Jump to content

Vingerhoedskruid naast tuinkruiden?


Recommended Posts

Ik heb een leuke strook met veel tuinkruiden (peterselie, bieslook, tijm, rozemarijn) maar toevallig was er aan het einde van de rand nog ruimte over en daar wilde ik, voor de afwisseling graag wat grote veld bloemen

 

Vandaag heb ik daar een vingerhoed geplaatst omdat ik hem zo mooi vond en goed tegen slakken! Ik wist wel dat ze giftig waren maar op Google lees ik echt horror verhalen. Wil niet dat mijn vriend dood neervalt van een besmet takje peterselie. Moet ik hem weghalen? Hij staat wel echt vlak bij de kruiden en las dat hij zich makkelijk uitzaait. Is dat gevaarlijk, of kunnen kruiden op die manier niet besmet raken? Kan ik hem wel in een pot elders in een hoek van de tuin plaatsen?

Link to comment
Share on other sites

Misschien wil je uitleggen wat je met besmet raken bedoeld ?

 

Vingerhoedskruid is inderdaad giftig en is niet de bedoeling dat je daar van eet, maar zoals zoveel planten in de tuin die ook giftig zijn, kunnen die gewoon in ieders tuin staan, zolang je ze niet eet. doen niks, het gif verspreidt zich niet. Zaad wel inderdaad, ja: dat is juist het grote voordeel van vingerhoedskruid, heb je ze eenmaal, hoef je ze daarna nooit meer te kopen.

Link to comment
Share on other sites

Gewoon niet van de plant eten.....vingerhoeds kruid kan geen andere planten “besmetten”. Zoals Bit al zei, het zaad verspreid zich wel dat is het enige maar of je van een paar minuscule zaadjes die misschien wel heel toevallig op een blaadje peterselie blijven liggen.....meteen dood neervalt.. tja.... Voor alle kruiden en groenten geldt als je ze spoelt voor het eten is er niets aan de hand..

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad joh. Geen zorgen. Gewoon genieten van het kijken naar die prachtige planten. Ze zijn heel makkelijk te herkennen, ook het blad (groeit in n rozet, maakt het eerste jaar blad, bloeit het tweede pas). Bij ons komen ze ook te pas en te onpas op. Nog nooit ziek van geworden hoor.

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...