Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Keukenkruiden op olie

Featured Replies

Geplaatst:

Een tijdje heb ik gezocht naar een manier om de smaak van kruiden te conserveren zonder kans op bv botulisme.

In het Veltblad seizoenen van april 2006 kom ik het volgende recept tegen: ( ze hebben het trouwens niet over botulisme in het artikel, maar het lijkt me een veilig recept, het ging er hier om om vooral de smaak van traag smaak afgevende kruiden zoals bv rozemarijn goed te "vangen"))

 

Voor bijvoorbeeld: Rozemarijn-olie, selderij-olie, gemengde kruiden à la Provençaal, lookolie en sinaasappel-olie met bio-sinaasappel.

 

Ingredienetn voor 1 liter:

1 liter extra vierge olijfolie, en zoveel verse rozemarijn of ander kruid, dat je alles onder de olie kan zetten.

Was de kruiden enkele keren zodat ze perfect schoon zijn en droog ze met een schone handdoek. Vul een lege jampot propvol met de kruiden. Gier er olie over totdat alle kruid onderstaat. Sluit de pot goed af en plaats die in een met water gevulde kookpot die je op een heel erg laag vuurtje zet voor een uurtje of 5 Let erop dat alles voldoende warm wordt.

Laat de olie helemaal afkoelen en giet ze door een zeefje in een fles. Ze blijft er lang haar smaak behouden maar wordt wel sneller ranzig doordat ze lange tijd verwarmd werd.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 2 maanden later ...
Geplaatst:

Ik dacht dat botulisme alleen voorkwam in combinatie met vlees (kadavers in water) en een temperatuur van boven de 20 graden.

op internet lees ik ook iets over honing en kids onder de 2 jaar die je beter geen honing kunt geven ivm botulisme.

 

Maar kruiden in olie? Hoe zit dat dan?

Weet iemand hier meer over botulisme apart van genoemde honing en dood vlees?

Geplaatst:

Ik heb ook ergens de klok horen luiden en het liedje was dat je geen knoflook in olie moest verwerken ivm botulisme.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.