RobO Geplaatst: 13 november 2017 Geplaatst: 13 november 2017 was top! wij hebben ook genoten van gezelligheid, lekkere happen, fruitleer, soepjevanavond wat koken met de potjes van Mellie, leuk! @roeier: aardpeer planten we op 10-20 cm, komt niet zo nauw; hier waaien alleen de hele dikke stengels niet om, de rest krijgt een steunpaal met touwtje Quote
brownie Geplaatst: 13 november 2017 Geplaatst: 13 november 2017 Was zeker weer leuk. Fijn dat je weer bent opgeknapt Reina. Ik had vannacht hetzelfde als jij dus het zal wel heersen Hierbij zoals beloofd nog het recept van de pompoenquiche Bodem voor hartige taart4 a 5 ons pompoen in blokjes1 flinke paprika1 flinke rode ui1 a 2 tenen knoflook1 a 2 eetlepels honingPotje tomatentapenade of rode pesto Half bakje boursin cuisine2 eieren150 gram zachte geitenkaasBakje CherrytomaatjesZout, peper, olijfolie, oregano Bekleed de bodem en besmeer deeg met tapenade of pestoPompoenstukjes kort bakken (om iets zachter te worden)Pompoen mengen met paprika, ui, knoflook, honing, zout, peper en scheutje olie.Pompoenmengsel verdelen over de bodem. Ei met boursin mengen en over taart verdelen. Geitenkaas verkruimelen en tomaatjes gehalveerd over taart verdelen. Als laatste nog beetje oregano. Ca 30 minuten op 185 graden tot eimengsel gestold is en deeg mooi goudbruin. (Afhankelijk van oven en gebruikte deeg) Fijne winter, tot op het forum en wie weet op een volgende moestuindag. Quote
levenvandemoestuin Geplaatst: 13 november 2017 Geplaatst: 13 november 2017 Ook ik heb genoten. Van alle verhalen en lekkere hapjes. Ook weer het een en ander bijgeleerd.De heerlijke kazen, de pompoenquiche, de soep, gehaktballetjes, zuurdesembrood etc etc... HeerlijkIk ben direct gaan lezen over de smeerwortel en de kurkuma is vandaag in een pot gezet. Reina je taart was met chocolade ook erg lekker. Fijn te horen dat je weer opknapt.Hier hangt nu een virus. Maar wie weet is dat ook snel van voorbijgaande aard. We hopen volgend seizoen te kamperen in Friesland. Wie weet dat we ons dan een stukje laten roeien. Dus ingaan op je aanbod Jan.Tzt. neem ik wel contact op. Melek, nogmaals bedankt voor je goede verzorging van alles. Super. Quote
Mellie Geplaatst: 14 november 2017 Auteur Geplaatst: 14 november 2017 Lieve mensen, Nogmaals heel hartelijk dank voor jullie komst en enthousiasme! Ik heb zo ontzettend veel zin om de tuin weer in te gaan en komend seizoen te plannen! Ik vind het prachtig dat een forum waar iedereen met een gezamenlijke gemene deler tot mooie ontmoetingen kan komen en er zelfs vriendschappen uit voortvloeien. In persoon of via pb. Ik zou het niet meer willen missen. Allemaal mega bedankt! Quote
Mellie Geplaatst: 15 november 2017 Auteur Geplaatst: 15 november 2017 @robo Ik heb van jou en Eeki een mooie cadeautas met een giga pot met droogbonen gehad. Is dat de citroenboon? Quote
RobO Geplaatst: 17 november 2017 Geplaatst: 17 november 2017 yep!kun je eten als droogbonen (nachtje weken, ongeveer 1 uur zachtjes koken in een kippenbouiilon of water met wat zout tot ze gaar zijn maar niet uit elkaar vallen ); daarna eten wij ze met snijbonen ("blote billetjes in het gras") of in de chili, of in de minestrone soep, of in de zoetzure bonensalade of als zaaigoed gebruiken (ze zijn al in de vriezer geweest), het zijn stamboontjes, binnen voorzaaien half april, uitplanten als ze een cm of 15 zijn, ondersteunen met een lange bamboe of wat touw als ze 35 cm zijn (anders gaan de peulen op de grond liggen en rotten), net erover als de peulen geel worden, plukken en goed laten drogen als ze helemaal rijp zijnin een kussensloop doen en dan wat klapjes zodat de boontjes uit de peulen vallen Quote
Mellie Geplaatst: 20 november 2017 Auteur Geplaatst: 20 november 2017 yep! ("blote billetjes in het gras") geweldig! Quote
Mellie Geplaatst: 21 november 2017 Auteur Geplaatst: 21 november 2017 Ps zoetzure bonensalade? Vertel! Quote
RobO Geplaatst: 21 november 2017 Geplaatst: 21 november 2017 En OpaRob vertelt :Er was eens een heeeel goed recept...lekker! Quote
