Geplaatst: 26 april 20187 j Ik ben er dol op, maar niet op die potjes uit de winkel. Die zijn zo zuur, en zitten vol rotzooi,en weinig groenten. Dus ik maak ze zelf.Omdat ze maar een week ongeveer houdbaar zijn, maak ik steeds verse.Ik snij wel in 1 x alle groenten, en vries de rest in, zo kan ik steeds wat pakken. Mijn mix bestaat vaak uit:koolpaprikawortelselderijlenteuiaugurk (uit mijn inmaakvoorraad)oostindischekers kappertjes (uit mijn inmaakvoorraad)tomaatVan alles neem ik wat, en dan ga ik smaken maken met (zelfgemaakte) mayonaise,yoghurt,kwark of melkkefir, tomatenpuree,kruiden,enz. Deze is gemaakt met :kool.paprika;wortel,lenteui,bieslook,augurk, met tomatenpuree, mayonaise, een beetje worcestersaus , beetje chilipoeder (van vorige peperjaar) Tussendoor steeds ff proeven of je m lekker vind. 26 april 20187 j aangepast door Gast
Geplaatst: 26 april 20187 j Nou zeg! Ik dacht een week of twee terug: ik heb eigenlijk zin in een boterham met sandwichspread... Zou dat zelf te maken zijn? En kijk hier: Super-Indy to the rescue! Nu ff druk met 1001 andere dingen.Maar deze komt zeker op de lijst ergens volgende week! wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 26 april 20187 j Auteur Ik ben benieuwd naar jouw variatie. Dit is mijn man zijn favoriet:Een handje witte kooleen handje paprika,2 wortelseen stengel bleekselderij,2 augurkentwee eetlepels mayo1 eetlepel kwark/yoghurt (oid)chilipoeder naar je eigen smaakkerriepoeder of massala naar eigen smaakkurkuma (naar eigen smaak.Alles in de blender, proeven of ie goed is, eventueel het een en ander aanvullen naar eigen smaak.En hop in een potje .
Geplaatst: 26 april 20187 j Oh, leuk topic Ik ga jouw recept ook eens proberen Indy! De houdbaarheid is echt oppassen geblazen ja. Ik had een spread gemaakt van zongedroogde tomaat, walnoot en salie, maar ik moest de helft wegdoen vanwege schimmel, heb nog een reddingspoging gedaan maar het mocht niet baten.
Geplaatst: 26 april 20187 j Leuk Indy Die houdbaarheid vind ik ook een probleem.Je zou het kunnen invriezen in ijsblokbakjes. Kun je ook meer tegelijk maken. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 26 april 20187 j Je zou het kunnen invriezen in ijsblokbakjes.Zou het dan niet wat nat worden wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 26 april 20187 j Huh?? Zo vries ik ook tomatenpuree in. Gaat prima, niks waterig. En als ze goed bevroren zijn, haal ik ze uit de vorm en doe ze in een plastic zak. Dan weer zoveel mogelijk los van elkaar terug in de vriezer, in eerste instantie. Dan kun je ze later prima apart uit de zak halen. Of gewoon in die bakjes laten zitten kan natuurlijk ook "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 26 april 20187 j Auteur Hier heb ik dat probleem niet echt, wij eten binnen een week zo'n pot rustig leeg. Maar je kunt natuurlijk ook kleinere hoeveelheden maken.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.