Geplaatst: 28 juli 201114 j Hallo allemaal, De zon komt vast weer terug deze zomer en ik heb laatst mijn halve oogst met familie ge BBQ ed De pruimenboom hing vol en dus gingen ontpitte pruimen (die je ook 2 dagen van te voren in sherry of een ander drankje kunt marineren) met bacon omwikkeld aan een stokje de BBQ op; was een succes en heel apart! De groenten stokjes heel leuk gekleurd: rode paprika, geel amsterdams uitje(uit de pot van de supermarkt) komkommer, champignon, gele courgette, rood/wit gestreep bietje, groene paprika De ijsbergslasalade ( ja ja appelvrouw dat was er eentje zonder rupsenp.... ) met framboosjes en rode ui stukjes zag er ook kleurig uit. Hebben jullie ook nog groenten/fruit BBQ ideetjes? over een paar weken komen ze weer BBQ en
Geplaatst: 28 juli 201114 j Nogal dikwijls zie je op BBQ's allerhande geprefabriceerde vleeswaren verschijnen, welke, als je ze blindelings zou proeven, moeilijk kan thuisbrengen. Allerhande vleeskroquetten, worsten en worstjes en noem maar op.Probeer dit eens, het is eerlijker vlees èn veel lekkerder :Vermeng gehakt met fijngesnipperde ui, rode, gele of groene paprika,bieslook of een mensel. Maak gehaktballen en druk ze enigszins plat. Lekker krokant bakken langs weerszijden. Ze smaken zoveel beter dan eender welke industriële curyworst!
Geplaatst: 28 juli 201114 j In vispakketjes in alufolie kun je echt van alles kwijt (of zonder vis natuurlijk, beetje droge witte wijn olijfolie kruiden en een mix van groenten) en natuurlijk mijn favoriet op de bbq de maiskolf! Maar die moet je dan wel hebben staan natuurlijk! Even a broken clock is right twice a day
Geplaatst: 28 juli 201114 j Auteur O ja ik was de eigen geteelde uitgeholde aardappel gevuld met uitgebakken spekjes,uitjes en peterselie in alufolie BBQ en vergeten. Ik koop nooit kant en klare BBQ vleesdingen ; maak stokjes van kipfilet, varkenshaasje, hamburgertjes van gemengd gehakt en de scherpe mini gerolde gehaktbolletjes van te voren gekookt in water en daarna in de sambal laten trekken aan een stokje geregen doen het ook altijd goed.... heb ik te veel tijd??
Geplaatst: 28 juli 201114 j Auteur In vispakketjes in alufolie kun je echt van alles kwijt (of zonder vis natuurlijk, beetje droge witte wijn olijfolie kruiden en een mix van groenten) en natuurlijk mijn favoriet op de bbq de maiskolf! Maar die moet je dan wel hebben staan natuurlijk! Die maiskolf is dat speciale of kan ik hier gewoon uit het veld een kolf van de boer "lenen"??
Geplaatst: 28 juli 201114 j Die uit het veld van de boer is meestal veemais, die kan je niet als suikermais gebruiken.
Geplaatst: 28 juli 201114 j BBQ-pan (soort koekepan met gaatjes) kopen. Groente zoals tomaat, courgette, paprika, peultjes, ui, prei, venkelknol, koolrabi aubergine in stukken snijden (evt aangevuld met garnalen. chorizo of mosselen), marineren in wat olie met kruiden en knoflook en een tikkie citroensap. Dit bakken/grillen op heet vuur. Gevulde ronde courgette, tomaat of champignons (vullen met kaas en kruiden) Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 28 juli 201114 j Mijn schoonmoeder maakt trouwens regelmatig een pan paella (zo'n echte spaanse pan) en dan de kip, gamba's mosselen en chorizo van de grill, dat is lekker joh en een keer wat anders. Even a broken clock is right twice a day
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.