Mellie Geplaatst: 6 maart 2018 Geplaatst: 6 maart 2018 Voor de lunch de pompoenquiche van Brownie. Smullen! Heb het zelf als plaattaart gemaakt, maar verder exact hetzelfde. Zowaar met patio opruimen een zak vol met uien gevonden... Oops. Waten nog prima na de Siberische kou. Dus nog met eigen uien ook
appelvrouw Geplaatst: 7 maart 2018 Geplaatst: 7 maart 2018 Risotto met gedroogde shiitakes uit eigen tuin en champignons uit de winkel. Omdat ik geen witte wijn open had heb ik na het bakken van de rijst een scheut paardenbloemenwijn in de pan gedaan..het lijkt erg goed uit te pakken .Ook witlof uit de winkel met st Antoinesla uit de kas en veldkers en Lorrainse knoflookbieslook uit de tuin. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jeanne heijmans Geplaatst: 8 maart 2018 Geplaatst: 8 maart 2018 De bieslook begon weer lekker te groeienDaarom maar wat geknipt voor de eiersalade.
appelvrouw Geplaatst: 8 maart 2018 Geplaatst: 8 maart 2018 De risotto van gisteren was heerlijk met de paardenbloemenwijn..wie ook vin pissenlit heeft en van risotto houdt, zeker proberen!Vandaag loempiaatjes zelf gemaakt met feuilles de brick met uit eigen tuin er shiitakes in. Pompoensoep (hokkaido) met de een na laatste prei uit de tuin. Er liggen nog twee tonda`s, een butternut, een delicata, een hokkaido en een valenciano..dan zijn de pompoentjes op! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Anna3 Geplaatst: 15 maart 2018 Geplaatst: 15 maart 2018 Ziet er goed uit Mellie! Hier schafte de wok doorgeschoten paksoi uit de kas, zomerprei die de Siberische kou heeft overleeft en nog wat Chinese kool uit de winkel.
Jorieke123 Geplaatst: 18 maart 2018 Geplaatst: 18 maart 2018 Hier staan een nutella-brood en een kaasbrood (met gerookte kaas) in de oven. Het ruikt al zeer goed! Zo zag dat chocobrood er uit voordat hij werd afgedekt om te rijzen: Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 18 maart 2018 Geplaatst: 18 maart 2018 Vooral het kaasbroodje (met ook kaas door het deeg, niet alleen er op) was errug lekker! Die met chcopasta ook hoor Gisteren maakte ik van dat deeg nog een stel pretzels. Ik nam nu 250 gram volkorenmeel en 250 gram normaal. En dat werd ook mooi luchtig Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 18 maart 2018 Geplaatst: 18 maart 2018 Kaasbrood, lijkt me wel wat, heb je ergens het recept vandaan?HIer eten we zuurkool uit de vriezer..ik heb nog drie pakken van een kilo! De zuurkool vanmiddag op de kachel gehad met een theelepel venkelzaad en een stuk spek. Nu de worst erop en nog lekker doorwarmen, het geurt heerlijk! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 18 maart 2018 Geplaatst: 18 maart 2018 Ja dit recept dus voor het deeg: https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough/ En dan de kaas-variant: https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough-cheesy-bread/ (en ik deed er dus gerookte Gouda in) Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
henkg Geplaatst: 19 maart 2018 Geplaatst: 19 maart 2018 Pompoen (met kip).Deze, de voorlaatste, woog maar liefst 2,5 kilo bruto. Vacumeren en invriezen van restjes gaat prima. 2025_teeltlijst (.xlsx)
appelvrouw Geplaatst: 19 maart 2018 Geplaatst: 19 maart 2018 Mooi Henk. Is dat een speciale vriezer-pen-marker? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
henkg Geplaatst: 19 maart 2018 Geplaatst: 19 maart 2018 Nee hoor, een gewone watervaste viltstift (Edding 300) 2025_teeltlijst (.xlsx)
tuinLB Geplaatst: 20 maart 2018 Geplaatst: 20 maart 2018 De laatste boerenkool uit de tuin. Nu is de tuin echt leeg, alles van 2017 is geoogst.
RobO Geplaatst: 21 maart 2018 Geplaatst: 21 maart 2018 de een-na-laatste pompoen, ze worden steeds zoeter!
Charly Geplaatst: 21 maart 2018 Geplaatst: 21 maart 2018 Pompoenen hebben we al lang niet meer helaas. Wel nog wat mooie prei. Dus veel nasi. Mmm! Aangevuld met paprika, wortel en doppertjes uit de vriezer. Ik flans daar soms wat satésaus bij; pindakaas, geraspte kokos, ketjap, knof, gedroogd pepertje. Lekkah! wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 21 maart 2018 Geplaatst: 21 maart 2018 Ingemaakte pepertjes bij de Turkse bonenstoof gegeten. Een mengeling van allerlei soorten peper. Smaakte erg goed, maar kreeg uiteindelijk maagpijn. Iets te veel pittigheid naar binnen gewerkt...
Mw Tralala Geplaatst: 22 maart 2018 Geplaatst: 22 maart 2018 Ingemaakte jalapeño's en gedroogde tomaten door een lunchsalade met sla, wortel, boontjes en sardientjes gegooid. Het was nog lekker ook
appelvrouw Geplaatst: 22 maart 2018 Geplaatst: 22 maart 2018 Makreeltje van de markt met gekochte sla maar met veldkers, paardenbloemblad en de eerste hele jonge zevenblaadjes erbij. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Charly Geplaatst: 24 maart 2018 Geplaatst: 24 maart 2018 Oe wat gezond Appelvrouw! Lekker voorjaarsgroen met goeie dosis Omega 3!Hier spekpannenkoeken met appel en kaas. Gewoon té lekker!!!!Verder erg op de Chinese tour: beetje zonnebloemolie met sesamolie in een roerbakpan, wat verse gember en teen knoflook er boven raspen (heb zo'n idioot fijne rasp!) en dan eender wat je nog hebt liggen erdoor. Denk aan: hamlapje in snippers, brocolli en wilde spinazie. Of warmgerookte zalmsnippers met doppertjes en prei. Of champignons met worteltjes en spitskool. Afblussen met wat honing en voor je serveert wat sesamzaadjes erover sprenkelen. Mmmmm!!! wees bevriend met kleine dingen
RobO Geplaatst: 28 maart 2018 Geplaatst: 28 maart 2018 "gekookt in 10 min" rode kool, appelmoes, aardappelpuree, stoofje, stoofpeertjes, en alles uit de weck en vriezer
Charly Geplaatst: 28 maart 2018 Geplaatst: 28 maart 2018 Klinkt goed m’neer!Ik had - ook uit de vriezer- goulash á la Borg. Zit heel veel paprika in; alsof de nazomer je tegemoet springt. Lekker! wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 28 maart 2018 Geplaatst: 28 maart 2018 Purple sprouting broccoli gegeten voor het eerst. Ik vind hem lekkerder -zoeter- dan normale broc heb ik besloten. Lees net dit recept met de paarse broccoli. Ik heb ze gewoon gekookt, maar de volgende oogst wordt zo! Lijkt me lekker.
Ann123 Geplaatst: 28 maart 2018 Geplaatst: 28 maart 2018 Klinkt lekker. Uit welk boek komt het recept, Mellie?
appelvrouw Geplaatst: 28 maart 2018 Geplaatst: 28 maart 2018 Heerlijke groenteschotel met aubergine bleekselderij broccoli tuinbonen en tomaat. Eigen Lorrainse kruiden. Gegeten met een pikant worstje We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten