Jump to content

Zelf brood bakken moeilijk ?


Ludo
 Share

Recommended Posts

Mijn eerste focaccia. Ook even wennen, ik had wel erg veel deeg. Volgende keer gebruik ik deze hoeveelheid voor twee bakplaten denk ik..de hele tomaatjes zijn volledig weg gezakt haha

 

image.thumb.jpg.25a539feb99984e1211d573de72f400b.jpg

  • Like 4

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Dit desem noten-fruitbrood (div. gedroogde vruchten, hazelnoten, walnoten en zonnebloempitten) is een recente favoriet. Blijft goed vers door het vocht uit de vruchten (die je eerst een uurtje in warm water met vanille, kaneel en suiker weekt). Ook lekker als toast. 

 

240BD419-3A5D-4EEB-A643-4EF257E21A2A.thumb.jpeg.855eaecc4f81dac7d3708205bb9b8f36.jpeg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

9b81ef78597a9640461ae7f8d8f73f38.jpg

Dit gaan 4 pizza’s worden en ik heb 1 focaccia in wording staan. Ik heb er een hard hoofd in. Ik maak nu al ruim 1,5 jaar zelf brood en dat gaat hartstikke goed. Als je dan afwijkt van wat je normaal doet… is het ineens belachelijk moeilijk. Ik vond het deeg amper op te bollen. Helemaal niet meer gewend. De baal zit hoog.
Moet weer vaker wat anders bakken dan brood in een pan. Is toch te makkelijk blijkbaar waardoor je (ik dus) andere dingen niet (meer) kunt.

Link to comment
Share on other sites

Focaccia is idd makkelijk.
Had juist angst voor de pizza’s, maar ze zijn goed gelukt. Was beide van zuurdesem trouwens.
Ik vond de pizza met artisjok en tomaten uet het lekkerst overigens, maar de vleesliefhebbers vonden juist die met salami heerlijk. Die met buffel mozzarella was op voordat ik er überhaupt een foto kon maken. Een geslaagde avond kortom met veel carbs.

1b561e82f6c6b7912996c8f1c556ba37.jpg

21bafcd76c29360fcada33787c285856.jpg

82a2c4d175b28d4c119e68c32206950e.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
  • 1 month later...

Dat was dus niet de bedoeling? Niet lang genoeg gerezen? 
Ik bak vrijwel alleen nog met desemdeeg dat ik 48 uur in de koelkast laat rijzen. Met speltmeel. Heerlijk brood!
Ik zou nog wel een speciaal brood willen bakken voor tijdens het bingewatchen..weet nog niet wat.

 

Deze twee kleintjes in mijn nieuwe kleine vormpjes gekocht bij Oldenhof. Wat een heerlijke winkel.

 

BF1B7682-1709-4F23-80CD-26DA8E9B4BF2.thumb.jpeg.3c5b9f801f6f8313ef9ea1730d9689e5.jpeg

  • Like 1

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Nee wel genoeg gerezen, maar ik denk niet goed opgebold. Heb het voor het eerst in een rijsmand en daarna zo op de plaat. Nou ja, zo… het plakte aan alle kanten en heb er wel wat werk aan gehad om het in de oven te krijgen. Normaal bak ik het brood in een braadpan. Dat is een stuk makkelijker. Hij was wel heel mooi luchtig. Dat zit wel snor na al die broden. Moet echt oefenen met brood vormen zonder pan. Is alleen zo verleidelijk dat niet te doen als dit het resultaat is…

Jouw broden zien er erg mooi uit. Was vast ook erg appetijtelijk.

Link to comment
Share on other sites

Over dat opbollen heb ik wel eens gelezen dat je eigenlijk moet denken aan een laken dat je om een matras vouwt..en dan zelfs dat laken een beetje ín het matras doet. En je mandje goed bepoederen met roggemeel! 

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Prachtig!!! Echt zo fijn dat het altijd lukt!! Ik ben de desembakkerij gestopt. Ik kan gewoon niet dealen met die wisselende resultaten. Smaak prima hoor, maar de ene keer toppie en de andere keer meh terwijl ik eigenlijk niets anders deed, daar kan ik slecht tegen. En tijd... dat is ook een ding.

Link to comment
Share on other sites

Uch ja, desem heeft wel een eigen willetje… is wat gevoeliger voor omstandigheden dan gist. En je moet er wel tijd voor hebben. Dwz, ik werk altijd thuis en heb mijn proces inmiddels zo geoptimaliseerd dat ik met mijn standaardbroden misschien 10 minuten totaal bezig ben aan actieve tijd. Maar je moet het wel tussendoor even kunnen vormen, in de oven zetten, etc.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...