Jump to content

Gratin van Trompe d Albenga


appelvrouw

Recommended Posts

1 lange nek van een pompoen trompe d Albenga

 

1 ui

peterselie

20cl verse room

2 eieren

200 g geraspte kaas ( hier gebruikt met Comté, dat is géén jonge kaas, maar wat pittiger)

zout, peper, nootmuskaat

 

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

 

Schil de pompoen en snijd hem in schijfjes en leg de helft van de squashschijfjes in de bodem van een gratineschotel

Bedek met dun gesneden uienringen, gehakte peterselie en de helft van de kaas, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met nootmuskaat.

Voeg resterende pompoen toe, zout en peper, voeg resterende peterselie toe

 

Meng met een klopper de room en de eieren en nootmuskaat giet erover, de vloeistof moet bijna de bovenste laag gratin bereiken.

 

Voeg de rest van de kaas toe

Bak gedurende 30-45 minuten, controleer de gaarheid door met een mes te prikken. De baktijd varieert afhankelijk van de dikte van de squashschijven.

Foto en recept van t web..

 

squash41781536499610.jpg

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...