Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Wie heeft ereen goed recept voor een blueberry pie voorme. Je weet wel zo een waar Jerry,Tom mee bekogeld. Alleen wij willen mgewoon opeten

  • 1 jaar later...
Geplaatst:

Wat jammer dat er geen recepten zijn. Lijkt mij ook wel lekker!

  • 1 maand later ...
Geplaatst:
  • Auteur

Heb er ondertussen 1 gevonden

 

Bij deze

Classic-Blueberry-Pie---Receptenmaker78491578572728.jpg

Classic Blueberry Pie

8 personen

120 minuten

INGREDIËNTEN

2 cups (250 gr) Gold Medal™ all-purpose flour

1 teaspoon salt

2/3 cup plus 2 tablespoons (150 gr) shortening

4 to 6 tablespoons cold water

3/4 cup (150 gr) sugar

1/2 cup (125 gr) Gold Medal™ all-purpose flour

1/2 teaspoon ground cinnamon, if desired

6 cups blueberries

1 tablespoon lemon juice

1 tablespoon butter or margarine, if desired

BEREIDING

1 In medium bowl, mix 2 cups flour and the salt. Cut in shortening, using pastry blender (or pulling 2

table knives through ingredients in opposite directions), until particles are size of small peas.

Sprinkle with cold water, 1 tablespoon at a time, tossing with fork until all flour is moistened and

pastry almost cleans side of bowl (1 to 2 teaspoons more water can be added if necessary).

2 Gather pastry into a ball. Divide in half; shape into 2 flattened rounds on lightly floured surface.

Wrap in plastic wrap; refrigerate about 45 minutes or until dough is firm and cold, yet pliable. This

allows the shortening to become slightly firm, which helps make the baked pastry more flaky. If

refrigerated longer, let pastry soften slightly before rolling.

3 Heat oven to 425°F (220C) With floured rolling pin, roll one round into round 2 inches larger than

upside-down 9-inch glass pie plate. Fold pastry into fourths; place in pie plate. Unfold and ease into

plate, pressing firmly against bottom and side.

4 In large bowl, mix sugar, 1/2 cup flour and the cinnamon. Stir in blueberries. Spoon into pastry-

lined pie plate. Sprinkle any remaining sugar mixture over blueberry mixture. Sprinkle with lemon

juice. Cut butter into small pieces; sprinkle over blueberries. Cover with top pastry that has slits cut

in it; seal and flute. Cover edge with 2- to 3-inch strip of foil to prevent excessive browning.

5 Bake 35 to 45 minutes or until crust is golden brown and juice begins to bubble through slits in

crust, removing foil for last 15 minutes of baking. Cool on cooling rack at least 2 hours.

Geplaatst:

Aaaaa, dit ga ik maken! Laat het weten hoe het wordt.

Geplaatst:
  • Auteur

Hij was erg lekker. Had alleen een wat problemen met de maten. Cup en spoon is een beetje anders dan kop en eet/thee lepel.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.