annaelizabeth Geplaatst: 22 november 2017 Geplaatst: 22 november 2017 yep!kun je eten als droogbonen (nachtje weken, ongeveer 1 uur zachtjes koken in een kippenbouiilon of water met wat zout tot ze gaar zijn maar niet uit elkaar vallen ); Waarschuwing: droogbonen koken zonder zout!, als ze gaar zijn de gewenste hoeveelheid zout of bouillonpoeder toevoegen. Droogbonen worden hard als er zout in het kookwater zit.Voor de eenvoudigen onder ons: gekookte witte boontjes (welke soort dan ook) met een schep pesto erdoor (welke soort dan ook) worden door de meeste meeeters ervaren als een culinair hoogstandje. Kan warm of koud worden gegeten. Naar verkiezing een kneep citroen toevoegen. Quote
Charly Geplaatst: 22 november 2017 Geplaatst: 22 november 2017 Ahaaaaaaaaa! Dan heb ik dat wellicht verkeerd gedaan. Eyeopener. Dank ook voor de lekkere recepten. Quote wees bevriend met kleine dingen
RobO Geplaatst: 22 november 2017 Geplaatst: 22 november 2017 sorry, ik maak al 3 jaar droogbonen in een beetje bouillon, ze zijn niet hard hoor, sterker nog als je iets te lang kookt vallen ze uit elkaar weken kan wel minder, moet je iets langer koken : hippe link Quote
annaelizabeth Geplaatst: 23 november 2017 Geplaatst: 23 november 2017 Ik zou bijvoorbeeld Elizabeth Davids er nog maar eens op na slaan en die hippe mevrouw in elk geval niet geloven in geval van kikkererwten en witte bonen: als je ooit harde bonen hebt gehad gewoon overgaan op zoutloos koken.Waarom ze in 2e instantie er zo idioot veel zout bij gooit is mij een raadsel, niet nodig.Dat die grote, lekker melige pronkers toch zacht worden bij haar geloof ik best wel. Zelf neem ik het zekere voor het onzekere.Maar misschien wordt het nu teveel een kook-topic. Quote
Mellie Geplaatst: 23 november 2017 Auteur Geplaatst: 23 november 2017 Mmmm dank opa Rob Wij zijn dol op bonen en ik vind zoetzuur geweldig, dus dubbel feest! Quote
Charly Geplaatst: 28 november 2017 Geplaatst: 28 november 2017 RobO, jij had ook nog iets gezegd over een soort kruidenzout meen ik. Iets met peterselie. Die staat er hier nog zo prachtig bij, daar wil ik nog wel iets mee doen. Wat was het ook alweer? Groetjes! Quote wees bevriend met kleine dingen
RobO Geplaatst: 30 november 2017 Geplaatst: 30 november 2017 persillade: peterselie goed doordrogen en snipperen, knoflook fijnsnijden en drogen, mengen gewicht 1:1lekker in salade, soepje, fluffy ommelet, pompogerechtjes, kaasplakken Quote
Charly Geplaatst: 30 november 2017 Geplaatst: 30 november 2017 ! Quote wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 24 december 2017 Auteur Geplaatst: 24 december 2017 Mmmm lekker man die pompoenquiche. Thanks Petra nogmaals voor het recept! Quote
roeier Geplaatst: 18 maart 2018 Geplaatst: 18 maart 2018 De vorst regeert hier nog, weinig wil ontkiemen, ook binnen kan ik nauwelijks tegen de kou opstoken, maar dan word ik dus des te meer verrast door de snelle en 100% opkomst van Brownie's Chinese sla: Ik vraag me af of dit hetzelfde is wat vaak 'Celtuce' wordt genoemd? Wordt ook op Wikipedia wel beschreven: https://en.wikipedia.org/wiki/Celtuce. Succes met editie 3 van de bijeenkomst! Quote
Mellie Geplaatst: 18 maart 2018 Auteur Geplaatst: 18 maart 2018 Ooo ik vond die sla zo heerlijk! Die heeft bij bij tot wel half oktober gestaan vanaf... geen idee. Mei denk ik dat ik een stuk of 10 plantjes had gekregen. Heeeeel erg lekkere knapperige sla! Quote
brownie Geplaatst: 18 maart 2018 Geplaatst: 18 maart 2018 Goed om te lezen dat de zaden het bij jou ook zo goed doen! Ik ben benieuwd hoe jij 'm vindt smaken.Het is in elk geval niet de sla uit de link die je stuurde. Hij ziet er heel anders uit. Mijn Chinese buurvrouw krijgt de zaadjes van haar familie in China. Ik heb er op internet ook nooit iets over kunnen vinden. Dus ik ben heel zuinig op de zaadjes die ik zelf heb kunnen oogsten Quote
Spitskool Geplaatst: 23 maart 2018 Geplaatst: 23 maart 2018 Super. Jouw oca komt voorzichtig boven de grond. Ik ben er onwijs blij mee (helemaal omdat de mashua zich nog niet laat zien). Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.