog niet zoals je wilt, ook al heb je meer ervaring. Ik ben erg bezig met eenkoornmeel.. dat wil met gist echt niet rijzen. Zojuist weer twee broodjes gebakken, met spelt, eenhoorn en wat tarwe voor de gluten. Ook havervlokken en veel zaadjes. Een broodjes met maanzaad bestrooid, de andere met nigella. Ze werden niet zo hoog als ik zou willen maar zijn wel gaar en dat is belangrijk. 
Je oven is ook een punt. Ik zet bv altijd mijn oven minstens tien graden hoger dan in het recept omdat hij niet zo puissant is. 
 

image.thumb.jpg.bedfeb2a0a7e682c7f4e2c406cf7adef.jpg

 

 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Denk dat mijn desem starter niet goed genoeg was,nu andere gemaakt.

Roggedesem gaat uitstekend.dus morgen maar 2 vloerbroden bakken met pistache nootjes en zongedroogde tomaatjes 

aangepast door Jeanne heijmans
Foutje

  • 2 weken later...
Geplaatst:

Nou bak ik al een jaar of twintig in de broodbakmachine, en ik weet dat de ene gist de andere niet is, maar het resultaat van vandaag was wat extreem... 

 

 

20210704_193450.jpg

Geplaatst:

Ai… wat een schoonmaakwerk [emoji22]

Geplaatst:

Vandaag geprobeerd om een vloerbrood te bakken.maar hij was te ver gerijst.maar wel lekker van smaak, en knapperige korst.wel wat klein.

Geplaatst:
On 7/4/2021 at 7:58 PM, Arja said:

het resultaat van vandaag was wat extreem.

Oef. Zo had ik een paar maanden geleden ook een wat overactieve desem in een te kleine bak in mijn oven staan tijdens de bulkrijs. Inderdaad leuke schoonmaakklus…

 

 

 

 

AF56DE43-DC6B-4F14-987C-A5ED29D938C4.jpeg

Geplaatst:

Brood taart met oude kaas in de bolle rand, en als vulling gecaramelliseerde sjalotjes, ansjovis, zwarte olijven en room. De geur was zo maagrammelend dat we niet konden wachten tot later, meteen op tafel. Mmm

 

341130FB-669F-422A-9EDC-FB317D28134E.thumb.jpeg.83f66af7b9cef171cdf07d1dc480d9af.jpeg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik heb net gegeten, maar als ik naar de foto kijk wil ik daar meteen mijn tanden in zetten!

Geplaatst:

Vandaag wit brood gebakken met zonnebloempitten en sinaasappelsap.die is zo lekker.uit het eerste boek van Levine van Doorne.

Geplaatst:

Lijkt me ook heerlijk. Misschien koop ik haar eerste boek ook wel.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Vandaag maïsbrood gebakken en zachte witte bolletjes.

Geplaatst:

Heerlijke witte bolletjes gebakken vandaag 

IMG-20210714-WA0017.jpg

Geplaatst:

Brood met zonnebloempitten en sinaasappelsap.

IMG-20210714-WA0018.jpg

Geplaatst:

Vandaag hadden we bijna weer zo'n extreem rijzend broodje, dus goed in de gaten gehouden en op het punt van nu moet ie niet hoger worden flink met een breinaald zitten prikken. Resulteerde in een perfect brood, alleen is dit natuurlijk niet handig elke keer, dus toch maar nóg minder gist gebruiken bij de volgende. 

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.