Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Onrijpe valappeltjes

Featured Replies

Geplaatst:

pannekoek

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:
Volgens mij wordt ik enthousiaster van chutney... zit zojuist een inmaakboek te lezen. Zure appels kunnen bij veel inmaakrecepten gebruikt worden.

Klinkt leuk. Appelchutney, nooit gegeten maar lijkt me goed!

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

  • 2 jaar later...
Geplaatst:

dit topic even updaten...

ik vond div. links op het forum dus lijkt het me handig als de ervaren inmaaksters hun recepten even willen plaatsen hier

wat ik zoal gelezen heb kan je van onrijpe appels goed appelmoes maken en van de schillen/klokhuizen appelstroop

wie helpt ons aan wat recepten met hoeveelheden

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Geplaatst:

Als de appels onrijp zijn, bevatten ze normaal erg weinig suikers.

Is het dan niet best moeilijk om er appelstroop van te maken of voeg je dan gewone suiker toe?

  • 3 weken later...
Geplaatst:

Ik vind het opmerkelijk dat er hier sprake is van appelstroop te maken van enkel de klokhuizen en de schillen . Hier worden de val appels in stukken gesneden en eventueel het slechte (beginnend rot aantasting wormpje ) verwijderd . Ga in een kookpot samen met bodempje water en word gekookt tot moes . Dan ga alles in een stoffen doek voor uit te lekken dit gedurende 24 uur . Dan word er suiker toe gevoegd en aan de kook gebracht als het voldoende dik is (test met koud koffiebordje) in de potjes gedaan en je heb gelei .

 

Ik heb dit enkele jaren geleden gedaan met val stoofperen maar eerst sap laten inkoken en dan suiker bij en nog deel laten inkoken dat op het einde minder dan 1/2 overbleef en je heb appelstroop

 

Weet niet of in Nederland onderscheid gemaakt word tussen gelei en stroop .

Gelei oranje roze

Stroop (type Luikse stroop) Donker bruin en dikker .

Hoeveel suiker zal ik eens terug moeten vragen maar heb evenveel suiker gebruikt voor de stoop dan de gelei.

Ik heb een appelboom staan die steeds veel appels draagt maar vind ze rauw niet te eten dus worden ze verwerkt tot moes gelei en stroop .

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.