Jump to content
Gwen

De Khaki Campbell- eend als nutsdier in de (moes)tuin

Recommended Posts

Ha,

 

Bij toeval stuitte ik op een ras dat ik nog niet kende maar mij wel enorm aansprak. De Khaki Campbell eend.

 

De eend zit qua bouw en maat tussen de Pekingeend en Indische loopeend in en staat bekend als eenden die heel veel eieren per jaar leggen. Rond de 300 eieren per jaar is heel gebruikelijk.

 

Nu heb ik 4 eenden. Eentje van 2015 die mooi uitgegroeid is en drie van een maand of 5. Gisterochtend vond ik twee eitjes, kippenei maat M in hun verblijf. En dat in de eerste nacht dat ik ze heb. Ze maken bijna geen geluid, ookal kunnen ze de loopeend woerden goed horen. Het geluid dat ze maken is minder schel en hoor ik nauwelijks wanneer ik de deur dichtdoe. Het is een stuk zachter vergeleken met loopeend Roeptoeter.

 

Naast de vier eenden heb ik ook vier kuikens. Kuikens van dit ras kun je de eerste dagen na uitkomst heel goed seksen. Grote voordeel is dat je al op jonge leeftijd kan beslissen welke dieren blijven en welke niet. Nu heb ik twee woerden en twee eenden, per paartje zijn ze niet verwant aan elkaar. De ene helft kuikens is heel bang, maar went steeds meer aan mij en de andere helft is heel nieuwsgierig en knabbelt wat aan mijn hand. Ze vangen al vliegjes en dat op 2.5 week leeftijd.

 

In dit topic zal ik over de groei en ontwikkeling updaten en uiteraard ook foto's en filmpjes plaatsen. Voor de geinteresseerden heb ik wel iets te koop staan of in de toekomst te koop.

 

 

Gwen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha,

 

 

Afgelopen nacht was het grootste meisjeskuiken uit haar bak gesprongen en kwam vrolijk kwetterend naar mij toe toen ze mij zag. Wat een ondeugend dotje Ze vreten echt enorm veel en groeien heel hard. Mooi om te zien.

 

Bij de 4 meisjes buiten gaat het leggen heel goed. 2-3 eieren per dag gemiddeld van 4 dames. Vannochtend 3 eitjes. De maat is nu kippenei maat L-XL dus ze groeien gestaag. Moet ook wel zeggen dat het voer dat ik ze geef van topkwaliteit is en ze verbazingwekkend goed bekomen van de (verhuis)stress. Daar ben ik wel blij mee. Ze zijn nog wel heel bang. En de oudste dame wordt fladderig als ik de eitjes met een stok naar mij toe rol. Er zit dus wel echt pit in.

 

De foto's komen zo snel mogelijk. De laptop heeft kuren.

 

 

Gwen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...