Jump to content

Rabarber langs knoflook


Recommended Posts

Hey ik heb sinds january een moestuin.

Nu heb ik direkt toen ik de grond kreeg knoflook geplant alleen heeft de oude eigenaar erlangs rabarber geplant. Ik wist dit niet natuurlijk en nu groeit mijn knoflook erg slecht ziet er beetje uitgedroogd futloos uit. Kan ik de knoflook nog verplanten en trekt dit dan bij (ik neem aan dat dit door de rabarber komt die erlangs staat)

Link to comment
Share on other sites

Ik zou het niet doen, de knoflook begint normaal nu toch al de zeilen te strijken, het zou best eens helemaal gebeurd kunnen zijn als je nu nog gaat verplanten.

De totale groeitijd van een knoflook is iets van 8 - 9 maanden of zo, bij een poottijd in de herfst. Je hebt later gepoot, maar de oogst valt daardoor niet later, alles blijft eerder wat kleiner. Door de concurrentie van een voeding slurpend gewas er vlak naast blijven je bolletjes ook kleiner. Ik zou accepteren dat het zo is gegaan. Ik raad je aan komend seizoen gewoon weer knoflook te doen, want het is een makkelijk gewas, en als je wat vijven en zessen hebt omdat je de tuin nog moet leren kennen dan kom je met knoflook toch makkelijker aan een voldoende.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...