Ludo Posted July 10, 2011 Share Posted July 10, 2011 (edited) Lukken bakken à la Jules de Strooper, lekker en krokant ! Edited July 12, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted July 10, 2011 Share Posted July 10, 2011 Lukken koeken...? wafels...? Je hebt wel iets met buitenovens Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludo Posted July 10, 2011 Author Share Posted July 10, 2011 Ja Helly, googled maar eens wat. Harde wafeltjes, in het dialekt zeggen ze hier "knebberkens". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted July 10, 2011 Share Posted July 10, 2011 Ik denk dat wij ze in Nederland 'kniepertjes' noemen? Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 10, 2011 Share Posted July 10, 2011 Kniepertjes lijken mij dunner, mijn oma bakt ze graag (en ik eet ze dan ). Tjonge Ludo, wat een bakkerij daar bij jullie! Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludo Posted July 12, 2011 Author Share Posted July 12, 2011 Recept :140 à 150 wafeltjes 1 kg bloem1 kg kristalsuiker (redelijk harde wafels), 700 gr kristalsuiker (beter - is minder hard)4 eieren500 gr echte boter of margarine(=beter van smaak)een beetje waterscheutje cognac Smelt de boter zonder ze te verhitten.Meng in een grote kom de bloem, de suiker en de eieren en roer er vervolgens beetje bij beetje de gesmolten maar afgekoelde vetstof onder. Beetje water en scheut cognac toevoegen.Goed mengen en kneden tot een vast deeg ontstaat.Deeg één nacht (in de kelder) later rusten. Maak van het deeg kleine rolletjes van ongeveer 25 gram. Zo krijg je bij het bakken de typische lukken-vorm. Bak de lukken in een echt antiek lukken-ijzer, galetijzer of wafelijzer met de fijnste ruitjes. In een modern elektrisch wafelijzer kan het dus ook, maar je vindt moeilijk (of niet?) de goede bakvorm en het is moeilijk om de wafeltjes zo dun te bakken, je moet namelijk genoeg druk kunnen uitoefenen op het bakijzer… Bewaar de lukken na afkoelen in een goed gesloten doos.Smakelijk! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Essie28 Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Wanneer mogen we ze proeven? Ziet er echt lekker uit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Ik vindt dat oventje ook leuk voor in tuin, kan je die zo kopen of heb je die ergens uit buitenland gehaald ? Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Mmm ziet er lekker uit!Die oventjes heb ik ook wel eens in een tuincentrum gezien dus het lijkt me niet zo moeilijk om eraan te komen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 ja ik heb ondertussen gegoogled en zag dat je op buitenkachels genoeg vb vindt.heb jij de pijp van zo'n buiten kachel afgehaald ? Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Normaal zit er volgens mij ook meer een schoonsteentje aan ja.Barsten die dingen niet heel snel met grote hitte? Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludo Posted July 21, 2011 Author Share Posted July 21, 2011 Er is een bovenstuk bij ja, maar voor de wafeltjes moest dat er af. Om eerlijk te zijn, de stenen oventjes zijn niks waard, bij een beetje te veel hitte barsten ze langs alle kanten. Beter zijn de modelletjes in gietijzer. In een tuincenter vindt je ze wel ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 oke jammer want zo'n stenen vindt ik tof, maar zal natuurlijk wel heel heet worden. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.