Patrijs Posted January 22, 2019 Share Posted January 22, 2019 Ik wilde met dit koude weer de vriezer eens ontdooien Maar die zit nog aardig vol. Ik kwam ook twee kleine (Lakenvelder) rundertongen tegen. Deze blijven vaak liggen. Heeft iemand naast het klassieke recept van gekookte tong nog ideeën voor een ander goed recept?Eventueel verwerken in iets mag ook, om de een of andere reden willen sommigen hier geen tong maar wel biefstuk. Quote De moestuin van Patrijs Link to comment Share on other sites More sharing options...
paddestoelengek Posted January 22, 2019 Share Posted January 22, 2019 klassiek:https://njam.tv/recepten/rundstong-madeirasauseenvoudig maar heerlijk Quote moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrijs Posted January 22, 2019 Author Share Posted January 22, 2019 Juist ja, die bedoelde ik dus…… Wil nu eens iets anders maken. Quote De moestuin van Patrijs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 22, 2019 Share Posted January 22, 2019 Mmmm dol op rundertong. Zó mals en zacht! Ik kook het in een snelkookpan met citroen en een scheutje appelazijn. Totdat de pan fluit op hoog vuur en dan nog een minuut of 10/kwartier, afhankelijk van je snelkookpan, op een laag vuurtje. Druk eraf en dan de tongen eruit. Velletje eraf peuteren. In stukjes snijden. Klein klontje Roomboter verwarmen en erover schenken. Verder erbij wat je wil, ik zou gaan voor een romige aardappel/pastinaakpuree met een lepeltje crème fraiche erdoor en wat worteltjes ofzo. Mmmmm. Een mens zou trek krijgen van minder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RockyRambo Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 Wat dacht je van deze Mexicaanse variant "How To Make Beef Tongue Tacos (Tacos De Lengua)" Quote Kroatische wijn zoals de Plavac mali, Graševina, Pošip en Extra Vierge Olijfolie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.